ΟΜΕ Παν. Πρωτ. ΜΧ Χαλκίδα – Ο Δ.Κοντολέτας σε πτήση κορυφής

Η ανοδική πορεία του Δημήτρη Κοντολέτα συνεχίστηκε και στην Χαλκίδα, καταφέρνοντας να κερδίσει και τα δύο σκέλη της ΜΧ2 με χρόνους που θα ζήλευαν και από την ΜΧ1. Στην μεγάλη κατηγορία τα δύο σκέλη μοιράστηκαν οι Παναγιώτης Κουζής και Στέλιος Γαλατιανός συνεχίζοντας να τονώνουν το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος.

Τον πρώτο της αγώνα στην πίστα της Χαλκίδας πραγματοποίησε η ΟΜΕ με διοργανώτρια λέσχη την Ο.Δ.Μ.Α.Α. και φυσικά την πολύτιμη βοήθεια της ΑΜΛΕΧ. Η κουρασμένη πίστα της Χαλκίδας μετά από πρωτοβουλία της ΟΜΕ δέχτηκε μια δόση ανανέωσης με άμμο σε αρκετά σημεία όπου ήταν αναγκαία ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας χωρίς προβλήματα. Ωστόσο η συνεχείς κατάβρεξη της πίστας ήταν εξίσου αναγκαία και αυτό δημιούργησε μερικές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα. Ίσως θα έπρεπε να ήταν και μεγαλύτερες οι καθυστερήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις καθώς υπήρχε σκόνη σε ορισμένα σκέλη. Παρόλα αυτά, συνολικά οργάνωση ήταν αρκετά καλή και πιστεύουμε ότι αν υπήρχαν περισσότερες από τις 85 τελικά συμμετοχές και τους μόλις 400 θεατές, να μιλούσαμε για τον καλύτερο φετινό αγώνα μέχρι στιγμής. Πάντως σίγουρα, σε αυτήν την Χαλκίδα το βάθρο ήταν το καλύτερο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Η μάχη που όλοι ήθελαν να δουν στην Χαλκίδα, ήταν αυτή της ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Το ενδιαφέρον του αγώνα για άλλη μια φορά επικεντρώθηκε στους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές της κατηγορίας που ήθελαν να κερδίζουν, κυρίως για λόγους γοήτρου. Ο μεν Στέλιος Γαλατιανός διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και ήταν η καλύτερη περίοδος να συνεχίσει ένα νικηφόρο σέρι που θα του χάριζε βαθμούς και ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του. Αντίθετα ο πρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής είχε αρκετά σκέλη να γευτεί νίκη, γεγονός που σίγουρα θα τον προβλημάτιζε και θα τον έβαζε σε περιπέτειες(βαθμολογικά) αν συνεχιζόταν αυτό. Στον κομβικό αγώνα της Χαλκίδας, Κουζής και Γαλατιανός μοιράστηκαν σκέλη και εντυπώσεις κάνοντας ακόμα ποιο ενδιαφέρον τον μεταξύ τους συναγωνισμό.

Ο πιο θεαματικός οδηγός του πρωταθλήματος είναι ο "Stelan".

Στο πρώτο σκέλος ο Στέλιος Γαλατιανός ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και έθεσε τον ρυθμό του αγώνα. Με καθαρή πίστα μπροστά του, δεν δυσκολεύτηκε να πιάσει δυνατό γυρολόγιο και να δημιουργήσει γρήγορα διαφορά από τον δεύτερο Παναγιώτη Κουζή. Ο Κουζής, έπρεπε να προσέχει και τα νώτα του από τρίτο Μανώλη Σκύβαλο που ακολουθούσε από απόσταση τον ρυθμό του πρωταθλητή ενώ στην αρχή του σκέλους και ο Δημήτρης Βαγγελάκος φλέρταρε με το βάθρο. Με 17 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Κουζή,  ο Γαλατιανός πήρε το πρώτο σκέλος της ημέρας συνεχίζοντας τις πολύ καλές φετινές του εμφανίσεις. Ο Σκύβαλος πήρε την τρίτη θέση μένοντας τελικά αρκετά πίσω από τον Κουζή με τέταρτο τον Βαγγελάκο, που έδειξε σημάδια βελτίωσης στην απόδοση του. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο τοπικός ήρωας της Χαλκίδας Νίκος Ανδρέου που αν και σε ηλικία βετεράνου δοκίμασε τις δυνάμεις του στην ΜΧ1 από την ΟΡΕΝ που παραδοσιακά αγωνιζόταν, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Ανδρέας Λιάκος μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα αφού έπεσε στην εκκίνηση και ξεκίνησε από τελευταίος.

Η καρδιά του πρωταθλητή μίλησε στο δεύτερο σκέλος.

Στο δεύτερο σκέλος ο πολυπρωταθλητής Κουζής μπήκε με την παλιά γνώριμη μαχητική του διάθεση. Αν και δεν πήρε την εκκίνηση ωστόσο έκανε ένα δυναμικό προσπέρασμα στον Γαλατιανό κλέβοντας του την πρωτοπορία. Σε αυτήν την προσπέραση βρήκε την ευκαιρία και ο Σκύβαλος να περάσει τον Γαλατιανό δημιουργώντας έτσι την πρώτη τριάδα στην αρχή του σκέλους. Μετά από μερικούς γύρους ο Γαλατιανός κατάφερε τελικά να περάσει τον Σκύβαλο και άρχισε να μειώνει την διαφορά των τεσσάρων δευτερολέπτων που απολάμβανε ο πρωτοπόρος Κουζής. Λίγο πριν τα μισά του σκέλους ο Γαλατιανός κατάφερε να βρεθεί στον τροχό του Κουζή και δεν άργησε να κάνει την επίθεση του. Όμως ο Κουζής αντέδρασε άμεσα και δεν επέτρεψε στον Γαλατιανό να περάσει μπροστά, κατάφερε μάλιστα να μεγαλώσει ξανά την μεταξύ τους διαφορά, σταματώντας την στα 14 δευτερόλεπτα. Ο Κουζής ξέσπασε σε πανηγυρισμούς καθώς είχε ενάμιση μήνα και πέντε σκέλη να δει νίκη, χρόνος που αποτελεί και το μεγαλύτερο διάστημα αποχής του από την πρώτη θέση στην πρόσφατη καριέρα του. Εμφανώς καταβεβλημένος από την εξαιρετικά δύσκολη πίστα της Χαλκίδας ο Γαλατιανός πήρε την δεύτερη θέση, συνεχίζοντας την ισοβαθμία του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τον Κουζή. Με του δύο οδηγούς να θέτουν ένα πολύ δυνατό ρυθμό στον αγώνα ο Σκύβαλος έμεινε αρκετά πίσω τερματίζοντας ξανά τρίτος μπροστά από τον τέταρτο Βαγγελάκο. Πέμπτος ήταν ο Ανδρέου με έκτο τον Λίακο.

Ο άνθρωπος του αγώνα ήταν χωρίς αμφιβολία ο Δ.Κοντολέτας.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο άνθρωπος του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Δημήτρη Κοντολέτα, που όχι μόνο κατάφερε να πάρει και τα δύο σκέλη της κατηγορίας από τον πάντα δυνατό στην πατρίδα του την Χαλκίδα Σπύρο Κοσμά, αλλά πέτυχε και τον απόλυτο χρόνο της αγωνιστικής ημέρας στο πρώτο σκέλος με 1:44.552. Ο Κοντολέτας κατάφερε και στα δύο σκέλη να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει από την αρχή μέχρι και το τέλος στη πρώτη θέση. Ο Κοσμάς βρέθηκε πίσω του από την αρχή και τις δύο φορές αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του νεαρού από την Ζαχάρω, τερματίζοντας έτσι δύο φορές στην δεύτερη θέση. Στο πρώτο σκέλος ο Γιάννης Μόσιος πήρε την τρίτη θέση κερδίζοντας την μάχη με τους Γιάννη Θάνο και Αλέξανδρο Γεωργαντά. Τέταρτος τερμάτισε ο Θάνος με πέμπτο τον πολύ καλό Ηλία Καραγίαννη που κέρδισε την μάχη με τον έκτο Γιάννη Τουρατζίδη. Στο δεύτερο σκέλος ο Γεωργαντάς κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση κερδίζοντας τον και πάλι τέταρτο Θάνο ενώ μετά από κακή εκκίνηση ο Μόσιος τερμάτισε πέμπτος με έκτο ξανά τον Τουρατζίδη.

Κατηγορία ΟΡΕΝ Α/Β
Με τον Νίκο Ανδρέου στην ΜΧ1 άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος για νίκη στους υπόλοιπους διεκδικητές της διπλής κατηγορίας. Το φαβορί για την πρώτη θέση του αγώνα ήταν ο έτερος Χαλκιδαίος  Δημήτρης Στούπας που αν και οδήγησε και τα δύο σκέλη της κατηγορίας ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει νίκη. Στο πρώτο σκέλος ο εκπληκτικός Γιώργος Ταμβάκος κατάφερε μετά από κακή εκκίνηση να περάσει στον τελευταίο γύρο τον Στούπα τερματίζοντας πρώτος στο σκέλος και στην κατηγορία του την ΟΡΕΝ Β. Δεύτερος στην ίδια κατηγορία και τρίτος στο μικτό σκέλος τερμάτισε ο Βασίλης Ράπτης με τρίτο τον πρωταθλητή Γιάννη Πιλάλα. Στην ΟΡΕΝ Α για το ίδιο σκέλος πίσω από τον Στούπα τερμάτισε ο Δημήτρης Κεραμιδάς μετά από πολλές πτώσεις και χωρίς μπροστινό φρένο ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Κριμποπούνης. Το δεύτερο σκέλος κατάφερε χωρίς προβλήματα αυτή την φορά να το πάρει ο Κεραμιδάς αφήνοντας πάντα για την ΟΡΕΝ Α τον Στούπα δεύτερο και τον Κριμπούνη ξανά τρίτο. Δεύτερος στο σκέλος αλλά πρώτος για την κατηγορία ΟΡΕΝ Β τερμάτισε ο Ράπτης με δεύτερο τον Ταμβάκο που και πάλι δεν είχε καλή εκκίνηση και τρίτο τον Σταμούλη Παύλου.

Πρώτη φετινή νίκη για τον Ράδο στην Χαλκίδα.

Κατηγορίες ΜΧ65 – ΜΧ85
Η απουσία λόγω τραυματισμού του πρωταθλητή Μανώλη Κρητικού από την ΜΧ85 άφησε ανοιχτό το πεδίο για τους Ανέστη Ράδο και τον Νικόλα Φανουράκη να διεκδικήσουν την πρώτη θέση. Ο Ράδος ήταν αρκετά δυνατός όμως για τον Φανουράκη και έτσι κατάφερε να πάρει σχετικά άνετα και τα δύο σκέλη Δύο δεύτερες θέσεις έφερε ο Φανουράκης ενώ τρίτος τερμάτισε στο πρώτο σκέλος ο Γαβρίλης Gio που είχε μηχανική βλάβη στο δεύτερο σκέλος επιτρέποντας στον Νίκο Δεμερδεσλή να πάρει αυτός την τρίτη θέση.

Κατηγορία QUAD R
Στην τετράτροχη κατηγορία και εν μέσω δύο σκελών με αρκετή σκόνη, στο πρώτο σκέλος μετά από δυνατές μάχες, πρώτος τερμάτισε ο Σπύρος Μπίρλης με δεύτερο τον επανεμφανιζόμενος Γιάννης Ιωαννίδης ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Καπέλης. Στο δεύτερο σκέλος αν και με άσχημη εκκίνηση, πρώτος και με μεγάλη διαφορά, τερμάτισε ο Γιώργος Καπέλης, ενώ δεύτερος αυτήν την φορά ήταν ο Σπύρος Μπρίλης και τρίτος ο Γιάννης Ιωαννίδης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 04-05/06/11 Λιτόχωρο.

.

1794 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ENDURO ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023

Λίγο πριν την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Enduro 2024, ας δούμε αναλυτικά τις...