3ος Αγώνας Κυπέλλου ΜΧ Β. Ελλάδος / 1ος Κ.Ελλάδος – Νικηφόρο πέρασμα του Ν.Kumanov

Στην Λάρισα και την πίστα στους Γόνους πραγματοποιήθηκε ο 3ος αγώνας Κυπέλλου Motocross Βορείου Ελλάδος που έγινε παράλληλα με τον 1ο αγώνα Κυπέλλου Κεντρικής Ελλάδος της ΟΜΕ. Νικητής της ΜΧ1 ήταν ο πολυπρωταθλητής Βουλγαρίας Nikolai Kumanov ενώ στην ΜΧ2 ο Γιάννης Μόσιος με τον Teodor Totev μοιράστηκαν τα δύο σκέλη.
Δυστυχώς οι φιλότιμες προσπάθειες της διοργανώτριας λέσχης κάνοντας εκπληκτική δουλειά στην πίστα δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα με την σκόνη να κυριαρχεί στον αγώνα ταλαιπωρώντας οδηγούς και θεατές. Αγωνιστικά τα πράγματα ήταν καλύτερα αφού οι αγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό πραγματοποιώντας γρήγορους γύρους στα λασπωμένα δοκιμαστικά το πρωί αλλά και στα σκονισμένα σκέλη αργότερα.

Ο νικητής της ΜΧ1 N.Kumanov.

Κατηγορία ΜΧ1
Στην ΜΧ1 ο πολυπρωταθλητής Βουλγαρίας Nikolai Kumanov δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν για σκέψεις κατάκτησης της πρώτης θέσης κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη οδηγώντας εκπληκτικά γρήγορα και θεαματικά. Δεύτερος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Νίκος Βαγενάς με τρίτο τον Ανδρέα Λίακο. Πολύ καλές μάχες έγιναν πιο πίσω μεταξύ των Αναστάσιο Ζέρβα και Ευάγγελου Τσιάγκα να τερματίζουν τελικά με αυτήν την σειρά τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα. Στο δεύτερο σκέλος  το σκηνικό ήταν ακριβώς το ίδιο με την μόνη διαφορά την επικράτηση του Λιάκου στην δεύτερη θέση έναντι του τρίτου Βαγενά.

Κατηγορία ΜΧ2
Δυνατά οδήγησε από το πρώτο σκέλος ο βούλγαρος Teodor Totev οδηγώντας την κούρσα του πρώτου σκέλους, όμως ένα σβήσιμο της μοτοσικλέτας του τον έφερε να τερματίζει έκτος. Το σκέλος πήρε ο Γιάννης Μόσιος  με δεύτερο τον Αλέξανδρο Γεωργαντά και τρίτο τον Δημήτρη Μπαξεβάνη .  Στο δεύτερο σκέλος ο Totev χωρίς λάθη κατάφερε να επικρατήσει άνετα του δεύτερου Μπαξεβάνη που άντεξε με την σειρά του την πίεση από τον τρίτο Γεωργαντά.
Κατηγορία ΟΡΕΝ
Όμορφες μάχες έγιναν στην κατηγορία με κυρίαρχο και στα δύο σκέλη τον Μιχάλη Ούσλιο που κατάφερε να περιορίσει στην δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη τον Γιώργο Μανδάνη. Στο πρώτο σκέλος τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Μόκκας με τον Βασίλη Ράπτη να παίρνει την τρίτη θέση στο δεύτερο σκέλος.

Κατηγορία ΚΜΧ85

Στο πρώτο σκέλος ο Ανέστης Ράδος είχε μια σχετικά εύκολη επικράτηση αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις μεταξύ των Απόστολου Κάκαρη, Στάθη Φυσέκη και Νίκου Δεμερδεσλή. Στο τέλος ο Κάκαρης πήρε την δεύτερη θέση αποτ ον τρίτο Δεμερδεσλή ενώ τέταρτος τερμάτισε ο άτυχος Φυσέκης που ένα σκασμένο πίσω ελαστικό τον έβγαλε εκτός της μάχης για την πρώτη τριάδα. Στο δεύτερο σκέλος ήταν η σειρά του Ράδου να έχει σκασμένο πίσω ελαστικό αφήνοντας την μάχη για την πρώτη θέση με τον Δεμερδεσλή που τελικά κατέκτησε το σκέλος. Δεύτερος παρά την ατυχία του τερμάτισε ο Ράδος έχοντας πολύ κοντά πίσω του τον τρίτο Κάκαρη.
Κατηγορία ΚΜΧ65
Η παρουσία του Δημήτρη Τουρατζίδη δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν άλλο να διεκδικήσει την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη της κατηγορίας. Δεύτερος και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο βούλγαρος Alex Dimitrov ενώ τρίτος στο πρώτο σκέλος ήταν ο Άγγελος Βογιατζής και θα ήταν και στο δεύτερο σκέλος τρίτος αν μια πτώση του δεν επέτρεπε στον βολιώτη αναβάτη Άγγελο Μαργαρίτη να πάρει αυτός την τρίτη  θέση.
Επόμενος αγώνας Β.Ε. 04/09/11 Λιτόχωρο.

Χορηγός άρθρου

1794 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ENDURO ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023

Λίγο πριν την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Enduro 2024, ας δούμε αναλυτικά τις...