AMA MX – O C.Reed παίρνει κεφάλι στην βαθμολογία(video)

Με έναν αναπάντεχο τρόπο ο Chad Reed κατάφερε να φύγει νικητής από τον αγώνα του Freestone και να προηγηθεί στην βαθμολογία των 450cc για το ΑΜΑ Motocross, αφήνοντας πίσω τον άτυχο Ryan Dungey. Πρώτη φετινή νίκη για τον Tyla Rattray πιάνοντας σταθερή απόδοση και στα δύο σκέλη.
.
.

Ο Reed οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος ως ιδιωτική συμμετοχή.

Κατηγορία 450cc
Μετά τον πρώτο αγώνα στο Hangtown και την ισοβαθμία του με τον τελικό νικητή του αγώνα Chad Reed, ο Ryan Dungey ήθελε να προηγηθεί στην βαθμολογία κερδίζοντας γρήγορα έναν αγώνα. Στο Freestone, το σενάριο πήγαινε με μαθηματική ακρίβεια να εκπληρωθεί όμως ο άτυχος Dungey έμεινε από βενζίνη, δύο γύρους πριν από τον τερματισμό του δεύτερου σκέλους την στιγμή που οδηγούσε το σκέλος. Στο πρώτο σκέλος ο Christian Graig κατάφερε μετά την εκκίνηση να οδηγήσει στην πρώτη θέση έχοντας πίσω του αρχικά τους Jake Weimer και Cristophe Pourcel και λίγο μετά στην μάχη της δεύτερης θέσης μπήκαν οι Chad Reed και Ryan Dungey. Στον έβδομο γύρο ο Pourcel άρχισε να κουράζεται ενώ αντίθετα ο Reed άρχισε να ανεβάζει ρυθμό καταφέρνοντας να μειώσει την διαφορά του από τον πρωτοπόρο Graig. Δύο γύρους μετά ο Reed βρήκε τον δρόμο για την πρώτη θέση με τον πρωταθλητή Dungey να τον καταδιώκει μέχρι και τον τερματισμό. Πρώτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Reed με δεύτερο τον Dungey και τρίτο μετά από κακή εκκίνηση τον Ryan Villopoto που πέρασε τον έκτο τελικά Graig δύο γύρους πριν από τον τερματισμό. Ένα γύρο πριν τον τερματισμό πέρασε τον Graig o πέμπτος David Millsaps. Στο δεύτερο σκέλος ο Dungey με τον Bret Metcalfe έστριψαν μαζί στην πρώτη στροφή με τον Dungey όμως να οδηγεί την κούρσα έχοντας κοντά πίσω του τον Reed. Ξέροντας ότι η νίκη του Dungey στο δεύτερο σκέλος θα του στερούσε την πρώτη θέση ο Reed κυνήγησε δαιμονισμένα τον Dungey με αποτέλεσμα ο αυστραλός να έχει μια πτώση που όμως δεν του στερισε την δεύτερη θέση. Από την άλλη ο Dungey κράτησε σταθερό ρυθμό στην πρώτη θέση μέχρι και δύο γύρους πριν τον τερματισμό όταν μείωσε αισθητά ρυθμό προσπαθώντας να τερματίσει με όποια βενζίνη του είχε απομείνει. Λίγο πιο κάτω έμεινε τελείως εγκαταλείποντας το σκέλος. Αυτό ήταν αρκετό για να πάρει ο Reed το τρίτο του συνεχόμενο φετινό σκέλος μαζί με τον αγώνα και την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Δεύτερος σε σκέλος και αγώνα κατάφερε να τερματίσει ο Millsaps κερδίζοντας εύκολα τον τρίτο Metcalfe και τον τέταρτο Ricky Diedrich. Στο δεύτερο σκέλος ο Villopoto αν και είχε καλύτερη εκκίνηση ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση ανεβαίνοντας έτσι στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Weimer που βρίσκει τα πατήματα του σιγά σιγά.

Βάθρο μετά από πολύ καιρό για τον D.Millsaps.

Αποτελέσματα Freestone, 450cc
1Chad Reed (1-1)
2. Davi Millsaps (4-2)
3. Ryan Villopoto (3-5)
4. Brett Metcalfe (9-3)
5. Ricky Dietrich (8-4)
6. Jake Weimer (6-7)
7. Christian Craig (5-8)
8. Ryan Dungey (2-25)
9. Andrew Short (15-6)
10. Nick Wey (10-11)

Σταθερός και γρήγορος ήταν ο Rattray στο Freestone.

Κατηγορίας 250cc
Ο αγώνας ήταν για ακόμα μια φορά μονόλογος της ομάδας Pro Circuit Kawasaki που μονοπώλησε τις πρώτες θέσεις και έχει δύο οδηγούς της διεκδικητές από νωρίς για το πρωτάθλημα. Στον πρώτο σκέλος ο Dean Wilson βρήκε ανοιχτό πεδίο μετά την πτώση λίγο μετά την εκκίνηση του Justin Barcia που παρέσυρε μαζί του και τον Marvin Musquin (που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του γάλλου με σπασμένο αντίχειρα) και μετέπειτα εκμεταλλεύτηκε την πτώση του πρωτοπόρου Blake Baggett στον δρόμο του για την κατάκτηση του σκέλους. Πίσω του σχεδόν σε ολόκληρο το σκέλος  βρέθηκε ο Rattray τερματίζοντας δεύτερος λίγα μέτρα πιο πίσω. Οι πολλές πτώσεις το αγώνα ευνόησαν τον Kyle Cunningham να πάρει την τρίτη θέση με τον Gareth Swanepoel να τερματίζει τέταρτος μπροστά από τον έκτο Eli Tomac. Στο δεύτερο σκέλος ο Barcia πήρε ξανά την εκκίνηση και αυτήν την φορά κατάφερε χωρίς λάθη να οδηγήσει τον αγώνα έχοντας πίσω του τον Wilson που έδειχνέ φαβορί για την κατάκτηση του αγώνα. Όμως ένα λάθος του σκοτσέζου στον τέταρτο γύρο τον έφερε στις πιο πίσω θέσεις βάζοντας τον Rattray από την δεύυτερη θέση να κυνηγήσει τον Barcia που απολάμβανε σημαντική διαφορά. Ο Rattray είχε αυτό που χρειαζόταν και δύο γύρου πριν τον τερματισμό κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση τερματίζοντας τελικά σε αυτήν κερδίζοντας σκέλος και αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Barcia με τρίτο τον Wilson που βρέθηκε κοντά στην νίκη του Freestone όμως έμεινε δεύτερος στον αγώνα γεγονός που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας. Τέταρτος τερμάτισε ο Cuningham κερδίζοντας άξια την τρίτη θέση στο βάθρο  με πέμπτο τον Broc Tickle και έκτο ξανά τον Tomac.

Αποτελέσματα Freestone, 250cc
1. Tyla Rattray  2/1
2. Dean Wilson  1/3
3. Kyle Cunningham  3/4
4. Justin Barcia  9/2
5. Eli Tomac  5/6
6. Martin Davalos  10/7
7. Matt Lemoine 8/11
8. Cole Seely  14/8
9. Blake Baggett  7/16
10. Gannon Audette  12/12

Βαθμολογίες
450cc
1.    Chad Reed 97
2.    Ryan Villopoto  76
3.    Davi Millsaps 72
4.    Ryan Dungey  69
5.    Brett Metcalfe  64
6.    Ricky Dietrich  53
7.    Christian Craig  47
8.    Kevin Windham  45
9.    Jake Weimer  44
10.    Tommy Hahn  40

250cc
1.    Dean Wilson 90
2.    Tyla Rattray 85
3.    Eli Tomac  69
4.    Blake Baggett  66
5.    K Cunningham  64
6.    Justin Barcia  52
7.    G Swanepoel  46
8.    M Davalos  44
9.    Cole Seely  42
10.    Broc Tickle  38

Μια μηχανική βλάβη έβγαλε εκτός τίτλου τον R.Dungey στο Supercross, στο Motocross έμεινε απο βενζίνη χάνοντας την νίκη στο Freestone. Φέτος δεν είναι η χρονιά του Dungey.

Επόμενος αγώνας 11/06/11 Μt. Morris PA.

Ακολουθούν video από τα στιγμιότυπα του Freestone.

450cc (Πρώτο και δεύτερο σκέλος)

250cc (Στιγμιότυπα από το πρώτο σκέλος και ολόκληρο το δεύτερο)

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...