ΟΜΕ – Παν. Πρωτ. ΜΧ, Τρίκαλα – Ντόμινο εξελίξεων

Ο τρίτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross της ΟΜΕ στα Τρίκαλα χαρακτηρίστηκε από την απουσία των πρωτοκλασάτων οδηγών της ΜΧ1 δίνοντας έτσι άλλη εξέλιξη στην πορεία του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία νικητές αναδείχτηκαν οι Νίκος Ανδρέου και Γιάννης Τσούρβας ενώ στην ΜΧ2 ο Σπύρος Κοσμάς κατάφερε να πάρει άνετα και τα δύο σκέλη.

Η ΟΜΕ από την αρχή της χρονιάς έχει βρεθεί σε ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διοργανώνει. Η λάθος επιλογή της να βάλει πολλούς από τους αγώνες της να συμπίπτουν με τους αγώνες της ΑΜΟΤΟΕ, την έφερε να προσπαθεί να ακολουθήσει τις εξελίξεις. Αρχικά η αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού της ΑΜΟΤΟΕ ανάγκασε την ΟΜΕ να βγάλει τους αγώνες που συμπίπτουν ξεκινώντας από τον αγώνα στο Λιτόχωρο. Η ημερομηνία όμως ήταν οριακή για το Λιτόχωρο και με την αλλαγή της ημερομηνίας έμεινε η πίστα χωρίς άδεια που είχε σαν επακόλουθο να αναβληθεί ο αγώνας.. Με την συνέχιση του θεσμού στον αέρα, η ΟΜΕ έπρεπε να αποφασίσει αν θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα ή θα το σταματήσει, αφού το σενάριο να γίνουν πέντε αγώνες μετά το καλοκαίρι ήταν φύση αδύνατον και αν γινόταν θα είχε μεγάλη πιθανότητα αποτυχίας. Ως απομηχανής Θεός ο ΣΥΜΟΛΙΠ προσφέρθηκε να αναλάβει τον “προγραμματισμένο” αγώνα με την αρωγή της ΟΜΕ και της ΟΔΜΙΑΑ αλλά οι πρωτοκλασάτοι οδηγοί της ΜΧ1 αποφάσισαν όπως φαίνεται από κοινού, να μην συμμετάσχουν στον αγώνα και κατά συνέπεια να μην συνεχίσουν το πρωτάθλημα της ΟΜΕ.

Στην σκιά αυτής της “αποχής” που σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς αγωνιζόμενους, ο αγώνας των Τρικάλων ολοκληρώθηκε με αρκετές ελλείψεις από πλευράς οργάνωσης, φυσικά με περιορισμένες συμμετοχές (65 με τα Quad) και  ελάχιστους θεατές. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός της περιόδου οικονομικής κρίσης που διανύουμε στην χώρα μας αν και η ΟΜΕ δίνει πριμ στις κατηγορίες ΜΧ1, ΜΧ2 και σε αυτόν τον αγώνα και στην ΟΡΕΝ, αλλά και ότι αυτός ήταν ο τρίτος αγώνας που πραγματοποιείται μέσα σε τέσσερις μήνες στην πίστα των Τρικάλων. Αυτήν την φορά όμως τα πράγματα ήταν καλύτερα από τις δύο προηγούμενες στην κατάσταση της πίστας, καθώς είχε γίνει σωστή προετοιμασία και βοήθησε και ο καιρός με ποτιστική βροχή τα απογεύματα του τριημέρου.

Λίγες συμμετοχές αλλά μεγάλο συναγωνισμό είχαμε στην ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Με απόντες τους τέσσερις πρώτους της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ο αγώνας ήταν ανοιχτός για τους υπόλοιπους της πρώτης δεκάδας. Όμως η παρουσία του Νίκου Ανδρέου στον αγώνα ήταν τέτοια στο πρώτο σκέλος που δεν άφησε περιθώρια για κάποιον άλλο διεκδικητή της πρώτης θέσης. Αρχικά ο τραυματίας Κων/νος Τζιώρας προσπάθησε και κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα για αρκετούς γύρους έχοντας πίσω του τον Ανδρέου όμως ο οδηγός από την Χαλκίδα δεν άργησε να κάνει την επίθεση του περνώντας μπροστά και κερδίζοντας άνετα το σκέλος. Δεύτερος κατάφερε να τερματίσει ο Ανδρέας Λίακος με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο Γιάννη Τσιούρβα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε τελικά ο Τζιώρας καθώς η κούραση και ο τραυματισμός του δεν του επέτρεψαν κάτι καλύτερο. Πέμπτος τερμάτισε μετά από κακή εκκίνηση ο Νίκος Βαγενάς, με έκτο τον Θοδωρή Ζερβό. Στο επεισοδιακό δεύτερο σκέλος ο Ανδρέου έφυγε από την αρχή μπροστά όμως στον δεύτερο γύρο είχε μια πτώση που τον έφερε ένα γύρο πίσω από τον πρωτοπόρο πλέον Λιάκο. Για την δεύτερη θέση γινόταν μεγάλη μάχη μεταξύ των Τζιώρα, Τσιούρβα και Ζερβού την οποία κατάφερε να κερδίσει τελικά ο Τσιούρβας. Η τύχη όμως έφερε τον Τσιούρβα να κερδίζει και το σκέλος αφού στον τελευταίο γύρο ο πίσω τροχός του Λιάκου έσπασε αναγκάζοντας τον πρωτοπόρο του σκέλους να εγκαταλείψει τον αγώνα. Έτσι πρώτος τερμάτισε ο Τσιούρβας πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη σε πανελλήνιο στην κατηγορία, μια νίκη που αποτελεί την πιο πρόσφατη δίχρονης μοτοσικλέτας στην ΜΧ1(η προηγούμενη νίκη δίχρονου σε πανελλήνιο ήταν το 2005 με τον Λευτέρη Παπανικολάκη). Δεύτερος τερμάτισε ο Τζιώρας περνώντας στον τελευταίο γύρο τον τρίτο τελικά Βαγενά. Την εξάδα συμπλήρωσαν ο τέταρτος Ζερβός, με τον  Δημήτρη Ψαρρά πέμπτο και  έκτος τον Νίκο Καμπούρη στην πρώτη του εμφάνιση στην ΜΧ1 από την ΜΧ2 που συνήθως αγωνίζεται.

Πολύ δυνατά οδήγησε ο Κοσμάς στα Τρίκαλα.

Κατηγορία ΜΧ2
Παρά το γεγονός ότι ο Σπύρος Κοσμάς θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα σε ρυθμούς προπόνησης ωστόσο ο πρωταθλητής της κατηγορίας οδήγησε δυνατά από την αρχή μέχρι και το τέλος διαλύοντας τον συναγωνισμό και στα δύο σκέλη, πετυχαίνοντας όπως ήταν λογικό και τους ταχύτερους γύρους της ημέρας. Πίσω του στην δεύτερη θέση τερμάτισε και τις δύο φορές ο Γιάννης Μόσιος που αν και αγωνίστηκε με δανική μοτοσικλέτα (αντιμετώπισε βλάβη στην δική του) επικράτησε άνετα στο πρώτο σκέλος του Δημήτρη Μπαξεβάνη και εκμεταλλεύτηκε στο δεύτερο την πτώση του Αλέξανδρου Γεωργαντά που τελικά τερμάτισε τρίτος. Όμορφες μάχες έγιναν πιο πίσω για τις υπόλοιπες θέσεις με τον Γιάννη Τουρατζίδη να φεύγει από τα Τρίκαλα με μια πέμπτη και τέταρτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη τον Σαράντη Κουφό να παίρνει μια πέμπτη θέση στο δεύτερο σκέλος και τους Κων/νο Τσάτσο και Ηλία Καραγιάννη  να μοιράζονται τις δύο έκτες θέσεις. Άτυχος στο δεύτερο σκέλος ο Μπαξεβάνης που μια πτώση στον έβδομο γύρο τον άφησε μακριά από τις πρώτες θέσεις.

Κατηγορίες ΟΡΕΝ Α/Β
Επιτέλους νίκη μετά από πολύ καιρό για τον Δημήτρη Στούπα που είχε κολλήσει το τελευταίο διάστημα στην δεύτερη θέση. Στα Τρίκαλα ο Στούπας κατάφερε να πάρει και τα δύο σκέλη της ΟΡΕΝ Α αφήνοντας δεύτερο στο πρώτο σκέλος τον Κυριάκο Κουτιουκώστα και τρίτο τον πρωταθλητή της κατηγορίας Τζιώρα ενώ στο δεύτερο ο Νίκος Κριμπούνης πήρε την δεύτερη θέση από τον τρίτο τελικά Κουτσιουκώστα. Στην ΟΡΕΝ Β ο πρωταθλητής Γιάννης Πιλάλας δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει και στα δύο σκέλη του δεύτερου Σταμούλη Παύλου ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν ο Παναγιώτης Παναγιώτου στο πρώτο σκέλος και ο Αναστάσιος Μυλωνίδης στο δεύτερο.

Ακάθεκτος για τον τίτλο της ΜΧ85 ο Α.Ράδος.

Κατηγορίες ΜΧ65 – ΜΧ85
Στην ΜΧ85 ο Ανέστης Ράδος συνέχισε το νικηφόρο σερί του επικρατώντας του Νικόλα Φανουράκη που αγωνίστηκε με δανική μοτοσικλέτα του τρίτου στο πρώτο σκέλος Νίκου Δεμερδεσλή. Στο δεύτερο σκέλος την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Gio Γαβρίλης. Στην ΜΧ65 επικράτησε άνετα και στα δύο σκέλη ο Δημήτρης Τουρατζίδης ενώ την τρίτη και δεύτερη θέση μοιράστηκαν οι Δημήτρης Μπάκας και Άγγελος Βογιατζής. Στον αγώνα της ΜΧ65 συμμετείχε και μια κοπέλα η Τζονάκι Λάμπρου.

Γιώργος Καπέλης.

Κατηγορία Quad R
Όμορφη μάχη είχαμε στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας, μεταξύ των δύο πρωτοπόρων της βαθμολογίας, Σπύρου Μπριλή και του Γιώργου Καπέλη. Ο Καπέλης κατάφερε να περάσει τον πρωτοπόρο Μπριλή που είχε ένα μικρό μπλέξιμο στον πέμπτο γύρο, κερδίζοντας το πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μπριλής, καθάρισε το σκέλος από την εκκίνηση δημιουργώντας μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Δεύτερος τερμάτισε ο Καπέλης που ακολουθεί στην βαθμολογία δύο βαθμούς πίσω από τον Μπριλή. Τρίτος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Άρης Τριανταφύλλου ενώ στο δεύτερο ο πρωταθλητής της κατηγορίας Ζάχος Χριστόπουλος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 24-25/09/11 Μεγαλόπολη.

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...