MXGP – Νίκη για τον S.Frossard μέσα στην πατρίδα του

Η πρώτη νίκη της καριέρας του Steven Frossard για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ΜΧ1 ήρθε μέσα στην πατρίδα του την Γαλλία και το  St.Jean d’Angely. Πρώτη φετινή νίκη στην ΜΧ2 και για τον Tommy Searle μετά από δύο επεισοδιακά σκέλη..

.

.

Η πρώτη νίκη είναι πιο γλυκιά αν έρχεται μέσα στην πατρίδα σου.

Κατηγορία ΜΧ1
Η δυναμική πρώτη εμφάνιση του Steven Forssard στην ΜΧ1, στον πρώτο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος στην Βουλγαρία όπου κέρδισε το πρώτο σκέλος και ανέβηκε στο βάθρο, σίγουρα δεν ήταν τυχαία. Μέσα στην πατρίδα του κατάφερε ο γάλλος να κερδίσει τον πρώτο αγώνα της καριέρας του, κάτι που φαινόταν ότι θα γίνει αργά ή γρήγορα μέσα στην χρονιά. Ο Frossard στο πρώτο σκέλος κατάφερε να φύγει μπροστά από την εκκίνηση αφήνοντας πίσω του τον πρωταθλητή Antonio Cairoli να μάχεται αρχικά με τον Evgeny Bobryshev και μετέπειτα με τον νικητή του προηγούμενου αγώνα David Philippaerts. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Clement Desalle είχε μια πτώση στον πρώτο γύρο που τον ανάγκασε να ξεκινήσει τον αγώνα από την 29η θέση. Πρώτος την γραμμή του τερματισμού πέρασε Frossard κάτω από τις επευφημίες τον συμπατριωτών του με δεύτερο τον Cairoli και τρίτο τον Philippaerts που αν και είχε καταφέρει να περάσει στην δεύτερη θέση έκανε ένα λάθος που τον έριξε ξανά στην τρίτη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο φετινός πρωταθλητής ΜΧ Elite, Xavier Boog, κρατώντας πίσω του τον πέμπτο Ken deDycker και τον έκτο Bobryshev. Στο δεύτερο σκέλος ο Desalle δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν να διεκδικήσει το σκέλος και την κορυφή της βαθμολογίας που κινδύνευσε με την ενδέκατη θέση όπου τερμάτισε στο πρώτο σκέλος. Έβαλε το κεφάλι κάτω, πέτυχε τον ταχύτερο γύρο με 1:55.216 κερδίζοντας το σκέλος και την τρίτη θέση στο βάθρο. Οι Frossard και Cairoli δεν είχαν καλές εκκινήσει και καθυστέρησαν να βρεθούν μπροστά. Ο Frossard κατάφερε να περάσει τον ως τότε δεύτερο του αγώνα Bobryshev στον 14ο γύρο καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση και δύο γύρους πριν τον τερματισμό το ίδιο έκανε και ο Cairoli για την τρίτη θέση. Νικητής του αγώνα με τερματισμούς 1-2 αναδείχτηκε ο Frossard με δεύτερο τον Cairoli 2-3. O Bobryshev δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε την τέταρτη θέση την οποία κατέλαβε ο ομόσταυλος του Rui Goncalves μόλις στον τελευταίο γύρο αφήνοντας τον ρώσο πέμπτο, ενώ την έκτη θέση κατάλαβε ο Jonathan Barragan.

Οι νικητές της ΜΧ1 S,Frossard, A.Cairoli και C.Desalle.

Αποτελέσματα St. Jean d’Angely, MX1
1. Steven Frossard (FRA, Yamaha), 47
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 42
3. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 35
4. Xavier Boog (FRA, Kawasaki), 32
5. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), 31
6. Ken de Dycker (BEL, Honda), 29
7. Maximilian Nagl (GER, KTM), 26
8. Rui Goncalves (POR, Honda), 25
9. David Philippaerts (ITA, Yamaha),  23
10. Tanel Leok (EST, TM),  22

Απρόσμενη νίκη για τον Searle.

Κατηγορία ΜΧ2
Η επιμονή του Tommy Searle και οι ατυχίες των εργοστασιακών αναβατών της ΚΤΜ, έφεραν τον βρετανό να γίνεται ο τρίτος αναβάτης που κερδίζει αγώνα φέτος για την κατηγορία. Η νίκη του Searle στην Γαλλία δεν ήρθε εύκολα και τίποτα δεν μπορούσε να αποκαλύψει τον τελικό νικητή από το πρώτο σκέλος. Εκεί ο Ken Roczen εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Jeffrey Herlings και πέρασε τον Gautier Paulin στον πρώτο γύρο και οδήγησε άνετα στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Paulin προς μεγάλη χαρά του γαλλικού κοινού, με τρίτο τον Zach Osborne που οδήγησε σε αυτήν την θέση από τον πρώτο γύρο. Η κακή εκκίνηση του Searle τον έφερε να δίνει πολλές μάχες ξεκινώντας από την έβδομη θέση και τερματίζοντας τελικά τέταρτος. Πέμπτος τερμάτισε ο Tonus Arnaud με έκτο τον Nicola Aubin. Στο δεύτερο σκέλος ο Roczen πήρε την εκκίνηση αλλά είχε μια άσχημη πτώση που τον έστειλε αρκετές θέσεις πίσω, δίνοντας έτσι τηνπρωτοπορία του αγώνα στον Osborne. Η μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ των Osborne και Searle ήταν στην ουσία η μάχη για την κατάκτηση του GP. Σε αυτήν την μάχη ενεπλάκη και ο Herlings οδηγώντας μάλιστα τους τελευταίους γύρους μέχρι τον προτελευταίο όπου τον πέρασε ο Searle για την κατάκτηση του σκέλους και του GP. Δεύτερος τερμάτισε ο Herlings με τρίτο τελικά τον Osborne που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τέταρτος στο σκέλος και τρίτος στο σύνολο ήρθε ο Paulin με πέμπτο τον Aubin και έκτο τον Max Anstie.

Οι νικητές της ΜΧ2, Τ.Searle, Z.Osborne και G.Paulin.

Αποτελέσματα St. Jean d’Angely, MX2
1. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 43
2. Zachary Osborne (USA, Yamaha), 40
3. Gautier Paulin (FRA, Yamaha), 40
4. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 36
5. Ken Roczen (GER, KTM), 35
6. Nicolas Aubin (FRA, KTM), 31
7. Arnaud Tonus (SUI, Yamaha), 30
8. Joel Roelants (BEL, KTM), 24
9. Harri Kullas (FIN, Yamaha), 23
10. Max Anstie (GBR, Kawasaki), 19

Ταχύτερος όλων σε απόλυτο χρόνο ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Desalle στην Γαλλία.

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1. Clement Desalle   199
2. Antonio Cairoli   193
3. Steven Frossard   179
4. Maximilian Nagl   179
5. David Philippaerts   161
6. Evgeny Bobryshev   141
7. Rui Goncalves   133 p.
8. Jonathan Barragan   115
9. Kevin Strijbos   114
10. Xavier Boog   109

Παρά την τρομακτική του πτώση στο δεύτερο σκέλος ο K.Roczen συνεχίζει στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΜΧ2
1. Ken Roczen   226
2. Jeffrey Herlings   213
3. Tommy Searle   199
4. Zachary Osborne  162
5. Gautier Paulin   160
6. Arnaud Tonus   138
7. Max Anstie   135
8. Harri Kullas   119
9. Joel Roelants   114
10. Nicolas Aubin   104

Aκολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...