3ος Αγώνας Κυπέλλου Δ.Ελλάδος, Αρχ. Ολυμπία – Η βροχή χάλασε την γιορτή

Η πολύ καλή προετοιμασία του αγώνα στην πίστα του Πλατάνου της Αρχαίας Ολυμπίας από την ΑΟΛΜΟ που αναγνωρίστηκε από τους 90+ αγωνιζόμενους αλλά και τους 2000 περίπου θεατές, δεν μπόρεσε να μετατρέψει τον αγώνα σε γιορτή καθώς οι συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις περιόρισαν την υπομονή των παρευρισκομένων.

Πλήθος συμμετοχών στον αγώνα

Οι πρώτες βροχές που έπεσαν λίγο πριν ολοκληρωθούν τα πρώτα σκέλη δεν έκαμψαν το ενδιαφέρον του κόσμου να δει όμορφους αγώνες με πολλές συμμετοχές σε μια άρτια προετοιμασμένη πίστα. Αργότερα όμως οι καταιγίδα που έπληξε την περιοχή περιόρισε το αγωνιστικό θέαμα και έκανε πολλούς θεατές να αποχωρίσουν. Ωστόσο η πλειοψηφία των αγωνιζομένων δεν έδειξε να πτοείτε και συμμετείχε κανονικά στον αγώνα στο ιδιαίτερο τερρέν.

Αυγέρης #101 και Ζερβός #64 κέρδισαν τα δύο σκέλη της ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Στο πρώτο σκέλος για την κατηγορία και κάτω από καλές συνθήκες ο Θανάσης Αυγέρης οδήγησε στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό, έχοντας σε σταθερή απόσταση πίσω τον δεύτερο στο σκέλος Ανδρέα Μπαντούνα. Για την τρίτη θέση έγιναν αρκετές μάχες με τον Γιώργο Τούση να επικρατεί τελικά του τέταρτου Θοδωρή Ζερβού. Άτυχος του σκέλους αλλά και συνολικά του αγώνα ήταν ο Διονύσης Κονδυλόπουλος που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση και είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο αγώνας μέχρι να επιστρέψει το ασθενοφόρο. Ευχόμαστε στον Διονύση περάστηκα και ταχεία ανάρρωση. Στο δεύτερο σκέλος που έγινε υπό βροχή, ο Ζερβός μετά από εκπληκτική εκκίνηση κατάφερε να στρίψει πρώτος και να οδηγήσει το σκέλος και αυτός από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό κατακτώντας άνετα την πρώτη θέση. Πίσω του βρέθηκε αρχικά ο Τούσης όμως είχε μια πτώση και έτσι ο Μπαντούνας που ακολουθούσε πέρασε δεύτερος. Όμως και ο Μπαντούνας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αφήνοντας δεύτερο τον Αυγέρη που είχε μια πτώση στην αρχή του σκέλους, να κυνηγήσει τον πρωτοπόρο. Στο τέλος ο Αυγέρης τερμάτισε δεύτερος με τρίτο τον Κων/νο Λαμπρούση.

Ο Γεωργούσης εκτός από ταχύτητα είχε και αντοχή σε αυτόν τον αγώνα. Η δίαιτα έφερε αποτελέσματα.

Κατηγορία ΜΧ2
Η τυχεροί του αγώνα ήταν οι αγωνιζόμενοι αυτής της κατηγορίας που ήταν οι μόνοι που απόλαυσαν δύο σκέλη χωρίς λάσπη. Η κυριαρχία του Γιώργου Γεωργούση στην κατηγορία ήταν καθολική πετυχαίνοντας τους ταχύτερους χρόνους ολόκληρης της ημέρας, κερδίζοντας και τα δυο σκέλη άνετα. Άνετα στην δεύτερη θέση τερμάτισε και ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στο Αίγιο Σταύρος Σπύρου ενώ μετά από αρκετές μάχες ο Ηλίας Καραγιάννης κατάφερε να επιβληθεί στην τρίτη θέση του κυπελλούχου του θεσμού Σταύρου Τζοβάρα και των Αλέξη Κατσαμάκη και Σαράντη Κουφού. Στο δεύτερο σκέλος στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Καραγίαννης μετά από πολύ όμορφη μάχη με τον τρίτο Κουφό.

Ο κόσμος άντεξε τις πρώτες βροχές αλλά μετά ήταν δύσκολα να παραμείνει.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Η κατηγορία ήταν η μόνη που αναγκάστηκε να τέξει και τα δύο σκέλη της σε έντονη λάσπη. Με μια εκπληκτική εμφάνιση ο Νίκος Σωτηρόπουλος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του δεύτερου τελικά Σταμάτη Δημολιάννη στο πρώτο σκέλος και να επιβληθεί εύκολα του συναγωνισμού στο δεύτερο κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της ημέρας. Στο δεύτερο σκέλος ο Νίκος Κριμπούνης πήρε την δεύτερη θέση ενώ και στα δύο σκέλη την τριάδα συμπλήρωσε ο τοπικός και οργανωτής του αγώνα Γιώργος Μπούσδας.

Κατηγορίες Junior – MINI
Στον δικό του ρυθμό και χωρίς ποτέ να απειληθεί ο Γαβρίλης Gio κατάφερε να πάρει και τα δύο σκέλη της Junior αφήνοντας πίσω του στο πρώτο σκέλος και την δεύτερη θέση τον Ηλία Μπαξίσογλου και τρίτη την Κλαίρη Λαμπρούση ενώ στο δεύτερο σκέλος την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Δανιήλ Μπαξισογλου με τρίτο τον Όλιβερ Τσεκούρα. Στην ΜΙΝΙ αν και αγχωμένος στην αρχή του αγώνα ο Δημήτρης Μπάκας δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει και να πάρει τις πρώτες του νίκες και στα δύο σκέλη από τον δεύτερο Κων/νο Ευαγγελόπουλο και τον τρίτο Ιωάννη Ευμορφιάδη.

Η πίστα απέκτησε και εξέδρα επισήμων.

 

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...