AMA MX – Πήρε μπροστά ο R.Villopoto(video)

Βλέποντας τον Chad Reed να ξεφεύγει στην βαθμολογία ο Ryan Villopoto πέρασε από το επιφυλακτικό ξεκίνημα στην επίθεση, κερδίζοντας τον τρίτο γύρο του AMA Motocross στο High Point για την κατηγορία των 450cc Επίδειξη ισχύος από τον τελικό νικητή του αγώνα Blake Bagget είχαμε στην κατηγορία των 250cc..

.

Ο R.Villopoto αν και δεν θύμισε την παλιά καλή του απόδοση στο ΜΧ, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει την νίκη.

Κατηγορία 450cc
Ήταν θέμα χρόνου, πότε ο Ryan Villopoto θα έκανε την επίθεση του για την πρώτη του φετινή νίκη αλλά και για το πρωτάθλημα. Στο High Point ο RV μπορεί να μην ξεδίπλωσε όλο του το ταλέντο στο motocross αλλά έκανε ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να πάρει την νίκη και να μειώσει την διαφορά του από τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία Chad Reed. Στο πρώτο σκέλος ο πρωταθλητής Ryan Dungey πήρε την εκκίνηση αλλά λίγο μετά έκανε ένα λάθος που τον έφερε στην δεύτερη θέση πίσω από τον Villopoto. Από εκεί και μετά λίγα πράγματα άλλαξαν για τις πρώτες θέσεις με τους δύο Ryan να τερματίζουν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα. Τρίτος τερμάτισε ο Mike Alessi αλλά του επιβλήθηκε ποινή μίας θέσης γιατί πήδηξε και κατέστρεψε την μπάρα της εκκίνησης, φέρνοντας τον Alessi να αλλάζει θέσεις με τον τέταρτο του σκέλους David Millsaps. Η κακή εκκίνηση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Chad Reed τον έφερε να τερματίζει πέμπτος μπροστά από τον έκτο Kevin Windham που επέστρεψε στους αγώνες μετά από μια μικρή αποχή.

Στο δεύτερο και λασπωμένο μετά από μια μικρή βροχή σκέλος, ο Alessi πήρε καθαρή εκκίνηση και έστριψε πρώτος αυτήν την φορά πάνω σε ένα SXF450 και όχι το SXF350 που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος. O Alessi  έκανε μια εντυπωσιακή διαφορά αφήνοντας στον πρώτο γύρο έξι δευτερόλεπτα πίσω του τον δεύτερο Dungey. Ο Dungey θα έχει και σε αυτό το σκέλος μια πτώση με τους Millsaps και Reed να περνούν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Από εκεί και μετά τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν μια άλλη τροπή, χωρίς το γυαλιά του ο Millsaps θα κάνει ένα μεγάλο λάθος που θα τον ρίξει αρκετές θέσεις αλλά και ο Alessi θα έχει μια πτώση που θα του στερήσει την πρωτοπορία. Έτσι ο Reed θα βρεθεί να οδηγεί τον αγώνα και αυτός χωρίς γυαλιά με δεύτερο τον Ryan Villopoto και τρίτο τον Dungey. Η πρώτη τριάδα δεν θα αλλάξει μέχρι και τον τερματισμό με τον Reed να κερδίζει το τέταρτο φετινό του σκέλος, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, τον Villopoto να περνάει δεύτερος την γραμμή του τερματισμού κερδίζοντας τον αγώνα και τον Dungey να συμπληρώνει την τριάδα σε σκέλος και βάθρο. Τέταρτος τερμάτισε ο Alessi στον καλύτερο φετινό του τερματισμό με πέμπτο τον Windham και έκτο τον Ricky Dietrich.

Οι νικητές των 450cc, R.Villopoto, C.Reed και R.Dungey.

Αποτελέσματα High Point, 450cc
1.    Ryan Villopoto – KAW – 1/2
2.    Ryan Dungey – SUZ – 2/3
3.    Chad Reed – HON – 5/1
4.    Mike Alessi – KTM – 4/4
5.    Davi Millsaps – YAM – 3/9
6.    Kevin Windham – HON – 6/5
7.    Tommy Hahn – YAM – 10/7
8.    Brett Metcalfe – SUZ – 8/10
9.    Jake Weimer – KAW – 7/11
10.    Nick Wey – YAM – 14/8

Τρίτη φετινή νίκη για τον Baggett που όμως δεν βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κατηγορία 250cc
Οι απρόβλεπτες καταστάσεις συνεχίστηκαν και σε αυτόν τον αγώνα του φετινού πρωταθλήματος για την κατηγορία, με τον Bagget αυτήν την φορά να τα κάνει όλα σωστά και να καταφέρνει να πιάσει μια “άπιαστη” για τον συναγωνισμό απόδοση. Στο πρώτο σκέλος, μετά την εκκίνηση και την πρωτοπορία του Nico Izzy, ο τοπικός Darryn Durham κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα κάνοντας τους θεατές συντοπίτες του να τον παροτρύνουν έντονα. Για την δεύτερη θέση γινόταν μεγάλες μάχες με τον Ryan Sipes να την κρατάει για αρκετή ώρα, όμως στον δέκατο γύρο τον πέρασε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Dean Wilson και ένα γύρο μετά ο Bagget βρέθηκε στην δεύτερη θέση συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία μέσα στο σκέλος. Τέσσερις γύρους πριν από την καρό σημαία ο Bagget πέρασε και τον Durham για την πρώτη θέση την οποία και κατέλαβε στο τέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Wilson με τρίτο τον Tyla Rattray κλειδώνοντας τις τρεις πρώτες θέσεις στην Pro Circuit Kawasaki. Στο δεύτερο σκέλος ο Baggett δεν έχασε χρόνο και βρέθηκε από νωρίς στην πρώτη θέση στην οποία οδήγησε σε σχεδόν ολόκληρο το σκέλος με ένα διάλειμμα έξι γύρων όπου στην πρώτη θέση βρισκόταν ο Rattray. Πρώτος την καρό σημαία είδε ο Baggett κερδίζοντας τον αγώνα ενώ δεύτερος σε σκέλος και σύνολο ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας μετά και το High Point Rattray. Στην τρίτη θέση σε σκέλος και σύνολο τερμάτισε ο Eli Tomac μετά από πολύ κακή εκκίνηση ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Broc Tickle και έκτος ο Alex Martin.

Οι νικητές των 250cc, Β.Baggett, T.Rattray και E.Tomac.


Αποτελέσματα High Point, 250cc

1.    Blake Baggett – KAW – 1/1
2.    Tyla Rattray – KAW – 3/2
3.    Eli Tomac – HON – 6/3
4.    Dean Wilson – KAW – 2/8
5.    Broc Tickle – KAW – 10/4
6.    Justin Barcia – HON – 8/7
7.    Cole Seely – HON – 11/5
8.    K Cunningham – YAM – 5/11
9.    Darryn Durham – HON – 4/14
10.    Alex Martin – HON – 13/6

Νίκες σε τέσσερα σκέλη και πρώτος στην βαθμολογία ο ιδιώτης Reed.

Βαθμολογίες
250cc
1.    Tyla Rattray  127
2.    Dean Wilson  125
3.    Blake Baggett  116
4.    Eli Tomac  104
5.    K Cunningham  90
6.    Justin Barcia   79
7.    Cole Seely  68
8.    Broc Tickle   67
9.    G Swanepoel  61
10.    M Davalos  53

450cc
1.    Chad Reed – 138
2.    Ryan Villopoto – 123
3.    Ryan Dungey – 111
4.    Davi Millsaps – 104
5.    Brett Metcalfe – 88
6.    Kevin Windham – 76
7.    Ricky Dietrich – 72
8.    Jake Weimer – 68
9.    Tommy Hahn – 65
10.    Christian Craig – 59
Επόμενος αγώνας 18/06/11 Budds Creek WA.

Aκολουθεί video me τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...