AMA MX – Πρώτη νίκη για τον πρωταθλητή(video)

Την πρώτη του φετινή νίκη στην μεγάλη κατηγορία κατάφερε να πάρει στο Colorado ο Ryan Dungey, μια νίκη που κυνηγούσε εδώ και πολύ καιρό για να πλησιάσει την κορυφή στο πρωτάθλημα του AMA Motocross. Τρίτη φετινή νίκη για τον Blake Baggett στα 250cc με τον κλασικό κυρίαρχο τρόπο του..

.

Ο Dungey επέστρεψε στις νίκες.

Κατηγορία 450cc
Στο Colorado ο πρωταθλητής Ryan Dungey έγινε ο τρίτος οδηγός που κερδίζει αγώνα την φετινή σεζόν στην μεγάλη κατηγορία. Πολλές φορές στους τελευταίους αγώνες είχε βρεθεί πολύ κοντά σε αυτή την πρώτη του νίκη, όμως τελικά τα κατάφερε έστω και μετά από ισοβαθμία με τον Ryan Villopoto, να την πετύχει στον αγώνα του Thunder Valley. Στο πρώτο σκέλος ο Christian Craig πήρε την εκκίνηση και οδήγησε στην πρώτη θέση έχοντας πίσω του τον Chad Reed. Μετά από ένα τζαρτζάρισμα που είχαν οι δύο πρώτοι την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε ο Ryan Villopoto και πέρασε τον Reed για την δεύτερη θέση. Δύο γύρους μετά ο Villopoto πέρασε και τον Craig, και από εκεί και μετά δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει το τρίτο του σερί πρώτο σκέλος για την κατηγορία. Μεγάλη μάχη έγινε για την δεύτερη θέση μεταξύ των Reed και Dungey με τελικό νικητή της μάχης τον Dungey που περιόρισε στην τρίτη θέση τον Reed. Χωρίς προβλήματα ο Kevin Windham(που ανανέωσε την συμμετοχή του στον θεσμό καθώς ήταν να μην αγωνιστεί μετά το Budds Creek) τερμάτισε τέταρτος εκμεταλλευόμενος την πτώση του Mike Alessi και την εγκατάλειψη του Josh Grant. Πέμπτος τερμάτισε ο M.Alessi με έκτο τον Craig. Στο δεύτερο σκέλος ο Reed έκανε αυτό που κάνει σε κάθε δεύτερο σκέλος φέτος, πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα. Όμως ο αποφασισμένος Dungey τον πίεσε από την αρχή και κατάφερε να τον περάσει στον τρίτο γύρο, θέτοντας τον δικό του ρυθμό στον αγώνα. Ένα γύρο μετά τον Reed πέρασε και ο Villopoto βάζοντας στόχο τον πρωτοπόρο Dungey. Οι δύο Ryan ανέβασαν δραματικά τον ρυθμό του αγώνα φτάνοντας στο τέλος να έχουν διαφορά της τάξεως του ενός λεπτού από τον τρίτο Reed. Όσο κι αν προσπάθησε ο Villopoto για την πρώτη θέση, ο Dungey ήταν εκεί έτοιμος και με τις σωστές απαντήσεις. Το σκέλος και τον αγώνα τα πήρε ο Dungey με δεύτερο τον Villopoto και τρίτο τον Reed. Τέταρτος τερμάτισε για άλλη μια φορά ο βετεράνος Windham με πέμπτο τον Tommy Hahn στον καλύτερο φετινό του τερματισμό. Μετά από μέτρια εκκίνηση την έκτη θέση κατάλαβε ο Davi Millsaps.

Αποτελέσματα Thunder Valley, 450cc
1.    Ryan Dungey  (2-1)
2.    Ryan Villopoto  (1-2)
3.    Chad Reed  (3-3)
4.    Kevin Windham  (4-4)
5.    Andrew Short  (7-8)
6.    Tommy Hahn  (11-5)
7.    Brett Metcalfe  (9-7)
8.    Christian Craig  (6-15)
9.    Jake Canada  (10-13)
10.    Justin Brayton  (14-10)

Τους τρεις από του πέντε αγώνες του πρωτθλήματος τους έχει κερδίσει ο Baggett.

Κατηγορία 250cc
Εναλλάξ τις νίκες στην κατηγορία φαίνονται να μοιράζονται οι Blake Baggett και Tyla Rattray καθώς είναι οι μόνοι που έχουν πετύχει νίκες φέτος και κανένας τους δεν έχει σερί. Μπορεί αυτοί οι δύο να έχουν πάρει όλες τις φετινές νίκες με τον Baggett  να κερδίζει την τελευταία, όμως ο Dean Wilson ήταν ο κερδισμένος του σαββατοκύριακου που επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Με τους οδηγούς της Pro Circuit Kawasaki να μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις ο Justin Barcia(Honda) προσπάθησε να το αλλάξει αυτό και οδήγησε το πρώτο σκέλος από την αρχή. Πίσω του βρέθηκε να τον καταδιώκει ο Wilson αρχικά, αλλά σύντομα στο παιχνίδι μπήκε και ο Baggett. Όσες φορές φέτος ο Baggett έχει διεκδικήσει την πρώτη θέση την έχει πάρει κι όλας και έτσι και σε αυτό το σκέλος πέρασε στον έβδομο γύρο στην πρώτη θέση την οποία κράτησε μέχρι και τον τερματισμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Wilson με τρίτο τελικά τον Eli Tomac αφού ο Barcia αντιμετώπισε προβλήματα με πτώσεις τερματίζοντας τελικά ένατος. Κακό σκέλος με πτώσεις είχε και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας  Tyla Rattray που τερμάτισε στην πέμπτη θέση πίσω από τον τέταρτο Duryn Durham. Την εξάδα συμπλήρωσε ο συμπατριώτης του Rattray ο νοτιοαφρικανός Garreth Swanepoel. Στο δεύτερο σκέλος ο Baggett καθάρισε την υπόθεση της πρώτης θέσης από την αρχή, οδηγώντας σε αυτήν από την αρχή μέχρι και το τέλος. Πίσω του τερμάτισε ο Wilson αφού περιόρισε στους πρώτους γύρους τους Lance Vincent και Ryan Sipes ενώ μετά από μέτρια εκκίνηση ο Tomac κατάφερε να πάρει ακόμα μια τρίτη θέση ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Τέταρτος τερμάτισε ο Sipes με πέμπτο ξανά τον Rattray που έχασε το κόκκινο ταμπελάκι από τον Wilson. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Durham.

Αποτελέσματα Thunder Valley, 250cc
1.    Blake Baggett  (1-1)
2.    Dean Wilson (2-2)
3.    Eli Tomac  (3-3)
4.    Darryn Durham  (4-6)
5.    Tyla Rattray  (5-5)
6.    Ryan Sipes  (15-4)
7.    Malcolm Stewart  (13-7)
8.    Travis Baker  (10-10)
9.    Justin Barcia  (9-12)
10.    Alex Martin  (11-13)


Βαθμολογίες
450cc

1.    Chad Reed  223
2.    Ryan Villopoto  215
3.    Ryan Dungey  202
4.    Kevin Windham  148
5.    Davi Millsaps  145
6.    Brett Metcalfe  144
7.    Ricky Dietrich  109
8.    Andrew Short  102
9.    Jake Weimer  100
10.    Christian Craig  97

250cc
1.    Dean Wilson  214
2.    Tyla Rattray  206
3.    Blake Baggett  194
4.    Eli Tomac  176
5.    Justin Barcia  137
6.    Kyle Cunningham  127
7.    Broc Tickle  113
8.    Gareth Swanepoel  106
9.    Darryn Durham  94
10.    Cole Seely  89

Επόμενος αγώνας 02/06/11 Red Budd MI.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Κάντε μια βόλτα στην πίστα του Thunder Valley μέσα απο το κράνος του Kyle Cunningham

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...