Ο Christophe Pourcel στην CLS Kawasaki

Ο γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής ανακοίνωσε μέσω τη νέας του ομάδας CLS Kawasaki ότι αφήνει το όνειρο της Αμερικής για να επιστρέψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και την κατηγορία ΜΧ1 αυτήν την φορά Ο C.Pourcel βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη και κάνει δοκιμές με την καινούργια του ομάδα.

Η περιπέτεια με τα διαρκεί προβλήματα του Christophe Pourcel ξεκίνησε το 2007 με την μετάβαση του στο πρωτάθλημα του ΑΜΑ. Έχοντας κερδίσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή της ΜΧ2 το 2006 ο γάλλος προσπάθησε να εδραιώσει το όνομα του στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού. Συχνοί τραυματισμοί και ο διαφορετικός τρόπος προπόνησης που ακολουθούσε τον έφερνε συχνά σε αντιπαράθεση με την ομάδα του αλλά και με τον τοπικό Τύπο. Κατάφερε ωστόσο να πάρει δύο Supercross τίτλους στο πρωτάθλημα Lites Ανατολής το 2009 και το 2010 και να τερματίσει μία φορά δεύτερος στο πρωτάθλημα Motocross Lites.

Δύο φορές βρέθηκε να προηγείται o CP στο πρωτάθλημα motocross Lites, το 2009 το έχασε από μηχανική βλάβη και το 2010 από αυτήν την πτώση του (φωτό) στον τελευταίο αγώνα στην Pala.

Η εμμονή του να αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία τον έφερε τελικά χωρίς ομάδα για την φετινή περίοδο Supercross αλλά για το πρωτάθλημα ΑΜΑ Motocross βρέθηκε την τελευταία στιγμή δίπλα στον συμπατριώτη του David Vuillemin και την ομάδα Moto Concepts Yamaha. Η συνεργασία αυτή όμως τελείωσε άδοξα και κάτω από περίεργες συνθήκες.

Η επιστροφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Christophe Pourcel τον φέρνει δίπλα σε παλιούς συνεργάτες και σε ένα κλίμα γνώριμο όπως δηλώνει ο ίδιος. Παραμένει ωστόσο άγνωστος ο αγώνας που θα κάνει το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ΜΧ1.

Οι δηλώσεις του Christophe Pourcel:”Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα της CLS που μου προσέφερε μια πολύ καλή ευκαιρία. Γνωρίζω την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλή δουλεία μαζί. Επίσης θα συνεργαστώ ξανά με τον μηχανικό μου Jeremmy Fontaine που κερδίσαμε μαζί τον τίτλο της ΜΧ2 το 2006 αλλά και με τον Yann Lozzano που έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν..Με την νέα μοτοσικλέτα της Kawasaki προπονούμε το τελευταίο διάστημα στην Φλόριντα και η περίοδος προσαρμογής μου ερχόμενος στην Ευρώπη θα είναι σχετικά μικρή. Πιστεύω ότι σύντομα θα ξεκινήσω τους αγώνες”.

Η νέα εμπειρία του CP θα τον φέρει κόντρα στον παλιό του αντίπαλο Antonio Cairoli.

4026 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...