ΑΜΑ MX – Αυξάνουν τις νίκες τους οι C.Reed και B.Baggett(video)

Στον έκτο γύρο του ΑΜΑ Motocross στο Red Bud, οι Chad Reed στα 450cc και Blake Baggett στα 250cc πήραν την τέταρτη φετινή τους νίκη, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα ειδικά στην μεγάλη κατηγορία. Ο R.Villopoto είχε προβλήματα ενώ ο Dean Wilson συνεχίζει να προηγείται στην βαθμολογία των 250cc.

Η επιτυχία του Reed ως ιδιώτης μεγαλώνει συνεχώς. Ψάχνει και για δεύτερο οδηγό για την ομάδα του Two Two Motorsports.

Κατηγορία 450cc
Στον αγώνα του Red Bud ο Ryan Villopoto ήταν ο ταχύτερος όλη την ημέρα αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει την νίκη. Μια πτώση του στον πρώτο γύρο του πρώτου σκέλους τον έφερε να παλεύει για βαθμούς τερματίζοντας τελικά ένατος. Αν και χωρίς τελικό εξάτμισης στους τελευταίους γύρους ο Villopoto όπως και στα προκριματικά αλλά και το δεύτερο σκέλος που κέρδισε, έκανε τους ταχύτερους γύρους της ημέρας. Στο πρώτο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο ομόσταυλος του Villopoto Jake Weimer αλλά δεν οδήγησε τον αγώνα αφού γρήγορα τον πέρασε ο Davi Millsaps και σύντομα ακολούθησαν οι Chad Reed και Ryan Dungey. Στον έκτο γύρο και βλέποντας την πίεση του Dungey να ανεβαίνει, ο Reed έκανε την κίνηση του στον Millsaps και το ίδιο έκανε και ο Dungey βάζοντας υποψηφιότητα για την πρώτη θέση. Η μάχη τον δύο πρωτοπόρων μεγάλωνε όσο ο αγώνας πλησίαζε προς το τέλος με αποκορύφωμα τον τελευταίο γύρο όπου ο Dungey προσπάθησε να περάσει στην πρώτη θέση. Για άλλη μια φορά όμως ο Reed κράτησε την θέση του κερδίζοντας το σκέλος. Ο Dungey αντιμετώπισε προβλήματα με τα πολλά ντουμπλαρίσματα του αγώνα και ίσως να είχε καλύτερη τύχη από την δεύτερη θέση αν δεν πετύχαινε τόσα πολλά ντουμπλαρίσμτα στον τελευταίο γύρο. Χάρη στους πολύ καλούς και δυνατούς του πρώτους γύρους ο Millsaps τερμάτισε τρίτος ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Brett  Metcalfe και αυτός μετά από καλή εκκίνηση. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Mike Alessi ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Justin Brayton. Στο δεύτερο σκέλος ο “δαιμονισμένος” από το πρώτο σκέλος Villopoto που αναγκάστηκε μετά από πτώση να  ξεκινήσει 37ος και να τερματίσει ένατος, δεν άφησε περιθώρια από την αρχή οδηγώντας στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Αυτό το αποτέλεσμα τον έφερε στην τρίτη θέση του βάθρου στο τέλος της ημέρας. Πίσω του οι Dungey και Reed έδωσαν στην αρχή μια μικρή μάχη όμως ο Reed έκανε ένα μικρό λάθος χάνοντας την επαφή με τον Dungey και πέφτοντας στα δόντια του Alessi. Στο τέλος του αγώνα ο Dungey πήρε μια ακόμα δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο ενώ ο Reed κατάφερε τελικά να περάσει και να απαλλαγεί από τον Alessi τερματίζοντας τρίτος, μια θέση που τον έφερε νικητή του αγώνα. Τέταρτος τερμάτισε ο Alessi με πέμπτο τον Metcalfe και έκτο τον βετεράνο Kevin Windham.

Αποτελέσματα Red Bud 450cc
1. Chad Reed  Honda (1-3)
2. Ryan Dungey  Suzuki (2-2)
3. Ryan Villopoto  Kawasaki (9-1)
4. Brett Metcalfe  Suzuki (4-5)
5. Mike Alessi  KTM (8-4)
6. Justin Brayton  Yamaha (5-7)
7. Andrew Short  KTM (6-8)
8. Davi Millsaps  Yamaha (3-13)
9. Kevin Windham  Honda (12-6)
10. Christian Craig Honda (10-10)

Η νίκη του Baggett στο Red Bud τον έφερε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Κατηγορία 250cc
Για ακόμα έναν αγώνα ο Blake Buggett ήταν καταιγιστικός κερδίζοντας σχετικά άνετα τον αγώνα καθώς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Dean Wilson προσπάθησε να τον καταδιώξει. Ίσως αυτή η εξαιρετική φόρμα του Baggett στο motocross να έχει μια εξήγηση αφού έχει τον ίδιο προπονητή με τον εξίσου φορμαρισμένο φέτος Ryan Villopoto. O προπονητής τους Aldon Baker είχε στο παρελθόν τον Ricky Carmichael και μέχρι πέρσι τον James Stewart υπό την επίβλεψη του οπότε και η επιδώσεις των φετινών του αθλητών δεν μπορεί να είναι συμπτωματικές. Στον αγώνα τώρα την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος πήρε ο Justin Barcia οδηγώντας ταυτόχρονα και τον αγώνα για τρεις γύρους. Στον τέταρτο γύρο ο Barcia είχε μια εντυπωσιακή πτώση χωρίς να τραυματιστεί, επιτρέπωντας στον Ryan Sipes που ακολουθούσε να πάρει την πρωτοπορία. Πίσω από τον Sipes οι Dean Wilson και Blake Baggett έδιναν την δική τους μάχη για το πρωτάθλημα και σύντομα βρέθηκαν να περνούν τον Sipes και να μάχονται και για το σκέλος. Όσο κι αν ο Wilson το προσπάθησε ο Baggett ήταν πολύ δυνατός για να χάσει την πρώτη θέση. Δεύτερος τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Wilson με τρίτο τον Sipes και τέταρτο τον έτερο οδηγό της Yamaha Kyle Cunningham. Η κακή εκκίνηση του Tyla Rattray τον έφερε με δυσκολία να τερματίζει πέμπτος μπροστά από τον έκτο Darryn  Durham. Στο δεύτερο σκέλος οι Baggett και Wilson έφυγαν μπροστά από την αρχή, με τον Wilson να δείχνει αποφασισμένος να κερδίσει τον πρώτο του φετινό αγώνα. Όμως ο Baggett έλεγχε τον αγώνα και κατάφερε στο τέλος να κάνει και μια μικρή διαφορά κερδίζοντας σκέλος και αγώνα, ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Wilson αρκέστηκε και πάλι στην δεύτερη θέση, ενώ τον θρίαμβο της Pro Circuit Kawasaki συμπλήρωσε ο Rattray τερματίζοντας τρίτος σε σκέλος και σύνολο. Άλλη μια τέταρτη θέση για τον Cunningham με πέμπτο τον Broc Tickle και έκτο τον Wil Hahn.

Αποτελέσματα Red Bud 250cc
1. Blake Baggett  Kawasaki (1-1)
2. Dean Wilson  Kawasaki (2-2)
3. Tyla Rattray  Kawasaki (5-3)
4. Kyle Cunningham Yamaha (4-4)
5. Broc Tickle  Kawasaki (7-5)
6. Wil Hahn  Honda (8-6)
7. Ryan Sipes  Yamaha (3-14)
8. Martin Davalos  Suzuki (11-7)
9. Cole Seely  Honda (9-10)
10. Scott Champion  Honda (13-13)

Δεν ήταν λίγες οι πτώσεις στο Red Bud. Κυρίως για τους οδηγούς της Honda με χειρότερη αυτή του Eli Tomac στο μεγαλύτερο άλμα του πρωταθλήματος το Laroco Leap. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Βαθμολογίες
450cc
1. Chad Reed  268
2. Ryan Villopoto  252
3. Ryan Dungey  246
4. Brett Metcalfe  178
5. Davi Millsaps  173
6. Kevin Windham  172
7. Andrew Short  130
8. Christian Craig  119
9. Mike Alessi  115
10. Jake Weimer  112

250cc
1. Dean Wilson  258
2. Blake Baggett  244
3. Tyla Rattray  242
4. Eli Tomac  176
5. Kyle Cunningham 163
6. Broc Tickle  143
7. Justin Barcia  137
8. Gareth Swanepoel  120
9. Cole Seely  112
10. Martin Davalos  111

Επόμενος αγώνας 16/07/11 Spring Creek MN.

Ακολουθεί video μετά στιγμιότυπα του αγώνα.

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...