MXGP – Δεύτερη νίκη για τον S.Frossard, αλλαγές στην βαθμολογία(video)

Περνώντας τα μισά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross στον όγδοο αγώνα στην Uddevalla, ο Steven Frossard κέρδισε τον δεύτερο φετινό του αγώνα της ΜΧ1 την ίδια στιγμή που ο Antonio Cairoli πέρασε για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Στον δικό του μοναδικό ρυθμό συνέχισε ο Ken Roczen κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της ΜΧ2.

Στην πρώτη του μισή χρονιά στην ΜΧ1, ο Frossard έχει κερδίσει ήδη δύο GP.

Κατηγορία ΜΧ1
Όταν ο Steven Frossard είναι στην μέρα του πραγματικά τίποτα δεν τον σταματάει φέτος για να κερδίσει. Παρά το ιδιαίτερα γλιστερό τερρέν της Uddevalla ο Frossard δεν δυσκολεύτηκε να διεκδικήσει και να κερδίσει την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη της κατηγορίας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Clement Desalle κατάφερε τελικά να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του την προηγούμενη εβδομάδα σε αγώνα του βελγικού πρωταθλήματος. Έσωσε αρκετούς βαθμούς αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα που πέρασε στα χέρια του πρωταθλητή Antonio Cairoli.

Στο πρώτο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Rui Goncalves αλλά γρήγορα τον πέρασε ο ομόσταυλος του Evgeny Bobryshev μαζί με τον Steven Frossard. O Cairoli είχε μια πτώση στον πρώτο γύρο που τον ανάγκασε να ξεκινήσει τελευταίος με πληγωμένη την μοτοσικλέτα του. Το γλιστερό τερρέν δεν επέτρεπε πολλές εναλλαγές γραμμών και o Frossard περίμενε την κατάλληλη στιγμή να επιτεθεί στον πρωτοπόρο Bobryshev. Αυτή η στιγμή ήρθε τρεις γύρους πριν από το τέλος όπου ο ρώσος δεν μπόρεσε να απαντήσει στην κίνηση του γάλλου. Πρώτος τερμάτισε ο Frossard με δεύτερο τον Bobryshev και τρίτο τον πρωταθλητή Γαλλίας Xavier Boog που πέρασε στα μισά του σκέλους τον Ken deDycker που τερμάτισε τέταρτος. Μετά από ένα μεγάλο αγώνα ο Cairoli πέρασε την γραμμή του τερματισμού στην πέμπτη θέση με τον Steve Ramon έκτο. Στο δεύτερο σκέλος ο Frossard κατάφερε να βρεθεί νωρίς στην πρώτη θέση προσπερνώντας στον πρώτο γύρο τον pole man Goncalves. Πίσω του βρέθηκε ένα γύρο μετά ο Cairoli αλλά ο Frossard είχε διαβάσει καλά την πίστα και κατάφερε να επιβληθεί και σε αυτό το σκέλος κερδίζοντας τον αγώνα. Δεύτερος στο σκέλος και τρίτος στο σύνολο τερμάτισε ο Cairoli που ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τον συντηρητικό αγώνα λόγω τραυματισμού του Desalle. Δίνοντας πολλές μάχες με τον deDycker ο David Philippaerts κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση σε αυτό το σκέλος. Παρά την πολύ κακή του εκκίνηση ο Bobryhev τερμάτισε στην τέταρτη θέση καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση στο GP. Πίσω του τερμάτισαν ο πέμπτος Ramon με τον έκτο deDycker.

Οι νικητές της ΜΧ1 S.Frossard, E.Bobryshev και A.Cairoli.

Αποτελέσματα Uddevalla, MX1
1. Steven Frossard (FRA, Yamaha), 50
2. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), 40
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 38
4. Ken de Dycker (BEL, Honda), 33  .
5. Steve Ramon (BEL, Suzuki), 31
6. Xavier Boog (FRA, Kawasaki), 30
7. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 27
8. David Philippaerts (ITA, Yamaha), 26
9. Rui Goncalves (POR, Honda), 25
10. Maximilian Nagl (GER, KTM), 25

Τέταρτη φετινή νίκη για τον Roczen και το πρωτάθλημα οδεύει προς την πατρίδα του την Γερμανία.

Κατηγορία ΜΧ2
Σε απόσταση αναπνοής κρατάει ο Jeffrey Herlings τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ken Roczen που όπως ήταν αναμενόμενο μονοπώλησε ακόμα έναν αγώνα. Ατυχία για τον τρίτο της βαθμολογίας Tommy Searle που είχε μια πτώση με εγκατάλειψη στο πρώτο σκέλος.

Χωρίς αντίπαλο και στα δύο σκέλη ο Roczen κέρδισε χωρίς υπερβολές άνετα με τον Gautier Paulin να τερματίζει δεύτερος στο πρώτο σκέλος και τρίτος στο δεύτερο επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία στους τελευταίους αγώνες. Με μια τρίτη και μια δεύτερη θέση στα αντίστοιχα σκέλη ο Herlings πήρε την δεύτερη θέση στο GP και περιμένει πως και πώς να πλησιάσουν οι αγώνες σε άμμο. Τέταρτος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Max Anstie ενώ στο δεύτερο σκέλος την τέταρτη θέση καπάρωσε ο Searle αφήνοντας τον Anstie πέμπτο. Πολύ καλή εμφάνιση του πρωταθλητή ΕΜΧ2 Christophe Charlier πετυχαίνοντας την πέμπτη θέση στο GP με σταθερούς τερματισμούς 7-7.

Οι νικητές της ΜΧ2 K.Roczen, J.Herlings και G. Paulin.

Αποτελέσματα Uddevalla, MX1
1. Ken Roczen (GER, KTM), 50
2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 42
3. Gautier Paulin (FRA, Yamaha), 42
4. Max Anstie (GBR, Kawasaki), 34
5. Christophe Charlier (FRA, Yamaha), 28
6. Arnaud Tonus (SUI, Yamaha), 28
7. Jeremy van Horebeek (BEL, KTM), 28
8. Nicolas Aubin (FRA, KTM), 27
9. Zachary Osborne (USA, Yamaha), 21
10. Valentin Teillet (FRA, Suzuki), 20

Μετά από οχτώ αγώνες ο Cairoli έπιασε την κορυφή.

Βαθμολογία
ΜΧ1
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 322
2. Clement Desalle 312
3. Steven Frossard 300
4. Maximilian Nagl 250
5. Evgeny Bobryshev 244
6. David Philippaerts 225
7. Rui Goncalves 217
8. Xavier Boog 191
9. Steve Ramon 180
10. Jonathan Barragan 176

Γίνονται συχνές οι εμφανίσεις του E.Bobryshev στο βάθρο.

ΜΧ2
1. Ken Roczen   351
2. Jeffrey Herlings   337
3. Tommy Searle   286
4. Gautier Paulin   276
5. Zachary Osborne   234
6. Arnaud Tonus   225  .
7. Max Anstie   201
8. Harri Kullas   179
9. Nicolas Aubin   178
10. Joel Roelants   166

Επόμενος αγώνας 10/07/11 Teutschenthal Γερμανία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4014 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – Ο J.PRADO ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΤΟ TRENTINO…ΔΥΣΚΟΛΑ!

Ο τέταρτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 έλαβε χώρα στο Trentino της Ιταλίας όπου...