MXGP – Εντυπωσιακή πρώτη νίκη του E.Bobryshev(video)

Ο ένατος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στην Γερμανία ανέδειξε μεγάλο νικητή στην ΜΧ1 τον Evgeny Bobryshev, που κέρδισε και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Με περιπετειώδη τρόπο ο τοπικός Ken Roczen πήρε τελικά το GP της πατρίδας του για την ΜΧ2..

.
.

Ο Bobryshev με την πρώτη του νίκη στην Γερμανία έφερε νίκη στην Honda μετά από πολύ καιρό.

Κατηγορία ΜΧ1
Το φλερτ του Evgeny Bobryshev με το βάθρο στους τελευταίους αγώνες δεν ήταν τυχαίο και από ότι φαίνεται ο ρώσος στόχο δεν είχε μόνο ένα τερματισμό στην π΄ρώτη τριάδα αλλά την πρώτη του νίκη στην κατηγορία. Αυτό για να το πετύχει στην Γερμανία χρειάστηκε να παλέψει με τον πρωταθλητή Antonio Cairoli και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος ο Bobryshev κατάφερε να οδηγήσει από τον πρώτο γύρο τον αγώνα αφήνοντας πίσω του τον Cairoli να τον ακολουθεί από την δεύτερη θέση. Ένα λάθος του ιταλού στους πρώτους γύρου θα τον έφερνε στην πέμπτη θέση και θα χρειαζόταν πολύ κόπο για να ξαναπιάσει τον πρωτοπόρο. Ο Cairoli όμως τα κατάφερε και προσπάθησε να περάσει τον Bobryshev για την πρώτη θέση. ¨όμως ο ρώσος αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και κράτησε την πρώτη θέση αφήνοντας τον Cairoli δεύτερο. Μετά από αρκετές εναλλαγές της τρίτης θέσης ο Steven Frossard τερμάτισε σε αυτήν περνόντας στον τελευταίο γύρο τον τελικά τέταρτο Max Nagl. Πραγματοποιώντας ένα σταθερό αγώνα ο Clement Desalle τερμάτισε πέμπτος με έκτο τον συμπατριώτη του Ken deDycker. Στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli μπήκε δυνατα και πήρε την εκκίνηση αλλά ο Bobryshev τον πέρασε άμεσα, οδηγώντας ξανά την κούρσα από την πρώτη θέση. Ο Cairoli προσπάθησε να αντεπιτεθεί στον ρώσο δύο φορές μια στην αρχή του αγώνα και μια στο τέλος όμως ο πρωτοπόρος του αγώνα κράτησε την θέση του ρίχνοντας τον πρωταθλητή στο “καναβάτσο” με πτώσεις και στις δύο περιπτώσεις. Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Bobryshev πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ στην δεύτερη θέση σε σκέλος και GP τερμάτισε ο Cairoli. Αφήνοντας την επιφυλακτική οδήγηση σε αυτό το σκέλος, ο Desalle ανέβασε ρυθμούς στο τέλος του αγώνα και κατάφερε να τερματίσει τρίτος στο σκέλος, αποτέλεσμα που του έδωσε την τρίτη θέση του βάθρου. Τέταρτος τερμάτισε ο Rui Goncalves με πέμπτο τον deDycker και έκτο τον Jonathan Barragan. Στον αγώνα συμμετείχε και ο Christophe Pourcel επιστρέφοντας από την Αμερική χωρίς όμως να καταφέρει να τερματίσει και στα δύο σκέλη.

Οι νικητές του αγώνα E.Bobryshev, A.Cairoli και C.Desalle.

Αποτελέσματα Teutschenthal, ΜΧ1
1. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), 50
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 44
3. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 36
4. Rui Goncalves (POR, Honda), 32
5. Maximilian Nagl (GER, KTM), 32
6. Ken de Dycker (BEL, Honda), 31
7. Jonathan Barragan (ESP, Kawasaki), 28
8. Steven Frossard (FRA, Yamaha), 26
9. David Philippaerts (ITA, Yamaha), 25
10. Steve Ramon (BEL, Suzuki), 23

Ο Roczen έστω και δύσκολα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του Γερμανικού κοινού.

Κατηγορία ΜΧ2
Παραλίγο να τα κάνει μούσκεμα ο Ken Roczen στο πιο σημαντικό GP για τον ίδιο, το GP της πατρίδας του. Ένα λάθος στους πρώτους γύρους του δεύτερου σκέλους τον έβαλε σε περιπέτειες και χρειάστηκε συνδυασμούς αποτελεσμάτων για να πάρει το γερμανικό GP.  Σε ένα τυπικό όπως εξελίχθηκε πρώτο σκέλος ο Roczen δεν δυσκολεύτηκε να οδηγήσει τον αγώνα από την αρχή μέχρι και το τέλος αφήνοντας δεύτερο σε όλη την διάρκεια τον Jeffrey Helrings και τρίτο τον Tommy Searle. Μετά από μέτρια εκκίνηση ο Gautier Paulin κατάφερε να περάσει τον πέμπτο Zach Osborne και τον έκτο Tonus Arnaud στον δρόμο του για την τέταρτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος η καλή εκκίνηση του Roczen σημαδεύτηκε από μια πτώση λίγο μετά, επιτρέποντας στον Paulin να οδηγήσει τον αγώνα και να δημιουργήσει μάλιστα και σημαντική διαφορά. Για την δεύτερη θέση οι Herlings και Searle έδιναν σκληρές μάχες αλλάζοντας σε κάθε γύρο τον νικητή του GP αφού μετά την πτώση του Roczen αυτοί οι δύο διεκδικούσαν τον αγώνα. Όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο αφού ο Roczen, από την ενδέκατη θέση βρήκε τον δρόμο προς την πρώτη τριάδα καταφέρνοντας να περάσει τον Herlings και να τερματίσει τρίτος, αποτέλεσμα που τον έφερε νικητή του GP της πατρίδας του. Η νίκη του Paulin σε αυτό το σκέλος τον έφερε στην δεύτερη θέση του συνόλου με τον δεύτερο στο σκέλος Searle να συμπληρώνει το βάθρο τρίτος. Τέταρτος τερμάτισε ο Herlings με πέμπτο τον Tonus και έκτο τον Osborne.

Οι νικητές της ΜΧ2, K.Roczen, G.Paulin και T.Searle.

Αποτελέσματα Teutschenthal, ΜΧ2
1. Ken Roczen (GER, KTM), 45
2. Gautier Paulin (FRA, Yamaha), 43
3. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 42
4. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 40
5. Arnaud Tonus (SUI, Yamaha), 31
6. Zachary Osborne (USA, Yamaha), 31  .
7. Jake Nicholls (GBR, KTM), 26
8. Valentin Teillet (FRA, Suzuki), 25
9. Antonio Jose Butron Oliva (ESP, KTM), 22
10. Harri Kullas (FIN, Yamaha), 18

Αν και τραυματίας το πάλεψε ο Desalle και μπήκε στο βάθρο.

Βαθμολογία
ΜΧ1
1. Antonio Cairoli   366
2. Clement Desalle   348
3. Steven Frossard   326
4. Evgeny Bobryshev   294
5. Maximilian Nagl   282
6. David Philippaerts   250
7. Rui Goncalves   249  .
8. Jonathan Barragan  204
9. Xavier Boog   203
10. Steve Ramon   203

Άλλη μια νίκη σε σκέλος για τον Paulin.

ΜΧ2
1. Ken Roczen   396
2. Jeffrey Herlings   377  .
3. Tommy Searle   328  .
4. Gautier Paulin   319
5. Zachary Osborne   265
6. Arnaud Tonus   256
7. Max Anstie   215
8. Harri Kullas   197
9. Nicolas Aubin  192
10. Christophe Charlier   170

Επόμενος αγώνας 17/07/11 Kegums Λετονία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4019 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...