MX3 – Ακόμα μια νίκη για τον J.Bill

Κερδίζοντας το έκτο του φετινό GP στην Σλοβενία και την πίστα του Orehova Vas, ο Julien Bill κυριαρχεί στο πρωτάθλημα και όλα δείχνουν ότι  είναι απίθανο να χάσει τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα στην Γαλλία. Με 34 βαθμούς διαφοράς από τον δεύτερο Milko Potisek χρειάζεται ένα ασύλληπτο και ταυτόχρονα άδικο γεγονός για στερηθεί τον τίτλο..

.

Έχοντας κερδίσει τα 6/8 των φετινών αγώνων θα ήταν άδικο ο Julien Bill να χάσει το πρωτάθλημα.

Από του δέκα αγώνες που είχαν ανακοινωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ΜΧ3 μόνο οι οχτώ φαίνεται να μπορούν να ολοκληρωθούν. Χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση οι αγώνες της Ισπανίας και της Ελβετίας βγήκαν από το ημερολόγιο και έτσι ο τελευταίος αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε τρεις εβδομάδες στην Γαλλία.

Κατηγορία ΜΧ3
O αυστριακός αναβάτης Michael Staufer πήρε την πρώτη εκκίνηση της καριέρας του και οδήγησε το πρώτο σκέλος για τέσσερις γύρους. Στο τέλος όμως του τέταρτου γύρου τον πέρασαν οι διεκδικητές του πρωταθλήματος Julien Bill και Milko Potisek. Όσο κι αν προσπάθησε ο Bill να κάνει διαφορά από τον Potisek δεν τα κατάφερνε μέχρι που ο γάλλος αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων τρεις γύρους πριν τον τερματισμό, αφήνοντας έτσι την μάχη της πρώτης θέσης τερματίζοντας δεύτερος. Ο Bill έτσι πήρε το πρώτο σκέλος ενώ πολύ κοντά στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο τρίτος Antti Pyrhonen. Στο δεύτερο σκέλος ο Potisek πήρε την εκκίνηση αλλά όχι και την πρωτοπορία όπου αυτή πήγε ξανά στον Bill που οδήγησε στην π΄ρωτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Δεύτερος σε σκέλος και σύνολο τερμάτισε ο Potisek που περιμένει σαν ευκαιρία για νίκη το επόμενο GP στην πατρίδα του. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Martin Michek που σε αυτό το σκέλος είχε καλύτερη εκκίνηση από το πρώτο ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Pyrhonen αποτέλεσμα που τον έφερε στην τρίτη θέση του βάθρου.

Αποτελέσματα Orehova Vas: 1. Julien Bill (SUI, Honda), 50 points; 2. Milko Potisek (FRA, Honda), 44 p.; 3. Antti Pyrhonen (FIN, Honda), 34 p.; 4. Martin Michek (CZE, KTM), 33 p.; 5. Michael Staufer (AUT, KTM), 33 p.; 6. Martin Zerava (CZE, Honda), 32 p.; 7. Saso Kragelj (SLO, Yamaha), 32 p.; 8. Nenad Sipek (CRO, Yamaha), 25 p.; 9. Marco Maddii (ITA, KTM), 24 p.; 10. Ceriel Klein Kromhof (NED, Honda), 17 p.;

Οι νικητές της ΜΧ3 J.Bill, Μ.Potisek και M.Michek.

 

Βαθμολογία ΜΧ3: 1. Julien Bill (SUI, Honda), 309 points; 2. Milko Potisek (FRA, Honda), 275 p.; 3. Martin Michek (CZE, KTM), 245 p.; 4. Antti Pyrhonen (FIN, Honda), 217 p.; 5. Martin Zerava (CZE, Honda), 202 p.; 6. Marco Maddii (ITA, KTM), 157 p.; 7. Michael Staufer (AUT, KTM), 146 p.; 8. Saso Kragelj (SLO, Yamaha), 106 p.; 9. Petr Michalec (CZE, Honda), 103 p.; 10. Nikolay Kumanov (BUL, Yamaha), 67 p.;

Επόμενος αγώνας 07/08/11 Lacapelle Μarival Γαλλία.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...