ΑΜΑ ΜΧ – Νίκη R.Dungey, προβάδισμα R.Villopoto(video)

Ο όγδοος γύρος του AMA Motocross στην Washougal ήταν μια μονομαχία των δύο Ryan του πρωταθλήματος για τα 450cc. Στο τέλος ισοβάθμησαν και έφυγαν από τον αγώνα κερδισμένοι αφού ο Ryan Dungey πήρε τον τρίτο του φετινό αγώνα και ο Ryan Villopoto μετά την επιφυλακτική εμφάνιση του Chad Reed, πέρασε μπροστά στην βαθμολογία. Ακόμα μια νίκη πήρε στα 250cc ο Blake Baggett πλησιάζοντας πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Dungey μπήκε ξανά στο παιχνίδι του τίτλου.

Κατηγορία 450cc
Άγρια ομορφιά έχει αποκτήσει το πρωτάθλημα της κατηγορίας, με τους τρεις διεκδικητές Villopoto, Dungey και Reed να βρίσκονται με μικρή διαφορά βαθμών, τέσσερις γύρους πριν την ολοκλήρωση του θεσμού στην Pala της California. Για πρώτη φορά φέτος άλλαξε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και ο Reed βρέθηκε πίσω μετά από ένα συντηρητικό αγώνα προφανώς λόγω της τρομακτικής του πτώσης στο Spring Creek, με τον Villopoto να περνάει στην κορυφή της βαθμολογίας μόλις έναν βαθμό μπροστά από τον Dungey. Μέσα στην πατρίδα του την Washougal, ο Villopoto προσπάθησε να κερδίσει τον αγώνα μετά την νίκη του στο πρώτο σκέλος αλλά ο Dungey κατάφερε να πάρει το δεύτερο κερδίζοντας έτσι στο σύνολο. Στο πρώτο σκέλος ο Villopoto πήρε κεφάλι από την αρχή και παρά τις ανεπάλληλες ενοχλήσεις του Dungey ακόμα και λίγο πριν από τον τερματισμό, κατάφερε τελικά να πάρει την καρό σημαία αφήνοντας δεύτερο τον πρωταθλητή. Σε ολόκληρο το σκέλος ο Trey Canard οδήγησε στην τρίτη θέση στην οποία τελικά τερμάτισε ενώ ο Brett Metcalfe κέρδισε την μάχη της τέταρτης θέσης αφήνοντας πέμπτο τον Andrew Short και έκτο τον Justin Brayton. Λίγο μετά την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους ο αγώνας διεκόπη λόγω της άσχημης πτώσης του Trey Canard που δεν συμμετείχε στην επανεκκίνηση του σκέλους. Την δεύτερη εκκίνηση του σκέλους την πήρε ο Dungey (την πρώτη την είχε πάρει ο Villopoto) και οδήγησε τον αγώνα έχοντας πίσω του τους Villopoto και Reed. Οι δύο Ryan κατάφεραν να απομακρυνθούν από τους υπολοίπους αλλά και μεταξύ τους αφού στο τέλος ο ρυθμός του Dungey ήταν πολύ δυνατός για τον ακολουθήσει ο Villopoto. Με αυτήν την σειρά οι δύο οδηγοί ανέβηκαν και στο βάθρο με τον Metcalfe να συμπληρώνει την τρίτη θέση στο σκέλος και στο βάθρο, πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Ο Reed κρατήθηκε μακριά από την “φωτιά” στο πρώτο σκέλος και μετά από κακή εκκίνηση τερμάτισε έβδομος, όμως στο δεύτερο σκέλος ανέβασε ρυθμό και έλεγξε την ζημία στην βαθμολογία με μια τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Brayton με έκτο τον Mike Alessi.

Επέστρεψε στο βάθρο ο Metcalfe.

Αποτελέσματα Washougal, 450cc
1. Ryan Dungey  Suzuki (2-1)
2. Ryan Villopoto  Kawasaki (1-2)
3. Brett Metcalfe  Suzuki (4-3)
4. Chad Reed  Honda (7-4)
5. Justin Brayton  Yamaha (6-5)
6. Mike Alessi  KTM (9-6)
7. Tommy Hahn  Yamaha (8-7)
8. Andrew Short  KTM (5-10)
9. Jimmy Albertson Yamaha (11-9)
10. Michael Byrne  Suzuki (10-12)

Απορίας άξιο το γεγονός ότι ο Baggett δεν είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κατηγορία 250cc
Πλησιάζει στην κορυφή της βαθμολογίας ο πολυνίκης φέτος Blake Baggett (πέντε νίκες) μετά και την νίκη του στην Washougal και αποτελεί ενδιαφέρον η εξέλιξη και αυτού του πρωταθλήματος. Οι 17 βαθμοί που χωρίζουν πλέον τους τρεις πρώτους της βαθμολογίας είναι εδώ και καιρό μια εύθραυστη ισορροπία με τον Baggett να κερδίζει αγώνες αλλά να μην είναι σταθερός, ο Dean Wilson να είναι σταθερός αλλά να μην κερδίζει αγώνες και ο Rattray να έχει γενικώς μια μέτρια απόδοση. Στο πρώτο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Ryan Sipes και οδήγησε τον αγώνα για πέντε γύρους μέχρι να τον περάσει ο Baggett που τον ακολουθούσε από την αρχή του αγώνα. Τον Sipes κατάφερε λίγο μετά να περάσει και ο Kyle Cunningham όμως στον δέκατο γύρο ο Rattray που είχε ανεβάσει ρυθμό πέρασε δεύτερος αφήνοντας τρίτο τελικά τον Cunningham. Οι Baggett, Rattray και Cunningham ήταν οι νικητές του σκέλους με τέταρτο τον Justin Barcia και πέμπτο τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Wilson που δεν είχε καλή εκκίνηση. Την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του έκανε ο Tommy Weeck τερματίζοντας στην έκτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος οι Wilson και Rattray επιδόθηκαν σε μια μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση σχεδόν από την αρχή, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια προσπέραση. Ο Wilson κατάφερε να πάρει το σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον Rattray που ίσως πίστεψε ότι έστω και έτσι πήρε τον αγώνα αφού ο Baggett ήταν άφαντος. Όμως ο Baggett παρά την τραγική του εκκίνηση κατάφερε να φτάσει μέχρι και την τρίτη θέση γεγονός που του έδωσε τον πέμπτο του φετινό αγώνα. Δεύτερος στο βάθρο ανέβηκε ο Rattray με τρίτο τον Wilson. Μετά από καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα ο Garreth Swanepoel τερμάτισε τέταρτος με πέμπτο τον Martin Davalos και έκτο τον Alex Martin. Να πούμε ότι σε αυτόν τον αγώνα συμμετείχε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ΜΧ2 Marvin Musquin με τερματισμούς 10 – 18, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του στην αρχή της χρονιάς.

Επέστρεψε στην ενεργό δράση ο Musquin.

Αποτελέσματα Washougal, 250cc
1. Blake Baggett,  Kawasaki (1-3)
2. Tyla Rattray  Kawasaki (2-2)
3. Dean Wilson  Kawasaki (5-1)
4. Kyle Cunningham Yamaha (3-7)
5.Gareth Swanepoel  Yamaha (7-4)
6. Justin Barcia  Honda (4-10)
7. Malcolm Stewart Suzuki (8-8)
8. Martin Davalos  Suzuki (13-5)
9. Darryn Durham  Honda (11-9)
10. Broc Tickle  Kawasaki (9-16)

Πρώτος στην βαθμολογία ο Villopoto με έναν βαθμό από τον Dungey.

Βαθμολογίες
450cc
1. Ryan Villopoto  341
2. Ryan Dungey  340
3. Chad Reed  332
4. Brett Metcalfe  247
5.Kevin Windham  193
6. Andrew Short  183
7. Mike Alessi  178
8. Davi Millsaps  173
9.Jake Weimer  159
10. Tommy Hahn  140

Ο πρωτοπόρος Wilson, θέλει την πρώτη του φετινή νίκη σε αγώνα αλλά μάλλον δεν τον θέλει αυτή.

250cc
1. Dean Wilson  346
2. Tyla Rattray  333
3. Blake Baggett  329
4. Kyle Cunningham  233
5. Eli Tomac  201
6. Broc Tickle  187
7. Justin Barcia  181
8. Gareth Swanepoel  177
9. Martin Davalos  152
10. Darryn Durham  144

Επόμενος αγώνας 13/08/11 Unadilla NY.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...