MXGP – C.Desalle και K.Roczen επέστρεψαν στις νίκες(video)

Μετά από έξη αγώνες ο Clement Desalle επέστρεψε στις νίκες της ΜΧ1 στο Loket της Τσεχίας, για τον δωδέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MX. Νίκη και για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας της ΜΧ2 Ken Roczen μετά την δεύτερη θέση που πέτυχε στον προηγούμενο αγώνα στο Lommel.

Με 48 βαθμούς πίσω στην βαθμολογία, οι νίκες είναι ο μόνος στόχος του Desalle.

Κατηγορία ΜΧ1
Η κατηγορία μέτρησε στην Τσεχία τις απώλειες της από τον προηγούμενο σκληρό αγώνα στο Lommel. Ο David Philippaerts έσπασε και τους δύο καρπούς του με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν  ενώ και ο Steve Ramon είχε  μια τρομακτική πτώση που ανάγκασε την ομάδα του να μην τον αφήσει να αγωνιστεί στο Loket, αντικαθιστώντας τον με τον Kevin Strijbos. Πάντως και στους υπόλοιπους οδηγούς της κατηγορίας ο αγώνας στο Lommel άφησε μεγάλη κούραση που έγινε εμφανή στον αγώνα του Loket. Οι μόνοι που δεν έδειχναν να έχουν επηρεαστεί ήταν οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας Antonio Cairoli και Deasalle, με τον Cairoli να δίνει τον ρυθμό του αγώνα από την εκκίνηση του πρώτου σκέλους. Ο ιταλός κατάφερε άνετα να κερδίσει το πρώτο σκέλος έχοντας σε απόσταση πίσω του σχεδόν σε όλη την διάρκεια τον Rui Goncalves. Όμως η σταθερή άνοδος από την τέταρτη θέση του Desalle, έφερε τον βέλγο στην δεύτερη θέση δύο γύρους πριν τον τερματισμό με τον Goncalves τελικώς τρίτο. Εμφανώς κουρασμένος από τον προηγούμενο αγώνα ο Evgeny Bobryshev παρά την καλή του εκκίνηση δεν κατάφερε να βρεθεί ποτέ μπροστά, τερματίζοντας τέταρτος. Μέτρια απόδοση είχε και ο Steven Frossard που ξεκίνησε και τερμάτισε στην πέμπτη θέση με τον αντικαταστάτη του Ramon, Strijbos να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα. Στο δεύτερο σκέλος ο Tanel Leok βρέθηκε μπροστά μετά την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για έντεκα γύρους. Πίσω του βρέθηκε στην αρχή ο Xavier Boog μετέπειτα ο Goncalves και τελικά ο Desalle που κατάφερε στον δωδέκατο γύρο να σπάσει την αντίσταση του εσθονού και να πάρει την πρωτοπορία. Πιο πίσω ο Cairoli είχε μπλέξει σε έναν καυγά διαρκείας με τους Max Nagl, Boog και με τον μεγάλο του αντίπαλο από το 2006 Christophe Pourcel που επέστρεψε μετά από άλλη μια μικρή διακοπή, στους αγώνες Τελικά το σκέλος αλλά και ο αγώνας πήγε στον Desalle που κατέκτησε το τέταρτο φετινό του GP με δεύτερο στο σκέλος τον Leok, και τρίτο σε σκέλος και σύνολο τον Goncalves. Η τέταρτη θέση του Cairoli στο σκέλος τον έφερε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με μικρή διαφορά από τον τρίτο ενώ τον πρώτο του τερματισμό στην πρώτη εξάδα της ΜΧ1 πέτυχε ο C.Pourcel τερματίζοντας πέμπτος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Nagl.

Οι νικητές της ΜΧ1, C.Desalle, A.Cairoli και R.Goncalves.

Αποτελέσματα Loket, MX1
1. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 47
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 43
3. Rui Goncalves (POR, Honda), 40
4. Tanel Leok (EST, TM), 31
5. Maximilian Nagl (GER, KTM), 29
6. Kevin Strijbos (BEL, Suzuki), 28
7. Xavier Boog (FRA, Kawasaki), 27
8. Steven Frossard (FRA, Yamaha), 25
9. Christophe Pourcel (FRA, Kawasaki), 24
10. Jonathan Barragan (ESP, Kawasaki), 21

Βαθμολογική ανάσα πήρε ο Roczen #94 στην Τσεχία, από τον μόνιμο διώκτη του Herlings #84.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο Ken Roczen στην Τσεχία κατάφερε να κερδίσει το έβδομο φετινό του GP κάτι όμως που δεν θα πρέπει να τον εφησυχάζει αφού ο ομόσταυλος του Jeffrey Herlings βρίσκεται σε απόσταση βολής σε κάθε σκέλος αλλά και στον βαθμολογικό πίνακα. Αντίθετα με ότι συνέβη στην άμμο του Lommel, o Roczen δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει στην ουσία το σκέλος από την εκκίνηση στο σκληρό χώμα της Τσεχίας, αφήνοντας αρκετά πίσω του τον δεύτερο Herlings. Μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση ο Nicola Aubin κατάφερε να περάσει από την έκτη θέση στη τρίτη, περιορίζοντας τον Max Anstie τέταρτο και τον Jake Nichols πέμπτο. Η κακή εκκίνηση του Tommy Searle δεν του επέτρεψε κάτι καλύτερο από την έκτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Herlings προσπάθησε πάρα πολύ να απαντήσει στην νίκη του Roczen από το πρώτο σκέλος, όμως ο γερμανός παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα γυαλιά του κατάφερε να κρατήσει τον ολλανδό πίσω του. Ο Roczen πέτυχε μια σημαντική νίκη για το πρωτάθλημα ειδικά με την επικράτηση του στο δεύτερο σκέλος με τον Herlings να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στο δεύτερο σκέλος ο Searle είχε καλύτερη εκκίνηση από το πρώτο, και κερδίζοντας δύσκολες μάχες από τους Anstie, Joel Rolants και Tonus Arnaud, κατάφερε να τερματίσει τρίτος στο σκέλος και στο GP. Τέταρτος τερμάτισε ο Tonus με πέμπτο τον Gautier Paulin που δεν είχε καλή εκκίνηση σε αυτό το σκέλος ενώ είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει στο πρώτο σκέλος από μηχανική βλάβη. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Anstie βάζοντας ισχυρή υποψηφιότητα για την αγγλική ομάδα στο MXDN.

Οι νικητές της ΜΧ2 K.Roczen, J.Herlings και T.Searle.

Αποτελέσματα Loket, MX2
1. Ken Roczen (GER, KTM), 50
2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 44
3. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 35
4. Max Anstie (GBR, Kawasaki), 33
5. Arnaud Tonus (SUI, Yamaha), 30
6. Valentin Teillet (FRA, Suzuki), 27
7. Joel Roelants (BEL, KTM), 26
8. Jake Nicholls (GBR, KTM), 26
9. Nicolas Aubin (FRA, KTM), 20
10. Jeremy van Horebeek (BEL, KTM), 19

Ο πρώτος τερματισμός στην πρώτη εξάδα της ΜΧ1, για την καριέρα του C.P. έγινε στο Loket.

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1. Antonio Cairoli   509
2. Clement Desalle   461
3. Steven Frossard   428
4. Evgeny Bobryshev   387
5. Maximilian Nagl  378
6. Rui Goncalves   349
7. David Philippaerts   308
8. Ken de Dycker  268
9. Xavier Boog   262
10. Jonathan Barragan   254

MX2
1. Ken Roczen   540
2. Jeffrey Herlings   513
3. Tommy Searle   435
4. Gautier Paulin   389
5. Arnaud Tonus   325
6. Max Anstie   318
7. Zachary Osborne  295
8. Harri Kullas   268
9. Nicolas Aubin   227
10. Joel Roelants   206

Επόμενος αγώνας 21/08/11 Matterley Basin Αγγλία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4015 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – NIKH ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ C.WEBB ΣΤΟ FOXBOROUGH

Την τέταρτη φετινή του νίκη πέτυχε ο Cooper Webb στον 13ο γύρο του AMA Supercross...