MX3 / WMX – Πρωταθλητές οι Julien Bill και Steffi Laier

Τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο στην καριέρα του κέρδισε ο Julien Bill μετά το νικηφόρο πέρασμα του από τον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ3 στην Lacapelle Marival της Γαλλίας. Τίτλος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και για την Steffi Laier για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών παρά την νίκη στης Chiara Fontanesi και στα δύο σκέλη.
.

.

Με νίκες στους επτά από τους οχτώ αγώνες ο Julien Bill κυριάρχησε στο πρωτάθλημα της ΜΧ3.

Κατηγορία ΜΧ3
Ο αγώνας μέσα στην Γαλλία ήταν σημαντικός για τον κερδίσει ο  21 ετών γάλλος και δεύτερος στην βαθμολογία Milko Potisek. Πρώτον για να σπάσει το νικηφόρο σερί του Julien Bill κερδίζοντας το δεύτερο φετινό του GP μέσα στην Γαλλία, δεύτερον για να μαζέψει χορηγούς για την προσπάθεια του την επόμενη χρονιά στην ΜΧ1 και τρίτον για να διεκδικήσει τον τίτλο με τις ελάχιστες ελπίδες που διατηρούσε. Ο νεαρός γάλλος ξεκίνησε καλά το πρώτο σκέλος πέρασε νωρίς τον αυστριακό Micheael Staufer που πήρε την εκκίνηση, και έχτισε μια μικρή διαφορά από τον Bill που τον ακολουθούσε. Αλλά ο Potisek έκανε ένα από τα γνωστά του λάθη που τον χαρακτήρισαν σε ολόκληρη την χρονιά. Είχε μια πτώση που τον έριξε στην τέταρτη θέση επιτρέποντας στον Bill να πάρει την πρώτη θέση και το πρωτάθλημα από το πρώτο σκέλος. O Potisek τερμάτισε τελικά δεύτερος αφήνοντας τρίτο τον Μartin Michek. Στο δεύτερο σκέλος, ο Bill πήρε την εκκίνηση μετά από μάχη με τον Potisek που έπεσε ξανά και εγκατέλειψε αυτήν την φορά τον αγώνα τελειώνοντας άδοξα το πρωτάθλημα αλλά διατηρώντας την δεύτερη θέση στην βαθμολογία. Ο Bill πήρε και αυτό το σκέλος και πέτυχε το εκπληκτικό των επτά νικών σε οχτώ αγώνες, γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής motocross της Ελβετίας. Δεύτερος σε σκέλος και αγώνα τερμάτισε ο Michek καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Μεγάλη μάχη έγινε για την τρίτη θέση μεταξύ των Antti Pyrhonen και Gregory Wicht με νικητή τελικά τον Pyrhonen που συμπλήρωσε το βάθρο του αγώνα.

Οι τρεις πρώτοι του Π.Π.ΜΧ3 2011, από αριστερά ο τρίτος Μ.Μichek, J.Bill και M.Potisek.

Αποτελέσματα Lacapelle Marival ΜΧ3:  1. Julien Bill (SUI, Honda), 50 points; 2. Martin Michek (CZE, KTM), 42 p.; 3. Antti Pyrhonen (FIN, Honda), 38 p.; 4. Gregory Wicht (SUI, Honda), 31 p.; 5. Michael Staufer (AUT, KTM), 31 p.; 6. Morgan Jacquelin (FRA, Kawasaki), 29 p.; 7. Brice Bonnemoy (FRA, Yamaha), 28 p.; 8. Marco Maddii (ITA, KTM), 26 p.; 9. Milko Potisek (FRA, Honda), 22 p.; 10. Alain Schäfer (SUI, Honda), 21 p.

Βαθμολογία ΜΧ3: 1. Julien Bill (SUI, Honda), 359 points; 2. Milko Potisek (FRA, Honda), 297 p.; 3. Martin Michek (CZE, KTM), 287 p.; 4. Antti Pyrhonen (FIN, Honda), 255 p.; 5. Martin Zerava (CZE, Honda), 202 p.; 6. Marco Maddii (ITA, KTM), 183 p.; 7. Michael Staufer (AUT, KTM), 177 p.; 8. Petr Michalec (CZE, Honda), 122 p.; 9. Saso Kragelj (SLO, Yamaha), 106 p.; 10. Marko Kovalainen (FIN, Yamaha), 82 p.

Η C.Fontanesi έκανε την S.Laier να δουλέψεισκληρά για τον φετινίο της τίτλο.

Κατηγορία Γυναικών(WMX)
Με δεκαπέντε βαθμούς μπροστά στην βαθμολογία και έχοντας κερδίσει τους πέντε από τους έξι αγώνες, ήταν πολύ δύσκολο να χάσει τον φετινό τίτλο η Steffi Laier. Η δεύτερη της βαθμολογίας  όμωςChiara Fontanesi, δεν άφησε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και έτσι στην Γαλλία πέτυχε την δεύτερη φετινή της νίκη κερδίζοντας και τα δύο σκέλη. Η εκκίνηση και τις δύο φορές ήταν υπόθεση της Laier αλλά η Fontanesi ήταν αυτή που τελικά οδήγησε τον αγώνα σχεδόν από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό, κερδίζοντας έτσι τα δύο σκέλη και φυσικά τον αγώνα. Δεύτερη σε σκέλη και αγώνα ήταν η πρωταθλήτρια για τρίτη συνεχόμενη φορά Laier πολύ κοντά στην Fontanesi. Για την τρίτη θέση έγιναν μεγάλες μάχες με την τρίτη στην βαθμολογία Larissa Papenmaier να βρίσκει κακό μπελά με την Natalie Kane. Όμως η Pepenmaier αν και τερμάτισε τρίτη στο πρώτο σκέλος, είχε μια πτώση στο δεύτερο που επέτρεψε στην Kane να πάρει την τρίτη θέση σε σκέλος και σύνολο σημειώνοντας μια δυναμική επιστροφή μετά τον τραυματισμό της.

Μέχρι στιγμής το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών δεν έχει γνωρίσει άλλη πρωταθλήτρια από την Steffi Laier.

Αποτελέσματα Lacapelle Marival Γυναικών(WMX): 1. Chiara Fontanesi (ITA, Yamaha), 50 points; 2. Stephanie Laier (GER, KTM), 44 p.; 3. Natalie Kane (GBR, KTM), 38 p.; 4. Larissa Papenmeier (GER, KTM), 36 p.; 5. Justine Charroux (FRA, Yamaha), 34 p.; 6. Britt van der Wekken (NED, Honda), 28 p.; 7. Anne Borchers (GER, Suzuki), 27 p.; 8. Joanna Miller (POL, KTM), 27 p.; 9. Floriana Parrini (ITA, KTM), 22 p.; 10. Jeanine Jenzer (SUI, Honda), 20 p.

Βαθμολογία Γυναικών(WMX): 1. Stephanie Laier (GER, KTM), 307 points; 2. Chiara Fontanesi (ITA, Yamaha), 298 p.; 3. Larissa Papenmeier (GER, KTM), 248 p.; 4. Britt van der Wekken (NED, Honda), 199 p.; 5. Sara Pettersson (SWE, KTM), 175 p.; 6. Marielle De Mol (NED, TM), 158 p.; 7. Anne Borchers (GER, Suzuki), 158 p.; 8. Joanna Miller (POL, KTM), 129 p.; 9. Francesca Nocera (ITA, KTM), 124 p.; 10. Virginie Germond (SUI, Suzuki), 115 p.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...