Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior 2011 – Cingoli(video)

Στην ηλιόλουστη και πολύ ζεστή ιταλική πόλη του Cingoli πραγματοποιήθηκε το φετινό παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior, υποδέχοντας 200 αναβάτες από 39 χώρες. Ο ισπανός Joseph Pradο Garcia κατέκτησε τον τίτλο στα 65cc ενώ ο λετονός Pauls Jonass στέφτηκε πρωταθλητής στα 85cc όπου είχαμε και την ελληνική συμμετοχή με τον Μανώλη Κρητικό. Μετά από δύο επεισοδιακά σκέλη τον τίτλο στα 125cc πήρε ο αμερικανός Joseph Savatgy χαρίζοντας την πρώτη θέση στην ομάδα της Αμερικής.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Junior 65cc, Joseph Pradο Garcia από την Ισπανία.

Κατηγορία 65cc
Το πρώτο σκέλος της κατηγορίας ξεκίνησε με τον Gabriele Oteri να οδηγεί από την εκκίνηση το σκέλος, όμως στον τρίτο γύρο είχε μια πτώση την στιγμή που απολάμβανε σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους.  Έτσι τα ηνία του αγώνα πήρε ο Joseph Pradο Garcia που και αυτός με την σειρά του έκανε μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους κερδίζοντας άνετα το σκέλος. Ο εσθονός Tamur Talviku τερμάτισε δεύτερος με τον ιταλό Riccardo Lauretti τρίτο, μετά από μεγάλη μάχη μεταξύ πέντε αναβατών. Στο δεύτερο σκέλος ο Joseph Pradο Garcia κυριάρχησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό κατακτώντας πανάξια τον τίτλο στην κατηγορία. Δεύτερος στο σκέλος τερμάτισε ο βραζιλιάνος Enzo Lopes με τρίτο τον αυστραλό Hunter Lawrence. Με τερματισμούς 4-2 ο  Enzo Lopes πήρε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με τον Riccardo Lauretti τρίτο με τερματισμούς 3-4.

 Βαθμολογία 65cc: 1. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 50 points; 2. Enzo Lopes (BRA, KTM), 40 p.; 3. Riccardo Lauretti (ITA, KTM), 38 p.; 4. Tamur Talviku (EST, KTM), 34 p.; 5. Lawrence Hunter (AUS, KTM), 33 p.; 6. Jakub Teresak (CZE, KTM), 30 p.; 7. Alexander Brown (GBR, KTM), 22 p.; 8. Oliver Mahr (AUT, KTM), 20 p.; 9. Andrea Zanotti (SMR, KTM), 18 p.; 10. Gabriel Jairala (USA, KTM), 17 p.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Junior 85cc, Pauls Jonass από την Λετονία.

Κατηγορία 85cc
Ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας έγινε το μεσημέρι και οι οδηγοί είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από το δύσκολο τερέν και την θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 30°C. Φαινομενικά ο λετονός Pauls Jonass είχε ένα εύκολο πρώτο σκέλος όμως η αλήθεια είναι ότι είχε να αντιμετωπίσει τις πολλές επιθέσεις του δεύτερου τελικά γάλλου Thomas Do και του αμερικανού  Chase Bell που δεν είχε καλή εκκίνβηση και κατάφερε από την δωδέκατη θέση να τερματίσει τρίτος. Στο δεύτερο σκέλος ο ολλανδός Bas Vaessen πήρε την εκκίνηση αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον Bell που έδειχνε να μην τον σταματά τίποτα για την κατάκτηση του σκέλους. Έτσι και έγινε, ο Bell πήρε το σκέλος με εντυπωσιακό τρόπο(ήταν ο μόνος της κατηγορίας που έβγαζε το ανηφορικό τριπλό άλμα) αλλά με την δεύτερη θέση του Jonass ο τίτλος πήγε στον λετονό αφήνοντας τον αμερικανό δεύτερο στο πρωτάθλημα. Τρίτος σε σκέλος και βαθμολογία τερμάτισε ο Do.

Να σημειώσουμε ότι όλοι οι οδηγοί της κατηγορίας επέδειξαν σε ολόκληρο τον αγώνα ξεχωριστό ζήλο μαχόμενοι για όλες τις θέσεις. Ανάμεσα τους και ο δικός μας Μανώλης Κρητικός που πήρε την 21η θέση στο πρωτάθλημα με τερματισμούς 15-25. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας δήλωσε ότι είχε πολύ κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και υπερέβαλε εαυτό για να τερματίσει 15ος. Στο δεύτερο σκέλος η κούραση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόδοση του καθώς επιστρέφει από ένα σοβαρό τραυματισμό.

Βαθμολογία 85cc: 1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 47 points; 2. Chase Bell (USA, Kawasaki), 45 p.; 3. Thomas Do (FRA, KTM), 42 p.; 4. Ben Watson (GBR, KTM), 31 p.; 5. Corentin Perolari (FRA, KTM), 30 p.; 6. Kade Walker-Tinkler (CAN, KTM), 28 p.; 7. Volodymyr Tarasov (UKR, KTM), 26 p.; 8. Michael Mosiman (USA, Suzuki), 24 p.; 9. Nathan Renkens (BEL, MB Tuning), 18 p.; 10. Brian Hsu (TPE, Suzuki), 17 p. – 21 Μανώλης Κρητικός (GR, Υamaha) 6p.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Junior 125cc, Joseph Savatgy από την Αμερική.

Κατηγορία 125cc
Η γρηγορότερη κατηγορία του αγώνα προσέφερε φοβερές μάχες και σασπένς για την τελική επικράτηση. Στο πρώτο σκέλος ο δεύτερος του παγκοσμίου πρωταθλήματος 85cc πέρσι Tim Gajser από την σλοβενία, πήρε την εκκίνηση αλλά σύντομα τον πέρασαν ο βρετανός James Dunn με τον ιταλό Luca Moroni. Όμως πρώτα ο Moroni και μετέπειτα ο Dunn θα είχαν από μια πτώση που θα επανέφερε τον Gajser στην πρώτη θέση στην οποία και θα τερμάτιζε τελικά. Ξεκινώντας από την ένατη θέση ο  Joseph Savatgy βρήκε τελικά τον δρόμο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης ενώ ο Dunn μετά την πτώση του κατάφερε να τερματίσει τρίτος. Στο δεύτερο σκέλος ο βέλγος Damon Graulus πήρε την εκκίνηση όμως στον δεύτερο γύρο τον πέρασε ο Savatgy δείχνοντας ότι δεν θα έχει αντίπαλο για την κατάκτηση του σκέλους αλλά και του τίτλου. Όμως ο αμερικανός αντιμετώπισε πρόβλημα με σκασμένο πίσω ελαστικό επιτρέποντας στον ελβετό Jeremy Seewer να πάρει την πρωτοπορία και τελικά το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Savatgy με τρίτο τον συμπατριώτη του Chris Alldredge ενώ ο νικητής του πρώτου σκέλους Gajser είχε μια πτώση την στιγμή που βρισκόταν στην δεύτερη θέση τερματίζοντας τελικά 14ος, χάνοντας έτσι τις ελπίδες του για τον τίτλο. Παγκόσμιος πρωταθλητής 125cc για το 2011 αναδείχτηκε ο Savatgy με δεύτερο τον Seewer και τρίτο τον Alldredge. Η επιτυχίες των δύο αμερικανών σε αυτήν την κατηγορία έδωσαν τον τίτλο των χωρών στην Αμερική.

Βαθμολογία 125cc: 1. Joseph Savatgy (USA, Suzuki), 44 points; 2. Jeremy Seewer (SUI, Suzuki), 43 p.; 3. Chris Alldredge (USA, Yamaha), 35 p.; 4. James Dunn (GBR, KTM), 35 p.; 5. Damon Graulus (BEL, KTM), 32 p.; 6. Tim Gajser (SLO, KTM), 32 p.; 7. Benoit Paturel (FRA, Yamaha), 29 p.; 8. Luca Moroni (ITA, KTM), 26 p.; 9. Hector Rodriguez (VEN, Yamaha), 25 p.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Sevlievo της Βουλγαρίας στις 12/08/2012.

Νικήτρια σε επίπεδο χωρών οι Η.Π.Α.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...