ΑΣΟΑΜ – Δελτίο Τύπου σχετικά με ελληνική αποστολή MXDN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά την δυσμενή εξέλιξη που έχει πάρει το θέμα της ελληνικής αποστολής για το επερχόμενο Motocross των Εθνών στις 18/09/11 στο St. Jean d’Angely της Γαλλίας, ο ΑΣΟΑΜ νιώθοντας προσβεβλημένος από τις ενέργειες του Βασίλη Σιαφαρίκα και παραγόντων του χώρου αλλά και έχοντας την ευθύνη να ενημερώσει τα μέλη του και γενικότερα το ελληνικό motocross δηλώνει τα εξής:.

1. Η θέση του ΑΣΟΑΜ για την ελληνική αποστολή διατυπώθηκε με επιστολή του προς τον ειδικό Τύπο στις 09/08/11 εγκρίνοντας την συμμετοχή των Μανώλη Σκύβαλο, Κων/νο Τζιώρα και Βασίλη Σιαφαρίκα, την στιγμή που δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από άλλους οδηγούς με καλύτερα αποτελέσματα στο ελληνικό motocross.
2. Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την συμμετοχή της ΜΧ2 που οι κανονισμοί προβλέπουν ηλικιακό όριο 23 ετών, όριο που ξεπερνούσαν όλοι οι της ομάδας, ο ΑΣΟΑΜ δεν ρωτήθηκε ποτέ για το ποιος αθλητής εντός του ηλικιακού ορίου θα έπρεπε να συμμετέχει αλλά ρωτήθηκε μόνον ο Πρόεδρος του συλλόγου για το ποιος θα έπρεπε να αντικατασταθεί. Ως συμβιβαστική και δίκαιη λύση ο Πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Κουζής πρότεινε να δηλωθούν και οι δύο οδηγοί στην αποστολή (ο ένας εξ αυτών ως αναπληρωματικός) και αυτός που θα έφερνε τα καλύτερα αποτελέσματα στους δύο επόμενους πρωταθληματικούς αγώνες (Λιτόχωρο, Μώλος) θα συμμετείχε τελικά στην αποστολή.
3. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας χωρίς να ενημερώσει κανέναν και με την βοήθεια παραγόντων των αγώνων μοτοσικλέτας, συνέταξε μόνος του δική του ομάδα την οποία και δήλωσε στον αγώνα, χωρίς να ενημερώσει τον σύλλογο αλλά και τον άμεσα ενδιαφερόμενο Κωνσταντίνο Τζιώρα, μια πράξη η οποία βρίσκει το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αντίθετο και προσβεβλημένο.

Ο ΑΣΟΑΜ μετά από αυτήν την αυθαίρετη ενέργεια απαιτεί από την ελληνική αποστολή την οικειοθελή αποχώρηση του Βασιλή Σιαφαρίκα ,σε ένδειξη σεβασμού προς τον σύλλογο αλλά και γενικότερα του χώρου του ελληνικού motocross και την επανεξέταση της συμμετοχής του Παναγιώτη Παπίλα στην κατηγορία της ΜΧ2. Για την ιστορία θυμίζουμε ότι σε αντίστοιχη περίπτωση ο σύλλογος και οι αθλητές του motocross είχαν σεβαστεί στο ακέραιο την αρνητική απόφαση του Σ.Α.Μ.Ε. (Σύνδεσμος Αναβατών Μοτοσικλέτας Enduro) όταν είχε προταθεί ομάδα από φέρελπις εφήβους του χώρου του motocross να στελεχώσουν την ομάδα Junior για το Six Days Enduro.

Το νέο Δ.Σ. του ΑΣΟΑΜ

4024 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Με τεράστια επιτυχία, εντυπωσιακό παλμό και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες πραγματοποιήθηκε η Έκθεση...