ΑΜΑ ΜΧ – Απίστευτος αγώνας στο Southwick(video)

Πολλές εκπλήξεις έγιναν στο φετινό Southwick για τον δέκατο γύρο του AMA Motocross. Άλλες ευχάριστες, όπως η νίκη του Brett Metcalfe στην μεγάλη κατηγορία η πρώτη νίκη σε σκέλος των J.Barcia, G.Swanepoel και της Yamaha στην μικρή κατηγορία, και άλλες δυσάρεστες όπως τα απίστευτα μηχανικά προβλήματα των R.Dungey, C.Reed και J.Barcia.

Η τύχη είχε στερήσει στο Southwick την νίκη από τον Metcalfe στο παρελθόν. Φέτος η τύχη του άλλαξε

Κατηγορία 450cc
Απίστευτα γεγονότα συνέβησαν στον αγώνα του Southwick στην μεγάλη κατηγορία που είχαν αντίκτυπο στην τελική διαμόρφωση της βαθμολογίας μετά τον αγώνα. Ο κακός δαίμονας της Honda στην αμμουδερή πίστα του Southwick ξαναχτύπησε, ο Chad Reed έμεινε από βενζίνη στο πρώτο σκέλος ενώ βρισκόταν στην πέμπτη θέση και το ίδιο συνέβη και στον Justin Barcia την στιγμή που οδηγούσε τρίτος στο σκέλος. Όμως ακόμα πιο απίστευτα ήταν τα πράγματα για τον πρωταθλητή Ryan Dungey που αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρικά της Suzuki του στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους ξεκινώντας τελικά, τελευταίος και σχεδόν ένα γύρο πίσω από τους υπόλοιπους. Τα απίστευτα όμως δεν ήταν μόνο δυσάρεστα, η πρώτη νίκη σε σκέλος του Barcia στον δεύτερο του αγώνα στην κατηγορία είναι γεγονός όπως και η πρώτη νίκη σε αγώνα του Brett Metcalfe μετά από τρία χρόνια στην κατηγορία και οκτώ χρόνια στο αμερικανικό πρωτάθλημα. Η εκκίνηση του πρώτου σκέλους πήγε στον Barcia που όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά επιτρέποντας στους Dungey, Metcalfe και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ryan Villopoto να τον περάσουν. Σύντομα ο Villopoto πέρασε και τον Metcalfe αλλά ήδη είχε καθυστερήσει να κυνηγήσει τον Dungey που απολάμβανε προβάδισμα οκτώ δευτερολέπτων. Προς το τέλος του σκέλους ο Villopoto κατάφερε να πλησιάσει τον Dungey χωρίς όμως να τον απειλήσει αφού ο οδηγός της Suzuki έλεγχε το σκέλος το οποίο και κατέκτησε. Δεύτερος τερμάτισε ο Villopoto με τρίτο τον αυστραλό Metcalfe που αν και τον είχε περάσει ξανά ο Barcia ωστόσο ο αμερικανός έμεινε από βενζίνη όπως είπαμε πιο πάνω, εγκαταλείποντας άδοξα το σκέλος. Τέταρτος τερμάτισε ο Mike Alessi με πέμπτο τον Colton Ficciotti στον πρώτο του τερματισμό στην πρώτη εξάδα της καριέρας του κερδίζοντας μάλιστα μετά από μάχη τον έκτο Jake Weimer. Στο δεύτερο υπό βροχή σκέλος ο Barcia ήταν αυτός που για άλλη μια φορά έφυγε μπροστά μετά την εκκίνηση αφήνοντας αυτήν την φορά τους υπόλοιπους πίσω του. Αρχικά ο Justin Brayton και ο Weimer τον ακολούθησαν μαχόμενοι για την δεύτερη θέση αλλά προς το τέλος του σκέλους η μάχη της δεύτερη θέσης απέκτησε και νέους πρωταγωνιστές. Ο Villopoto με τον Metcalfe έδωσαν όμορφες σκληρές μάχες καταφέρνοντας τελικά να κάμψουν τον Weimer αλλά και τον Brayton στην περίπτωση του Metcalfe. Νικητής του σκέλους ήταν ο Barcia με δεύτερο τελικά τον νικητή του αγώνα Bret Metcalfe που επιτέλους πετυχαίνει νίκη στην κατηγορία μετά από πολλές άτυχες στιγμές που του την είχαν στερήσει στο παρελθόν. Τρίτος τερμάτισε ο Brayton με τέταρτο τον Villopoto που έκανε αγώνα τακτικής για το πρωτάθλημα κατακτώντας την δεύτερη θέση στο βάθρο ενώ πέμπτος τερμάτισε τελικά ο Weimer αφήνοντας έκτο τον Alessi. Ο Dungey παρά το γεγονός ότι έφυγε σχεδόν μετά από ένα γύρο από τους υπόλοιπους κατάφερε να τερματίσει έβδομος καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο βάθρο και μένοντας ζωντανός στην διεκδίκηση του τίτλου. Δεν ισχύει το ίδιο στην περίπτωση του Reed που πλέον έχει μείνει 65 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Villopoto.

O Dungey περιμένει την μοτοσυκλέτα του στο park ferme ενώ το σκέλος έχει ξεκινήσει.

Αποτελέσματα Southwick, 450cc
1. Brett Metcalfe  Suzuki (3-2)
2. Ryan Villopoto  Kawasaki (2-4)
3. Ryan Dungey  Suzuki (1-7)
4. Justin Brayton  Yamaha (7-3)
5. Mike Alessi  KTM (4-6)
6. Jake Weimer  Kawasaki (6-5)
7. Justin Barcia  Honda (36-1)
8. John Dowd  Kawasaki (9-8)
9. Les Smith  Yamaha (8-9)
10. Kyle Chisholm  Yamaha (11-10)

Τέταρτη φετινή νική για τον Rattray.

Κατηγορία 250cc
Στο Southwick μπορεί να μην έσπασε η φετινή παντοκρατορία της Pro Circuit Kawasaki στην κατηγορία η οποία κατέκτησε και αυτόν τον αγώνα, όμως για πρώτη φορά φέτος έχασε σκέλος το οποίο κέρδισε ο Gareth Swanepoel πάνω σε μια Yamaha. O νοτιοαφρικανός έφυγε από την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και παρά την πίεση του συμπατριώτη του Tyla Rattray που του στέρησε την πρώτη θέση για πέντε γύρους κατάφερε να τον ξαναπεράσει και να τερματίσει πρώτος. Δεύτερος τερμάτισε ο Rattray με τρίτο τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Dean Wilson και τέταρτοGannon Audette που κατάφερε να εκμεταλλευτεί την καλή του εκκίνηση και να υποσκελίσει τόσο τον πέμπτο Broc Tickle όσο και τον έκτο Ryan Sipes. Στο δεύτερο σκέλος ο Alex Martin πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα στους τρεις πρώτους γύρους μέχρι να έρθει ο Rattray από την δεύτερη θέση και να τεθεί επί κεφαλής. Ο Martin θα έχανε μετά από λάθος του και την δεύτερη θέση από τον Wilson τερματίζοντας τελικά τρίτος. Οι Rattray και Wilson έκαναν το ένα δύο σε σκέλος και σύνολο με τον Wilson να διατηρεί την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και τον Rattray να επιστρέφει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά τον καταστροφικό αγώνα του Blake Baggett(έκτος μετά από πτώσεις). O roockie Justin Bogle τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τον Swanepoel να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στο σκέλος και την τρίτη στο σύνολο ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο της κατηγορίας.

Εντυπωσιάσε στο Southwick o G.Swanepoel.

Αποτελέσματα Southwick, 250cc
1. Tyla Rattray  Kawasaki (2-1)
2. Dean Wilson  Kawasaki (3-2)
3. Gareth Swanepoel  Yamaha (1-5)
4. Alex Martin  Honda (10-3)
5. Blake Baggett  Kawasaki (9-6)
6. Marvin Musquin  KTM (7-8)
7. Broc Tickle  Kawasaki (5-12)
8. Gannon Audette  Yamaha (4-16)
9. Justin Bogle  Honda (18-4)
10. Darryn Durham  Honda (8-13)

Επιφυλακτικό αγώνα έκανε ο Villopoto.

Βαθμολογίες
450cc
1. Ryan Villopoto  431
2. Ryan Dungey  423
3. Chad Reed  366
4. Brett Metcalfe  304
5. Mike Alessi 243
6. Jake Weimer  221
7. Andrew Short  196
8. Kevin Windham  193
9. Davi Millsaps  173
10. Justin Brayton  163

O γερόλυκος του Southwick John Dowd τερμάτισε τελικά όγδοος στα 45 του έτη.

250cc
1. Dean Wilson  438
2. Tyla Rattray  400
3. Blake Baggett  398
4. Kyle Cunningham  264
5. Eli Tomac  246
6. Gareth Swanepoel  241
7. Broc Tickle  220
8. Justin Barcia  181
9. Martin Davalos  175
10. Alex Martin  170

Επόμενος αγώνας 03/09/11 Steel City PA.

Aκολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...