ΟΜΕ – 4ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ, Λιτόχωρο – Δυναμική επιστροφή(video)

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΟΜΕ συνεχίστηκε στην όμορφη πίστα του Λιτόχωρου όπου με την αστείρευτη και αδιάκοπη ενέργεια των ανθρώπων  του ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π. ο θεσμός επέστρεψε στις καλές διοργανώσεις γεγονός που μας κάνει να μιλάμε για τον καλύτερο φετινό αγώνα motocross της μέχρι τώρα  σεζόν. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Δημήτρης Βαγγελάκος και ο Σπύρος Κοσμάς έλαμψαν στο Λιτόχωρο σε ΜΧ1 και ΜΧ2 αντίστοιχα.

Μετά την αποχή των πρωτοκλασάτων ονομάτων της ΜΧ1 στον προηγούμενο αγώνα του θεσμού στα Τρίκαλα, στο Λιτόχωρο άλλοι συνέχισαν να απέχουν από τους αγώνες της ΟΜΕ ενώ άλλοι, όπως ο πρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής και ο Δημήτρης Βαγγελάκος, επέστρεψαν για να διεκδικήσουν οι διό τους το συγκεκριμένο πρωτάθλημα για ακόμα μια χρονιά(όπως το 2010). Βέβαια το πρωτάθλημα της ΟΜΕ συνεχίζεται εν μέσω εμποδίων αφού αυτήν την φορά η αναγνώριση από την Γ.Γ.Α. της ΑΜΟΤΟΕ δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα όπως με την έκδοση άδειας αγωνιστικού χώρου στην πίστα του Λιτοχώρου κ.α.

Την ημέρα του αγώνα όλα τα παραπάνω είχαν ξεχαστεί αφού οι 81 συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια άψογα προετοιμασμένη πίστα προσφέροντας θέαμα σε περίπου 1200 θεατές που παρευρέθησαν την όμορφη πίστα του Λιτόχωρου.
Προσωπική εκτίμηση, είναι ο καλύτερος αγώνας που έχει διοργανωθεί φέτος και από τις δύο Ομοσπονδίες.

Με τερματισμούς 1-2 στα αντίστοιχα σκέλη ο Δ.Βαγγελάκος έφυγε νικητής από το Λιτόχωρο για την ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Το πρωτάθλημα για την κατηγορία φαίνεται να ξεκαθαρίζει γέρνοντας πλέον καθαρά προς την μεριά του πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή αφού ο συγκάτοικος του στην κορυφή της βαθμολογίας Στέλιος Γαλατιανός δεν παρευρέθηκε στον αγώνα. Όμως τα πράγματα για τον Κουζή δεν ήταν τόσο εύκολα στο Λιτόχωρο αφού ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά της μοτοσικλέτας του τον έθεσε εκτός μάχης στο πρώτο σκέλος ενώ οδηγούσε στην πρώτη θέση. Παρόλα αυτά όμως κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο σκέλος και να μην χάσει την πρώτη θέση στην βαθμολογία. Στο πρώτο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Παναγιώτης Καδόγλου κρατώντας την πρωτοπορία μιας και οι Κουζής και Βαγγελάκος δεν είχαν πλασαριστεί καλά. Ο Κουζής δεν άργησε να βρει τον δρόμο του για την πρώτη θέση δημιουργώντας μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους όμως στον έβδομο γύρο η μοτοσικλέτα του έσβησε ξαφνικά και δεν ξαναπήρε μπροστά. Αυτό το γεγονός έφερε την μάχη της δεύτερης θέσης μεταξύ του Βαγγελάκου και του Κων/νου Τζιώρα να δίνεται πλέον για την νίκη στο σκέλος κάτι που έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στον αγώνα. Τελικά ο Βαγγελάκος πήρε την πρώτη του νίκη στην ΜΧ1 σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από τον Τζιώρα που έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Τρίτος τερμάτισε ο Ανδρέας Λιάκος μετά από ένα σταθερό αγώνα με τέταρτο τον Δημήτρη Μπαξεβάνη που είχε μια πτώση στην εκκίνηση ενώ αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ΜΧ1 από την ΜΧ2 όπου τον έχουμε συνηθίσει. Η πέμπτη θέση πήγε στον Goce Tomovski από τα Σκόπια ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Νίκος Βαγενάς.

Μόνος πρώτος πλέον στην βαθμολογία της ΜΧ1 ο Π.Κουζής.

Στο δεύτερο σκέλος η βλάβη στα ηλεκτρικά της μοτοσικλέτας(από ότι μάθαμε) του Κουζή αποκαταστάθηκε και από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό οδήγησε το σκέλος κατακτώντας την πρώτη θέση, πετυχαίνοντας και τον καλύτερο χρόνο της ημέρας 1:51.851. Στην δεύτερη θέση οδήγησε για το μεγαλύτερο μέρος του σκέλους ο Μπαξεβάνης καθώς ο Βαγγελάκος αντιμετώπισε σκασμένο πίσω ελαστικό στον αναγνωριστικό γύρο και έπρεπε να αλλάξει τροχό στην διάρκεια της διαδικασίας της εκκίνησης αποσυντονίζοντας τον οδηγό της Yamaha. Στο τέλος όμως ο Βαγγελάκος κατάφερε να πιάσει και να περάσει τον Μπαξεβάνη για την δεύτερη θέση αφήνοντας στην τρίτη θέση τον οδηγό από την Καβάλα. Τέταρτος τερμάτισε ο Tomovski κερδίζοντας την μάχη με τον φανερά κουρασμένο Τζιώρα. Η κακή εκκίνηση του Λιάκου τον έφερε στην έκτη θέση μαζεύοντας όμως πολύτιμους βαθμούς για την τρίτη θέση στην βαθμολογία.

Αν και δεν απειλείτε στην βαθμολογία ο Σ.Κοσμάς, ανέβασε ρυθμό μετά το καλοκαίρι.

Κατηγορία ΜΧ2
Επιστροφή στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του είχαμε στο Λιτόχωρο για τον Δημήτρη Κοντολέτα. Ο νεαρός οδηγός από την Ζαχάρω έδειξε έτοιμος να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο αν και ακόμα δεν έχει πιάσει την απόδοση που είχε πριν τον τραυματισμό του. Στο πρώτο σκέλος όμως του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει την νίκη αφού ο πρωταθλητής Κοσμάς είχε μια πτώση στον πρώτο γύρο ενώ οδηγούσε τον αγώνα. Ο Κοντολέτας δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και οδήγησε στην πρώτη θέση την οποία και κατέκτησε. Από τελευταίος που βρέθηκε μετά την πτώση του ο Κοσμάς κατάφερε να τερματίσει δεύτερος και μόλις εννέα δεύτερα πίσω από τον πρώτο Κοντολέτα δείχνοντας ότι έχει ανεβάσει την απόδοσή του μέσα στο καλοκαίρι. Τρίτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς μετά από εξαιρετική εμφάνιση αφού για ένα μεγάλο διάστημα του σκέλους κυνηγούσε τον Κοντολέτα για την πρώτη θέση. Μεγάλη μάχη έγινε για την τέταρτη θέση μεταξύ αρκετών οδηγών με τελικό νικητή τον βούλγαρο Christian Angelov που άφησε τελικά πέμπτο τον Γιάννη Τουρατζίδη και έκτο τον Kristian Krastev. Στο δεύτερο σκέλος ο Κοσμάς απέφυγε τα λάθη και οδήγησε από την αρχή στην πρώτη θέση κυριαρχώντας καθολικά στον αγώνα. Πίσω του βρέθηκε από την αρχή ο Κοντολέτας που προσπάθησε να τον κυνηγήσει αλλά η κούραση τελικά τον έφερε να συμβιβάζεται με την δεύτερη θέση. Τρίτος και σε αυτό το σκέλος τερμάτισε ο Γεωργαντάς, με τέταρτο τον Γιάννη Μόσιο που και αυτός απέφυγε τις πτώσεις του πρώτου σκέλους. Πέμπτος τερμάτισε ο Τουρατζίδης με έκτο τον Αρβανίτη.

Κατηγορία OPEN A/B
Στο πρώτο σκέλος του Σαββάτου ο Κ.Τζιώρας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο να κερδίσει το σκέλος και να αφήσει από την πρώτη θέση την κατηγορία ΟΡΕΝ Α καθώς την Κυριακή αγωνίστηκε στην ΜΧ1. Δεύτερος το Σάββατο τερμάτισε ο Δημήτρης Κεραμιδάς κερδίζοντας την μάχη με τον τρίτο Δημήτρη Στούπα. Την Κυριακή οι πτώσεις των Κεραμιδά και Στούπα έφεραν τους Νίκο Κριμπούνη και Κων/νο Παπαδόπουλο να μάχονται για την πρώτη θέση όμως ο Κεραμιδάς στους τελευταίους γύρους κατάφερε να περάσει πρώτος κερδίζοντας το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Κριμπούνης με τρίτο τον Παπαδόπουλο στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Στην OPEN B ο Γιώργος Μανδάνης παρά την πτώση του δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον δεύτερο Σταμούλη Παύλου και τον τρίτο Γιάννη Πιλάλα όμως στο δεύτερο σκέλος η επικράτηση του ήταν πιο δύσκολη αφού ο δεύτερος Παύλου και ο τρίτος Πιλάλας βρέθηκαν αρκετά κοντά του.

Κυριάρχησε στην ΜΧ85 ο Α.Ράδος.

Κατηγορίες ΜΧ85/ΜΧ65
Στην κατηγορία ΜΧ85 ο Ανέστης Ράδος δεν είχε αντίπαλο κερδίζοντας και τα δύο σκέλη με χαρακτηριστική άνεση. Δεύτερος και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο Στάθης Φυσέκης εύκολα στο πρώτο και λίγο πιο δύσκολα στο δεύτερο καθώς έπρεπε να περάσει τον Απόστολο Κάκαρη που τερμάτισε τελικά τρίτος και στα δύο σκέλη. Στην ΜΧ65 ο Δημήτρης Τουρατζίδης κατάφερε στο πρώτο σκέλος να περάσει στην πρώτη θέση τον Alex Dimitrov από την βουλγαρία που οδηγούσε τον αγώνα, και να πάρει με αυτόν τον τρόπο το σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος ο μικρός Τουρατζίδης έφυγε μπροστά από την εκκίνηση κερδίζοντας και πάλι με δεύτερο και στις δύο περιπτώσεις τον Dimitrov. Την τριάδα συμπλήρωσε και στα δύο σκέλη ο Άγγλεος Βογιατζής ενώ στον αγώνα της ίδιας κατηγορίας συμμετείχε και μια κοπέλα η Ιωάννα Λάμπρου.

Διπλός νικητής της ΜΧ65 ο Δ.Τουρατζίδης κόντρα στον ξένο συναγωνισμό.

Κατηγορία Quad R
Την πρώτη του διπλή νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο  Γιώργος Καπέλης,  περιορίζοντας τον συναγωνισμό από την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και δίνοντας σκληρή μάχη με τον απόλυτο δεύτερο του αγώνα τον Σπύρο Μπριλή στο δεύτερο. Τρίτος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Άρης Τριανταφύλλου ενώ στο δεύτερο σκέλος τρίτος τερμάτισε ο Νάσος Λάμπρου.

Πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας ήρθε ο Γ.Καπέλης στο Λιτόχωρο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 24-26/09/11 Μεγαλόπολη.

Ακολουθεί ένα πρόχειρο video με πλάνα του αγώνα και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών.

1794 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ENDURO ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023

Λίγο πριν την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Enduro 2024, ας δούμε αναλυτικά τις...