ΑΜΑ ΜΧ – Πρωταθλητής ο D.Wilson στα 250cc(video)

Στον προτελευταίο αγώνα του ΑΜΑ Motocross στο Steel City ο Dean Wilson αναδείχτηκε πρωταθλητής στην κατηγορία των 250cc κερδίζοντας και τα δύο σκέλη του αγώνα. Για την μεγάλη κατηγορία η μάχη των δύο διεκδικητών του πρωταθλήματος συνεχίστηκε με έναν ακόμα συγκλονιστικό αγώνα που είχε τελικό νικητή τον Ryan Villopoto.

Ο R.Villopoto βρίσκεται 1 αγώνα και 36 βαθμούς μακριά από την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στην μεγάλη κατηγορία.

Κατηγορία 450cc
Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο βρέθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Villopoto στο Steel City μετά από μια νίκη γοήτρου κερδίζοντας στα ίσα τον αδιάκοπο Ryan Dungey.  Ειδικά στο πρώτο σκέλος οι δύο οδηγοί αφού περιόρισαν τον Justin Barcia που βρέθηκε ανάμεσα τους μετά την εκκίνηση, έδωσαν μια σκληρή μάχη σε ολόκληρο το σκέλος με τον Dungey να οδηγεί συνέχεια την κούρσα και τον Villopoto να τον πιέζει ασφυκτικά. Στο τελευταίο εσάκι της πίστας ελάχιστα μέτρα πριν τον τερματισμό ο Villopoto εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Dungey σε ένα ντουμπλάρισμα και με έναν εντυπωσιακό τρόπο τον πέρασε κερδίζοντας το σκέλος. Ο ρυθμός των δύο πρώτων ήταν τέτοιος όπου ο τρίτος και νικητής του προηγούμενου αγώνα Brett Metcalfe τερμάτισε 1 λεπτό και 22 δεύτερα πίσω τους. Τέταρτος τερμάτισε ο Barcia που δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην τρίτη θέση στην οποία οδήγησε για αρκετή ώρα. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Chad Reed σε έναν ακόμα επιφυλακτικό αγώνα ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Jake Weimer. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι οι δύο Ryan βρέθηκαν μπροστά με τον Villopoto αυτήν την φορά να οδηγεί τον αγώνα. Όμως αυτήν την φορά ο Villopoto δεν είχε διάθεση για μάχες και πιάνοντας δυνατό ρυθμό δημιούργησε ικανοποιητική διαφορά, κερδίζοντας το σκέλος και τον αγώνα. Ο Dungey δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του πρωτοπόρου και μάλιστα έχασε στην αρχή του σκέλους και την δεύτερη θέση από τον Reed για να την ξανακερδίσει λίγο αργότερα και να τερματίσει σε αυτήν. Τρίτος τερμάτισε ο Reed με τέταρτο στο σκέλος και τρίτο στο βάθρο τον Metcalfe.Σταθερά στην πρώτη εξάδα στους τελευταίους αγώνες ο rookie Weimer τερμάτισε πέμπτος με έκτο τον Justin Brayton.

Για τον R.Dungey το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Αποτελέσματα Steel City 450cc
1. Ryan Villopoto  Kawasaki (1-1)
2.Ryan Dungey  Suzuki (2-2)
3. Brett Metcalfe  Suzuki (3-4)
4.Chad Reed  Honda (5-3)
5. Jake Weimer Kawasaki (6-6)
6. Mike Alessi  KTM (8-5)
7. Justin Brayton  Yamaha (7-7)
8. Kyle Regal  Suzuki (9-8)
9. Nick Wey  Yamaha (11-10)
10.Michael Byrne  Suzuki (13-9)

Ο D.Wilson πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα στα 250cc στο Steel City.

Κατηγορία 250cc
Πετυχαίνοντας την δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα ο Dean Wilson κατέκτησε το πρωτάθλημα της κατηγορίας στο Steel City. Η σταθερότητα που επέδειξε έναντι των αντιπάλων του μέσα στην χρονιά, ήταν το κλειδί που του άνοιξε την πόρτα για τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Βέβαια ο και ο ίδιος όπως δήλωσε δεν περίμενε ότι θα κατάφερνε στο Steel City να πάρει 13 βαθμούς από τον δεύτερο στην βαθμολογία Tyla Rattray παρά τις δύο νίκες που πέτυχε στα σκέλη. Ο Wilson περισσότερο ήθελε να πάρει ακόμα μια νίκη μέσα στην χρονιά και αυτό φάνηκε από την αρχή του πρώτου σκέλους όπου δεν άφησε κανέναν να σταθεί δίπλα του μετά την εκκίνηση και πρωτοπορία στον αγώνα. Χωρίς να τον απασχολεί τι γίνεται πίσω του ο Wilson πήρε άνετα το πρώτο σκέλος με δεύτερο τον Eli Tomac που κατάφερε να υποσκελίσει τους Ryan Sipes και Justin Bogle. Από την έβδομη θέση ο Marvin Musquin πραγματοποίησε τον καλύτερο φετινό του αγώνα καταφέρνοντας να πάρει την τρίτη θέση αφήνοντας τέταρτο τον Tyla Rattray μετά από ένα υποτονικό αγώνα και έκτο τον Blake Baggett που δεν είχε καλή εκκίνηση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο rookie Bogle. Στο δεύτερο σκέλος ο Wilson έπρεπε να κάμψει την αντίσταση του πρωτοπόρου στο σκέλος Tomac για να κερδίσει τον αγώνα, κάτι που τελικά δεν άργησε να γίνει και στον έκτο γύρο ο Wilson πέρασε στην πρώτη θέση για να κατακτήσει το σκέλος τον αγώνα και το πρωτάθλημα της κατηγορίας. Ο Tomac ήταν ο απόλυτος δεύτερος της ημέρας με τον Musquin να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα σε σκέλος και σύνολο. Τέταρτος τερμάτισε ξανά ο Rattray με πέμπτο τον Broc Tickle και έκτο τον Garreth Swanepoel.

Αποτελέσματα Steel City 250cc
1. Dean Wilson  Kawasaki (1-1)
2.Eli Tomac  Honda (2-2)
3.Marvin Musquin  KTM (3-3)
4.Tyla Rattray  Kawasaki (4-4)
5.Gareth Swanepoel  Yamaha (7-6)
6. Blake Baggett  Kawasaki (5-8)
7. Justin Bogle,   Honda (6-10)
8. Alex Martin  Honda (10-7)
9. Martin Davalos  Suzuki (11-9)
10.Malcolm Stewart  Suzuki (8-14)

Βαθμολογίες
450cc
1. Ryan Villopoto  481
2.Ryan Dungey  467
3.Chad Reed  402
4. Brett Metcalfe  342
5. Mike Alessi  272
6. Jake Weimer  251
7. Andrew Short  196
8. Kevin Windham  193
9. Justin Brayton  191
10.Davi Millsaps  173

250cc
1. Dean Wilson  488
2. Tyla Rattray  436
3. Blake Baggett  427
4. Eli Tomac  290
5. Kyle Cunningham  283
6. Gareth Swanepoel  270
7. Broc Tickle, Holly  236
8. Martin Davalos  197
9. Alex Martin  195
10. Darryn Durham  181

Επόμενος αγώνας 10/09/11 Pala, CA.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...