MXGP – Ο αγώνας των πρωταθλητών(video)

Στο Gaildorf της Γερμανίας έναν αγώνα πριν το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ, στέφτηκαν οι πρωταθλητές σε ΜΧ1 και ΜΧ2. Ο Antonio Cairoli κατέκτησε τον αγώνα και το πρωτάθλημα της ΜΧ1 με τον Ken Roczen να πετυχαίνει μια δεύτερη θέση που του έδωσε τον τίτλο στην ΜΧ2, συνεχίζοντας την κυριαρχία της ΚΤΜ στο παγκόσμιο ΜΧ.

Μπορεί να μην έβγαζε φωτιές σε αυτό το πρωτάθλημα ο Cairoli, πήρε όμως άνετα ακομά ένα τίτλο.

Κατηγορία ΜΧ1
Πρωταθλητής του 2011 για την κατηγορία αναδείχτηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Antonio Cairoli σε ένα πρωτάθλημα όπου δεν ξεκίνησε καλά για τον ίδιο αλλά μέσα στην χρονιά έκανε σταθερούς αγώνες και εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των αντιπάλων του. Σταθερά ξεκίνησε και το πρώτο σκέλος στο Gaildorf ο Cairoli γνωρίζοντας ότι ήθελε μια τρίτη θέση για να στεφτεί πρωταθλητής από το πρώτο σκέλος. Μπροστά ο Evgeny Bobryshev με τον Xavier Boog οδηγούσαν την κούρσα σε ένα επικίνδυνα γλιστερό τερρέν λόγω τον σταδιακών βροχοπτώσεων στην περιοχή. Για την τρίτη θέση μάχη έδιναν σε όλο σχεδόν τον αγώνα οι Steven Frossard, Max Nagl και Kevin Strijbos όμως ο Frossard είχε μια πτώση με εγκατάλειψη και στο τέλος του σκέλους ο Cairoli έπιασε και πέρασε. τους Nagl και Strijbos. Στον τερματισμό το σκέλος κέρδισε ο Bobryshev με δεύτερο τον Boog στον καλύτερο του φετινό τερματισμό με τρίτο τον Cairoli που πανηγύρισε τον τρίτο του τίτλο στην κατηγορία. Τέταρτος τερμάτισε ο Nagl με πέμπτο τον Strijbos και έκτο τον Rui Goncalves. Στο δεύτερο σκέλος ο πρωταθλητής Cairoli πήρε την εκκίνηση αλλά έκανε πολλά λάθη που επέτρεψαν στον  Christophe Pourcel να οδηγήσει τον αγώνα με τον Bonbryshev να τον ακολουθεί. Ο Cairoli όμως μετά τα μισά του αγώνα ανέκαμψε και κατάφερε να περάσει τον Bobryshev για την δεύτερη θέση στην οποία και τελικά τερμάτισε με τον Pourcel όμως, νικητή του σκέλους. Ο Bobryshev αντιμετώπισε και άλλα προβλήματα με πτώσεις που τον έριξαν τελικά στην όγδοη θέση. Τρίτος στο σκέλος τερμάτισε ο Antonie Baissiere με τέταρτο τον Goncalves πέμπτο τον Strijbos και έκτο τον Shaun Simpson. Νικητής στο GP αναδείχτηκε ο Cairoli με δεύτερο τον Bopbryshev και τρίτο τον Boog.

Εντυπωσίασε ο Boog στις δύσκολες συνθήκες του Gaildorf.

Αποτελέσματα Gaildorf, MX1
1. Antonio Cairoli   42
2. Evgeny Bobryshev   38
3. Xavier Boog   37
4. Rui Goncalves   33
5. Kevin Strijbos   32
6. Anthony Boissiere   31
7. Maximilian Nagl   29
8. Christophe Pourcel   25
9. Gregory Aranda   25
10. Shaun Simpson   24

Ακόμα μια νίκη πέτυχε ο Searle στην ΜΧ2 στην σκιά όμως της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Roczen.

Κατηγορία MX2
Το καλύτερο δώρο στους γερμανούς φιλάθλους επεφύλασσε ο Ken Roczen, κατακτώντας τον τίτλο μέσα στην ιδιαίτερη πατρίδα μοιράζοντας μαζί τους τις μεγαλύτερες του χαρές όπως την πρώτη του νίκη πριν δύο χρόνια στην Tautschenthal για την ίδια κατηγορία. Ο τίτλος σε αυτόν τον αγώνα δεν ήρθε εύκολα, τα πολλά λάθη του Roczen δεν του επέτρεψαν να επιβληθεί στον αγώνα και χρειάστηκε συνδυασμό αποτελεσμάτων για να πάρει τον τίτλο. Στο πρώτο σκέλος ο Jeffrey Herlings πήρε την εκκίνηση έχοντας πίσω του για λίγο, τον Roczen καθώς μια μικρή πτώση καθυστέρησε τον γερμανό. Ο Arnaud Tonus από την τρίτη θέση βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα στον τρίτο γύρο όμως μια πτώση του Herlings και τα πολλά λάθη του Tonus έφεραν τον Roczen στην πρώτη θέση την οποία δεν άφησε μέχρι και τον τερματισμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Searle μετά από μέτρια εκκίνηση και πολλές  μάχες με τον τρίτο Tonus αλλά και τον τέταρτο Gautier Paulin. Χάνοντας πολλούς βαθμούς ο Herlings τερμάτισε πέμπτος μπροστά από τον έκτο Νichola Aubin.Στο δεύτερο σκέλος ο Herlings οδήγησε τον αγώνα έχοντας πίσω του τον Roczen όμως ο γερμανός όπως είπαμε έκανε αρκετά λάθη επιτρέποντας στον Tommy Searle να τον περάσει. Ο βρετανός όμως δεν σταμάτησε εκεί, κυνήγησε τον Herlings και κατάφερε να τον περάσει στον δρόμο του για την κατάκτηση του σκέλους. Δεύτερος τερμάτισε o Herlings με τρίτο τον Roczen που εξασφάλισε και μαθηματικά τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία. Τέταρτος τερμάτισε ο Tonus με πέμπτο τον Max Anstie και έκτο τον Paulin. Νικητής του GP αναδείχτηκε ο Searle με δεύτερο τον Roczen και τρίτο τον Herlings.

Αποτελέσματα Gaildorf, MX2
1. Tommy Searle   47
2. Ken Roczen  45
3. Jeffrey Herlings   38
4. Arnaud Tonus   38
5. Gautier Paulin   33
6. Max Anstie   27
7. Joel Roelants   27
8. Nicolas Aubin   27
9. Alessandro Lupino  23
10. Antonio Jose Butron Oliva  19

Ο Cairoli αγγαλιάζει μετά και το δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 τον πρωταθλητή πλέον Roczen.


Βαθμολογίες
MX1
1. Antonio Cairoli   596 (World Champion)
2. Steven Frossard   472
3. Clement Desalle 461
4. Maximilian Nagl   439
5. Evgeny Bobryshev   425
6. Rui Goncalves   404
7. Xavier Boog   309
8. David Philippaerts   308
9. Jonathan Barragan   288
10. Ken de Dycker   268

Οι πρωταθλητές Antonio Cairoli(MX1) και Ken Roczen(MX2) κρατώντας τα χρυσά ταμπελάκια των πρωταθλημάτων.

MX2
1. Ken Roczen   635  (World Champion)
2. Jeffrey Herlings   585
3. Tommy Searle   526
4. Gautier Paulin   458
5. Arnaud Tonus   391
6. Max Anstie   369
7. Zachary Osborne   295
8. Harri Kullas  287
9. Nicolas Aubin  269
10. Joel Roelants   253

Eπόμεονος αγώνας 11/09/11 Fermo Ιταλία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...