AMA MX – O τίτλος πήγε στον R.Villopoto

Πρωταθλητής αναδείχτηκε στον τελευταίο αγώνα του AMA Motocross o Ryan Villopoto για την μεγάλη κατηγορία  μετά από δύο όμορφα σκέλη στην Pala. Τον αγώνα κέρδισε για την ίδια κατηγορία ο δεύτερος στην βαθμολογία και περσινός πρωταθλητής Ryan Dungey ενώ στα 250cc ο Dean Wilson έκελεισε το πρωτάθλημα με ακόμα μια νίκη.

Ο Villopoto πήρε τον τίτλο ντυμένος στα χρώματα της Εθνικής ομάδας των Εθνών.

Κατηγορία 450cc
Οι 14 βαθμοί που χώριζαν τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Villopoto από τον δεύτερο Dungey ερχόμενοι στην Pala, ήταν μια μεγάλη διαφορά ασφάλειας που δύσκολα θα στερούσε τον τίτλο από τον RV. Όμως τα δύσκολα ήρθαν από το πρώτο σκέλος όταν οι δύο Ryan στριμώχτηκαν στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση από τον Chad Reed και έμειναν αρκετά πίσω. Με τον Villopoto στην ένατη θέση και τον Dungey στην δέκατη οι δύο διεκδικητές του τίτλου συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλο ποιος θα φτάσει γρήγορα μπροστά μέσα από την κίνηση. Μπροστά υπήρχε μια άλλη μάχη μεταξύ του πρωτοπόρου Mike Alessi και του Justin Barcia όπου στον τέταρτο γύρο έλιξε όταν ο Barcia πέρασε στην πρώτη θέση και έμεινε εκεί για αρκετούς γύρους. Προς το τέλος του σκέλους οι Ryan κατάφεραν να φτάσουν και να περάσουν τον Barcia με τον Villopoto να περνάει τελικά πρώτος την γραμμή του τερματισμού και τον Dungey να ακολουθεί στην δεύτερη θέση. Ο Barcia τερμάτισε τρίτος με τέταρτο τον Alessi που κέρδισε την μάχη με τον πέμπτο Brett Metcalfe ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Kyle Regal. Το σενάριο της εκκίνησης που ήθελε τον Reed να στριμώχνει τους  Villopoto και Dungey επαναλήφθηκε και στο δεύτερο σκέλος μόνο που αυτήν την φορά ο Dungey βρέθηκε στην όγδοη θέση μπροστά από τον Villopoto. Χωρίς να ρισκάρει ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Villopoto ακολούθησε τον Dungey στην αναρρίχηση του  μέχρι και την δεύτερη θέση και από εκεί και μετά τον άφησε διασφαλίζοντας τον τίτλο. Για την πρώτη θέση ο Reed οδήγησε σε αυτήν στην αρχή του σκέλους για να την χάσει από τον Barcia στον έβδομο γύρο. Όπως έγινε και στο πρώτο σκέλος ο Barcia έχασε στους τελευταίους γύρους την πρώτη θέση από τον Dungey που τελικά πήρε το σκέλος και την νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Δεύτερος στο σκέλος και τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Barcia με τρίτο τον πρωταθλητή Ryan Villopoto που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Η τέταρτη θέση πήγε στον Reed που και αυτός διασφάλισε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα μετά από μια απίστευτη χρονιά για αυτόν. Πέμπτος τερμάτισε ξανά ο Metcalfe με έκτο τον Justin Brayton.

Ο τελευταίος αγώνας του R.Dungey με Suzuki θα είναι το επερχόμενο Εθνών, μετά μάλλον ΚΤΜ.

Αποτελέσματα Pala, 450cc
1. Ryan Dungey  Suzuki (2-1)
2. Ryan Villopoto  Kawasaki (1-3)
3. Justin Barcia  Honda (3-2)
4. Brett Metcalfe  Suzuki (5-5)
5. Mike Alessi  KTM (4-7)
6. Kyle Regal  Suzuki (6-8)
7. Chad Reed  Honda (12-4)
8. Justin Brayton  Yamaha (9-6)
9. Jake Weimer  Kawasaki (10-12)
10. Les Smith  Yamaha (14-9)

Έκλεισε με νίκη την χρονιά ο πρωταθλητής D.Wilson.

Κατηγορία 250cc
Ο αγώνας στην Pala μετατράπηκε σε μια μεγάλη κοκορομαχία μεταξύ του πρωταθλητή Dean Wilson και του πολυνίκη φέτος Blake Baggett. Η κόντρα των ομόσταυλων στο πρώτο σκέλος ήταν τέτοια που χρειάστηκε να τους ηρεμίσει ο manager της ομάδας Mitch Payton. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Wilson έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση και είχε σε ολόκληρη την διάρκεια του σκέλους τον Baggett να τον παρενοχλεί. Οι δυο οδηγοί βρέθηκαν λίγο πριν το τέλος του σκέλους δίπλα δίπλα αλλά ο Wilson κατάφερε τελικά να κρατήσει την πρώτη θέση στο τέλος αφήνοντας δεύτερο τον Baggett. Τρίτος τερμάτισε ο Tyla Rattray που ένοιωσε την πίεση από τον τέταρτο Marvin Musquin. Οι Garreth Swanepoel και Kyle Cunningham συμπλήρωσαν την εξάδα. Στο δεύτερο σκέλος ο rookie Justin Bogle πήρε την εκκίνηση έχοντας πίσω του τον άλλο rookie τον Jake DeCotis. Όμως σύντομα ο Wilson βρέθηκε στην δεύτερη θέση να καταδιώκει τον Bogle για εννέα ολόκληρους γύρους μέχρι που τελικά κατάφερε να τον περάσει και να κερδίσει το σκέλος. Με αυτήν την εκπληκτική του εμφάνιση ο Bogle πήρε την δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον Baggett που έχασε κάθε ελπίδα για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα μετά από την κακή του εκκίνηση. Τέταρτος τερμάτισε και αυτήν την φορά ο Musquin με πέμπτο όμως τον Rattray που διασφάλισε την δεύτερη θέση στην βαθμολογία . Την εξάδα συμπλήρωσε ο Brock Tickle. Νικητής του αγώνα κερδίζοντας και τα δύο σκέλη αναδείχτηκε ο Wilson με δεύτερο τον Baggett και τρίτο τον Rattray σε ακόμα μια κυριαρχία της Pro Circuit Kawasaki.

O B.Baggett στα χρώματα της ΗΠΑ για το Εθνών.

Αποτελέσματα Pala, 250cc
1. Dean Wilson  Kawasaki (1-1)
2. Blake Baggett  Kawasaki (2-3)
3. Marvin Musquin  KTM (4-4)
4. Tyla Rattray  Kawasaki (3-5)
5. Justin Bogle  Honda (10-2)
6. Gareth Swanepoel  Yamaha (5-7)
7. Kyle Cunningham  Yamaha (6-8)
8. Jason Anderson,   Suzuki (8-9)
9. Eli Tomac  Honda (7-11)
10. Alex Martin  Honda (14-10)

Εικόνες απο την θεαματική Pala.

Βαθμολογίες
450cc
1. Ryan Villopoto  526
2. Ryan Dungey  514
3. Chad Reed  429
4. Brett Metcalfe  374
5. Mike Alessi  304
6. Jake Weimer  271
7. Justin Brayton  218
8. Andrew Short  196
9. Kevin Windham  193
10. Davi Millsaps  173

O J.Barcia πετάει πάνω από το πλήθος.

250cc
1. Dean Wilson  538
2. Tyla Rattray  472
3. Blake Baggett  469
4. Eli Tomac, Cortez  314
5. Kyle Cunningham  311
6. Gareth Swanepoel  300
7. Broc Tickle  253
8. Alex Martin  213
9. Martin Davalos  213
10. Darryn Durham  195

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...