MXDN 2011 – Καταιγιστικοί οι αμερικάνοι στα προκριματικά(video)

Στα προκριματικά του Motocross των Εθνών στο St.Jean d’Angely της Γαλλίας η ομάδα της Αμερικής κατάφερε να κερδίσει και στις τρεις κατηγορίες και τώρα έχουν την πρώτη επιλογή στην μπάρα της εκκίνησης για την Κυριακή. Έκπληξη αποτέλεσε η δεύτερη θέση της Ιταλίας που περιόρισε τους γάλλους στην τρίτη θέση.. Δυστυχώς η Ελληνική αποστολή δεν κατάφερε να προκριθεί στους αγώνες του Κυριακής

O R.Dungey #1 δεν είχε την καλύτερη εκκίνηση ωστόσο κατάφερε να κερδίσει την προκριματική σειρά της ΜΧ1.

Προκριματικά ΜΧ1
Το ενδιαφέρον του αγώνα μονοπώλησαν οι Ryan Dungey(Η.Π.Α.) και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Antonio Cairoli(Ιταλία) με την μάχη τους για την πρώτη θέση. Μετά την εκκίνηση ο Cairoli ήταν αυτός που οδήγησε τον αγώνα όμως στον δεύτερο γύρο ο Dungey πήρε την πρωτοπορία και παρά την διαρκή πίεση του Cairoli κατάφερε να πάρει την νίκη. Τρίτος τερμάτισε πολύ πιο πίσω ο Christophe Pourcel με τέταρτο τον Chad Reed. Στον πρώτο του αγώνα με 450cc ο Tyla Rattray τα πήγε εξαιρετικά καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση μπροστά από τον Rui Goncalves.

Όχι δεν είναι ο Villopoto, στο MXDN το Νο 2 φοράει ονικητής των προκριματικών της ΜΧ2 B.Baggett.

Προκριματικά ΜΧ2
Για όσους περίμεναν τον Blake Baggett(Η.Π.Α.) να είναι ο αδύναμος κρίκος της αμερικανικής ομάδας, τουλάχιστον στα προκριματικά αποδείχτηκαν λάθος. Ο αμερικανός επέβαλε τον ρυθμό του στον αγώνα από την εκκίνηση κερδίζοντας άνετα. Μετά την πτώση του παγκόσμιου πρωταθλητή ΜΧ2 Ken Roczen(Γερμανία) στον δεύτερο γύρο ενώ βρισκόταν δεύτερος, ο Μarvin Musquin(Γαλλία) οδήγησε στην δεύτερη θέση την οποία και κατέκτησε στο τέλος. Λίγο πιο πίσω ο πρωταθλητής Αμερικής 250cc Dean Wilson(Αγγλία) κέρδισε την μάχη της τρίτης θέσης στο νήμα αφήνοντας τέταρτο τον Roczen. Ο Joel Rolants τερμάτισε πέμπτος για το Βέλγιο με τον Alessandro Lupino τέταρτο πλασάροντας σε καλή θέση τους Ιταλούς.

Προκριματικά ΟΡΕΝ
Εύκολο αγώνα είχε και ο πρωταθλητής Αμερικής 450cc Ryan Villopoto για τους αμερικανούς όπου και αυτός έφυγε μπροστά από την εκκίνηση και δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει άνετα την καρό σημαία. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην δεύτερη θέση οδήγησε ο Gautier Paulin(Γαλλία) όμως στους τελευταίους γύρους δέχτηκε την επιτυχημένη επίθεση του ιταλού Davide Guarnery που τον πέρασε και κέρδισε την θέση αφήνοντας τον γάλλο τρίτο. Τέταρτος τερμάτισε ο Kevin Strijbos(Βέλγιο) με πέμπτο τον Brett Metcalfe και έκτο τον Garreth Swanepoel(Ν.Αφρική).

Τρία στα τρία για την Αμερική μετά την νίκη του R.Villopoto στα προκριματικά της OPEN.

Η Ελληνική ομάδα
Τον αγώνα της ολοκλήρωσε το Σάββατο η ελληνική αποστολή στο St. Jean d’Angely της Γαλλίας αφού δεν κατάφερε να προκριθεί στης 32 χώρες που θα λάμβαναν μέρος στους αγώνες της Κυριακής. Πρώτος στον αγώνα μπήκε ο Βασίλης Σιαφαρίκας με την ΜΧ1 όπου κατάφερε να πάρει την 29 θέση στους 32 που είδαν την σημαία του τερματισμού. Μετά ακολούθησε ο Παναγιώτης Παπίλας στην ΜΧ2 καταλαμβάνοντας την 30 θέση στους 34 της κατηγορίας που κατάφεραν να τερματίσουν ενώ ο Μανώλης Σκύβαλος τερμάτισε 32 στους 35 που τερμάτισαν στην OPEN. Η Ελλάδα κατέλαβε την 33 θέση ανάμεσα στις 36 χώρες που συμμετείχαν στο φετινό Motocross των Εθνών.

Για άλλη μια χρονιά η Ελλάδα είχε καλή κλήρωση για την pole possition των προκριματικών(τρίτη)..

Ακολουθούν video με στιγμιότυπα από τα προκριματικά.

ΜΧ1

ΜΧ2

ΟΡΕΝ

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...