Τέλμα

Μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στον αναβληθέν αγώνα της Μεγαλόπολης για τον 5ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross της ΟΜΕ τα αρνητικά οργανωτικά γεγονότα χτύπησαν ξανά μέσα σε δεκαπέντε μέρες τον χώρο του motocross οδηγώντας τους αγώνες σε τέλμα.

Αντί να ασχολούμαστε με τις αγωνιστικές επιδόσεις των αθλητών αγωνιζομένων, θα πρέπει να ασχοληθούμε ξανά μέσα σε δεκαπέντε μέρες, αναφέροντας πληροφορίες και γεγονότα που αφορούν τους οργανωτές και συγκεκριμένα την ΟΜΕ αυτήν την φορά. Βέβαια, αγώνες δεν υπήρχαν αφού η ΟΜΕ αποφάσισε να αναβάλει τον αγώνα της για τον 5ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος την τελευταία στιγμή γεγονός που προκάλεσε αγανάκτηση στις τάξεις των αγωνιζομένων.

Η απόφαση της ΟΜΕ να συνεχίσει το πρωτάθλημα της και γενικότερα τους αγώνες της μετά και την αναγνώριση της ΑΜΟΤΟΕ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ήταν μια απόφαση που κανένας δεν γνώριζε πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Ωστόσο αγώνες έγιναν, έστω και με αρκετά προβλήματα και φαινόταν ότι η ΟΜΕ είχε την δυνατότητα να πραγματοποιεί αγώνες κάτω από αυτό το νέο καθεστώς. Στον αγώνα του Λιτόχωρου, η ΟΜΕ και ο ΣΥΜΟΛΙΠ χρειάστηκαν την βοήθεια πολιτικών παραγόντων για να πραγματοποιήσουν τον αγώνα. Στην Μεγαλόπολη, τα όπλα στην φαρέτρα της ΟΜΕ φαίνεται πως τελείωσαν και όπως συμβαίνει σε αυτές της περιπτώσεις θύματα για άλλη μια φορά ήταν οι αγωνιζόμενοι, αφού η ΟΜΕ αποφάσισε να αναβάλει τον αγώνα το απόγευμα της Παρασκευής! Τζάμπα οι προετοιμασίες, τα ξενοδοχεία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους νησιώτες αλλά και οι προετοιμασίες της πίστας από τους υπεύθυνους της ΔΕΗ και τους ανθρώπους από την διοργανώτρια λέσχη της ΟΔΜΑΑ. Όλη αυτή η προετοιμασία τόσων ανθρώπων ήταν τελικά άσκοπη και το χειρότερο είναι ότι θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί ένα μέρος αυτής της ταλαιπωρίας αν είχε αναβληθεί ο αγώνας στις αρχές της εβδομάδας. Επί πλέον η ΟΜΕ δεν έδωσε μια πλήρης επίσημη απάντηση για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αναβολής του αγώνα αναφέροντας απλά και γενικά “ κoλλήματα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες” στο σχετικό Δελτίο Τύπου της.

Το γεγονός αυτό τινάζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ της ΟΜΕ στον αέρα αφού κανένας δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στο προσεχές μέλλον. Σε συνδυασμό με την αποχή των περισσοτέρων αγωνιζομένων δεκαπέντε πριν, στον πρόσφατο αγώνα στον Μώλο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ της ΑΜΟΤΟΕ και την αδιάλλακτη στάση της διοργανώτριας να ακυρώσει τον αγώνα παρά τις εκκλήσεις του ΑΣΟΑΜ αλλά και άλλων εμπλεκομένων του χώρου, έχουμε δύο πρωταθλήματα με σοβαρά πληγωμένη αξιοπιστία.

4028 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ OFFROAD ENDURO MY23

Ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη στιγμή για να αποκτήσετε τις κορυφαίες enduro μοτοσυκλέτες της αγοράς από...