Monster Energy Athens Supercross – Με διαφορά ο C.Soubeyras την Κυριακή

Στους αγώνες της Κυριακής ο Cedric Soubeyras παρέμεινε να είναι ο ταχύτερος αναβάτης στο Monster Energy Athens Supercross 2011 και αυτήν την φορά έμεινε μακριά από ατυχίες και στραβοπατήματα κερδίζοντας τον Μεγάλο Τελικό μετά από μάχη με τον  Florent Richier. Για ακόμα μια μέρα ο Ricky Carmichael αποθεώθηκε από το κοινό και υποσχέθηκε ότι θα ξανά έρθει στην χώρα μας.

Ένα από τα καλύτερα Athens Supercross των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ. Ο έντονος συναγωνισμός των αγώνων και τις δύο ημέρες, τα πολλά θεάματα στο πλούσιο πρόγραμμα της ημέρας σε συνδυασμό με το Moto Festival που είχε ανοιχτές τις πύλες από την Πέμπτη και φυσικά η παρουσία του Ricky Carmichael, προσέλκυσαν πολύ κόσμο ο οποίος θα πρέπει να έφυγε ευχαριστημένος από το διήμερο του αγώνα.

Χαμός γινόταν σε κάθε συνάθροιση του Ricky Carmichael με το κοινό.

Ο Τελικός της Κυριακής
Σε όλη την διάρκεια των αγώνων της Κυριακής ο Γιώργος Ηλιόπουλος κατάφερνε να στρίψει πρώτος μετά την εκκίνηση κάτι που εξακολούθησε να κάνει και στον αγώνα του Τελικού. Σύντομα όμως ο Richier μαζί με τον νικητή της δεύτερης προκριματικής σειράς Soubeyras αλλά και τον νικητή του Σαββάτου Peick Weston, πέρασαν μπροστά οδηγώντας την κούρσα. Με περίσσια υπομονή και μη θέλοντας να πάθει τα του Σαββάτου, ο Soubeyras κατάφερε να περάσει με ασφάλεια τον Richier και από εκεί και μετά να οδηγήσει στην πρώτη θέση τον αγώνα μέχρι και τον τερματισμό. O περσινός νικητής της Κυριακής Richier τερμάτισε δεύτερος μπροστά από τον Weston που και σε αυτόν τον αγώνα καιροφυλακτούσε πίσω από τους δύο γάλλους. Μετά από κακές εκκινήσεις οι Thomas Ramette και Alexandre Rouis τερμάτισαν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα κερδίζοντας τον πρώτο Έλληνα της ημέρας τον έκτο Παναγιώτη Κουζή. Οι Έλληνες οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα την Κυριακή  με τον νικητή του πρώτου Έλληνα το Σαββάτου Στέλιο Γαλατιανό να έχει μια άσχημη πτώση χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά(βγήκε όμως εκτός μάχης) και τον πολυπρωταθλητή Κουζή να πρέπει να διαχειριστεί λειτουργικά προβλήματα με την  μοτοσικλέτα του. Προβλήματα είχαν και άλλοι Έλληνες οδηγοί με πτώσεις που κυρίως προέρχονταν από την φθορά της απαιτητικής πίστας κατά την διάρκεια των αγώνων.

Ο Παναγιώτης Κουζής πήρε την διάκριση του πρώτου ΄Έλληνα την Κυριακή μια διάκριση η οποία είναι η πρώτη της Husqvarna στο Athens Supercross.

Τον αγώνα της Junior κέρδισε για άλλη μια φορά ο Μανώλης Κρητικός αλλά δυστυχώς ο αγώνας σημαδεύτηκε από την άσχημη πτώση με τραυματισμό του Νικόλα Φανουράκη. Συγκινητική ήταν η ενέργεια των συναθλητών του Φανουράκη που αμέσως μόλις τερμάτισαν έσπευσαν να βρεθούν στο πλευρό του μιας και ακόμα βρισκόταν μέσα στην πίστα περιμένοντας το ασθενοφόρο να τον παραλάβει.

Αποτελέσματα Μεγάλου Τελικού Κυριακής

1 SOUBEYRAS CEDRIC HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ-ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ HONDA CRF 450 FRA
2 RICHIER FLORENT DK RACING SUZUKI FRA
3 PEICK WESTON ΜΟΤΟ∆ΙΚΤΥΟ YAMAHA  YAMAHA USA
4 RAMETTE THOMAS DK RACING-SUZUKI ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-FUCHS-SIL SUZUKI FRA
5 ROUIS ALEXANDRE HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ-ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ HONDA CRF 450 FRA
6 ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ HUSQVARNA MOTOR-KRD.GR-PIRELLI-IGOL-MO HUSQVARNA TC 449
7 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ PAPANIKOLAKIS RACING-ΜΟΤΟ∆ΥΝΑΜΙΚΗ YAMAHA YZF 450 GRE
8 ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ HONDA SARAKAKIS-POWER FACTORY GALATIS- HONDA CRF 450 GRE
9 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ KTM-MOTOREX-PIRELLI-CARBONE LORRAINE KTM 450 SXF  GRE
10 ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ HONDA ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΚΑΚΗ-MOTOVD-DC-LUVSK HONDA CRF 250 GRE
11 ΤΣΑΡΝΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Σ.Μ.Α.ΚΩ KAWASAKI 450F GRE ΑΡΗΣ
12 ΚΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ DK RACING-KARAKIS TYRES-GOLDEN TYRES-S SUZUKI RMZ 450 GRE
1811 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 θα συνεχιστεί αυτό το σαββατοκύριακο με τον δεύτερο του γύρο...