Βαρύ πένθος στον κόσμο της μοτοσυκλέτας

Η απώλεια του Marco Simoncelli στο πρόσφατο και προτελευταίο GP της χρονιάς στην Μαλαισία, έριξε σε βαρύ πένθος τον κόσμο της μοτοσυκλέτας καθώς ο “Sic” ήταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια των δημοφιλέστερων αγώνων στον κόσμο..

.

Στον δεύτερο γύρο του GP της Μαλαισίας ο Marko Simoncelli έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και κατά ένα παράξενο τρόπο βρέθηκε να διασχίζει κάθετα την πίστα. Αυτό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Colin Edwards και Valentino Rossi που ακολουθούσαν με αποτέλεσμα και οι δύο να συγκρουστούν με τον Simoncelli. Η πρόσκρουση ήταν μεγάλη και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου της πίστας δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τον άτυχο αναβάτη στην ζωή.

Ο Marco Simoncelli άφησε την τελευταία του πνοή στην πίστα της Μαλαισίας στις 16.56 στις 23 Οκτωβρίου 2011 σε ηλικία 24 ετών και έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα στα 250cc, δύο βάθρα στην MotoGP με δύο pole positions στην δεύτερη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία.

Ίσως οι πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις ήταν αυτές του Dani Pedrosa ο οποίος δήλωσε για το συμβάν: “Ήταν ένα μοιραίο ατύχημα και όλοι στα paddock σοκαριστήκαμε. Πολλές φορές ξεχνάμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το άθλημα και όταν χάνεις ανθρώπους στην πορεία τίποτα δεν έχει νόημα. Κάνουμε αυτό που μας αρέσει, αυτό που αγαπάμε αλλά μέρες σαν την σημερινή τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία.

Οι σκέψεις μας και τα συναισθήματα μας είναι αυτήν την στιγμή στην οικογένεια και τους φίλους του άτυχου νεαρού αναβάτη.

4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...