Φιλικός αγώνας ΜΧ Park Μεσσηνίας – Αγώνας διαφήμιση

Διανύοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το MX Park Μεσσηνίας κατάφερε να διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο φιλικό αγώνα motocross στην περιοχή της Καλαμάτας. Με έντονη την παρουσία χορηγών, με πολλούς θεατές και με αρκετούς αγωνιζόμενους στις άρτιες εγκαταστάσεις της πίστας για την περίσταση, μπορούμε εύκολα να δικαιολογήσουμε τον τίτλο «Αγώνας Διαφήμιση».

Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν έγιναν τυχαία. Η μεγάλη όρεξη και αγάπη για τα μηχανοκίνητα σπορ του ιδιοκτήτη της πίστας Γιάννη Αγγελή αλλά και με την βοήθεια των εμπλεκομένων του αθλήματος της περιοχής όπως ο Δημήτρης Μητρόπουλος, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Τον αγώνα αγκάλιασαν αρκετοί τοπικοί χορηγοί αλλά και πάνω από χίλιοι θεατές που έσπευσαν να απολαύσουν motocross για πρώτη φορά στην περιοχή τους, με όμορφες μάχες από τους 42 αγωνιζόμενους στην θεαματική πίστα.

Ο μεγάλος αστέρας της συνάντησης ήταν ο πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής που είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά στην καριέρα του να αγωνιστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Μεσσήνη. Χωρίς συναγωνισμό ο Κουζής κέρδισε άνετα την ΜΧ1 και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τελευταίος στο δεύτερο σκέλος, πιθανότατα εσκεμμένα για να δώσει ενδιαφέρον και θέαμα στον αγώνα για τους θεατές, κατάφερε χωρίς προβλήματα να επικρατήσει. Δεύτερος τερμάτισε και στα δύο σκέλη ο Γιώργος Γούναρης ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Γιώργος Δαραμούσης στο πρώτο σκέλος και Δημήτρης Ραπατσουλέας στο δεύτερο.

Στην κατηγορία της ΜΧ2 ο Σαράντης Κουφός συνέχισε τις επιτυχίες του στους αγώνες Κυπέλλων και παρά την πτώση του με τον Νίκο Καρώνη στην αρχή του πρώτου σκέλους, κατάφερε από τελευταίος να πάρει την νίκη εκμεταλλευόμενος και την πτώση του πρωτοπόρου του αγώνα Παύλου Σιδέρη. Δεύτερος στο σκέλος τερμάτισε πάνω στην δίχρονη μοτοσυκλέτα του ο Γιάννης Μπιρίτης με τρίτο τον Γιώργο Σαραντόπουλο. Στο δεύτερο σκέλος ο Κουφός πήρε και αυτήν την εκκίνηση αλλά αυτήν την φορά χωρίς λάθη, κατάφερε να κρατήσει σε σταθερή απόσταση τον ξανά δεύτερο Μπιρίτη κερδίζοντας και αυτό το σκέλος.  Μετά από έντονες μάχες ο Σιδέρης κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση αφήνοντας τον Καρώνη τέταρτο.

O Σ.Κουφός παίρνει την πρώτη θέση στο πρώτο σκέλος μετά την πτώση του Π.Σιδέρη στο βάθος.

Έντονο συναγωνισμό και απρόβλεπτες καταστάσεις είχαμε στον αγώνα της ΟΡΕΝ. Οι Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Μπούσδας, Κων/νος Παπαδόπουλος και ο τοπικός Κων/νος Βερράρος έστριψαν με αυτήν την σειρά μετά την εκκίνηση και μετά από πολλές εναλλαγές θέσεων, συγκρούσεων αλλά και πτώσεων ο Κων/νος Παπαδόπουλος κατέφερε να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη σε αγώνες motocross. Δεύτερος τερμάτισε ο Χαραλαμπόπουλος με τρίτο τον Βερράρο. Στο δεύτερο σκέλος ο Μπούσδας οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό το σκέλος κρατώντας πίσω του τον δεύτερο Παπαδόπουλο που τον καταδίωκε. Οι δύο οδηγοί τερμάτισαν με αυτήν την σειρά με τον Χαραλαμπόπουλο να κλείνει την πρώτη τριάδα. Ο τοπικός αναβάτης Βερράρος είχε μια άσχημη πτώση χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί την στιγμή που βρισκόταν στην τρίτη θέση.

Στον αγώνα υπήρχε και αγώνας με ATV – Quad όπου τοπικοί αναβάτες έδωσαν όμορφες μάχες στην σφιχτή πίστα για τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες. Στο πρώτο σκέλος ο Ηλίας Δημητρακόπουλος πήρε την καρό σημαία με δεύτερο τον Ηλία Πούλη ενώ τρίτος τερμάτισε ο Χρήστος Σταθόπουλος. Στο δεύτερο σκέλος την νίκη πήρε ο Νάσος Λάμπρου, με δεύτερο τον νικητή του πρώτου σκέλους Δημητρακόπουλο και ξανά τρίτο τον Σταθόπουλο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δύο δεύτερες θέσεις για τον Γιάννη Μπιρίτη στην ΜΧ2.

Στο ΜΧ Park Μεσσηνίας υπήρχε και Baby cross. Μαζί με τους μικρούς αναβάτες ο Γ.Αγγελής αριστερά και ο Δ.Μητρόπουλος δεξιά .

Η πτώση του Κουφού στο πρώτο σκέλος με τον Καρώνη να πέφτει λίγο μετά πίσω του.

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...