OME – 5ος Αγώνας Παν. Πρωτ. Καρδίτσα – Τυπική διαδικασία

Ένας εξαιρετικός Δημήτρης Βαγγελάκος έλαμψε στον 5ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της ΟΜΕ στην λασπωμένη Καρδίτσα κερδίζοντας τα δύο μικτά σκέλη των κατηγοριών ΜΧ1 και ΜΧ2, ισοβαθμώντας πλέον στην βαθμολογία με τον Παναγιώτη Κουζή. Από την ΜΧ2 προσπάθησε πολύ ο τελικός νικητής και πρωταθλητής της κατηγορίας Σπύρος Κοσμάς να κοντράρει τον Βαγγελάκο, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Το πρωτάθλημα της ΟΜΕ ξανά ξεκίνησε ουσιαστικά στην Καρδίτσα μετά την απόχη του ΑΣΟΑΜ και κατόπιν ανακοινώσεων και διαβεβαιώσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές για την ομαλή ολοκλήρωση του. Αν εξαιρέσουμε την πολύ καλή προσπάθεια και όρεξη της ΜΟ.ΛΕ. Μητρόπολης στην προεργασία της πίστας όπου είχε γίνει εξαιρετική δουλειά, όλα τα υπόλοιπα έδιναν την εντύπωση τυπική διαδικασίας να κλείσει η χρονιά ενός κουρασμένου πρωταθλήματος. Οι λίγες συμμετοχές ήταν η απόδειξη ότι οι αγωνιζόμενοι έχουν κουραστεί πια από τους πολλούς αγώνες, από της τελευταίας στιγμής ανακοινώσεις των αγώνων αλλά και του γεγονότος ότι καλούνται να αγωνιστούν στα μέσα του βαρύ χειμώνα όπως έγινε στον αγώνα της Καρδίτσας. Η ΟΜΕ έδειξε και αυτή κουρασμένη και πρώτα από όλα στο οικονομικό τομέα, αποσύροντας τα πριμ από τους δύο τελευταίους αγώνες κάτι που όφειλε και οφείλει να ανακοινώσει άμεσα. Βέβαια το ότι προσπαθεί έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, των αποχών και της αθλητικής αναγνώρισης να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα της είναι θετικό, στηρίζοντας όσους επέλεξαν στην αρχή της χρονιάς να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της.

Η πίστα της Μητρόπολης Καρδίτσας είναι πολύ δύσκολη με λάσπη.

Όπως είπαμε παραπάνω το κλίμα ήταν βαρύ με αρκετό κρύο και υγρασία κάτι που δυσκόλεψε οργανωτές και αγωνιζόμενους. Οι βροχές της Παρασκευής και του Σαββάτου έκαναν τις μεγάλες ανηφόρες της Καρδίτσας απροσπέλαστες και με σύμφωνη απόφαση της οργάνωσης και των αγωνιζομένων τα δοκιμαστικά του Σαββάτου μεταφέρθηκαν στο πρόγραμμα της Κυριακής. Οι δύο μεγάλες ανηφόρες της πίστας παρακάμφθηκαν, οι αγώνες των μικρών μοτοσυκλετών Junior – Mini ακυρώθηκαν και αποφασίστηκε τα σκέλη των κατηγοριών ΜΧ1 και ΜΧ2 να γίνουν μαζί κάτι που όλοι οι αγωνιζόμενοι αποδέχτηκαν.

Κατηγορία ΜΧ1
Προερχόμενος από την κατάκτηση του τίτλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα enduro της κατηγορίας Ε2, ο Δημήτρης Βαγγελάκος έβαλε στόχο το πρωτάθλημα motocross ΜΧ1 της ΟΜΕ αφού μετά το Λιτόχωρο μόλις έξι βαθμοί τον χώριζαν από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναγιώτη Κουζή. Στην βαθιά λάσπη της Καρδίτσας ο Βαγγελάκος οδήγησε εκπληκτικά και στα δύο σκέλη ενώ αντίθετα ο Παναγιώτης Κουζής πραγματοποίησε κατά την προσωπική μας άποψη τον χειρότερο αγώνα των τελευταίων ετών. Ο Κουζής ήταν τόσο κακός που στο πρώτο σκέλος τερμάτισε μετά από πτώσεις και δυσκολίες ένα γύρο πίσω από τον Βαγγελάκο. Το αποτέλεσμα της ημέρας ήταν οι δύο οδηγοί να τερματίσουν πρώτος και δεύτερος στα αντίστοιχα σκέλη και να φύγουν με ισοβαθμία από τον αγώνα της Καρδίτσας. Στο πρώτο σκέλος ο δεκαεπτάχρονος Δημήτρης Μπάκας κατάφερε να επιβιώσει των πολλών πτώσεων και κολλημάτων, τερματίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στην τρίτη θέση της κατηγορίας ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Ανδρέας Λιάκος κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση σε εμφανώς καλύτερες συνθήκες.

Ο Δ.Βαγγελάκος πέταγε στην λάσπη.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο μόνος που προσπάθησε να κάμψει την επέλαση του Βαγγελάκου ήταν ο Σπύρος Κοσμάς που αν και ήταν μακράν πρώτος στην κατηγορία του, έδωσε όμορφες μάχες με τον Κουζή και κυνήγησε τον Βαγγελάκο και στα δύο σκέλη. Η διπλή νίκη του Κοσμά στην Καρδίτσα τον έστεψε πρωταθλητή στο πρωτάθλημα της ΟΜΕ για το 2011. Ο Δημήτρης Τουρατζίδης μετά από μάχες διαρκείας κατάφερε τελικά να είναι ο πιο δυνατός αλλά ταυτόχρονα και πιο σταθερός οδηγός για την δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη αφήνοντας τρίτο τον Αλέξανδρο Γεωργαντά στο πρώτο σκέλος και τον πολύ καλό στην λάσπη Κων/νο Τσάτσο στο δεύτερο.

Προσπάθησε πολύ ο Σ.Κοσμάς και τα “έβάλε” στα ίσα με τις μεγάλες μοτοσυκλέτες των 450cc.

ΟΡΕΝ Α/Β
Η εύκολη επικράτηση του Δημήτρη Στούπα και στα δύο σκέλη της κατηγορίας ΟΡΕΝ Α τον έφερε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ο άμεσος αντίπαλος του για το πρωτάθλημα Νίκος Κριμπούνης στο πρώτο σκέλος δεν είχε καλή εκκίνηση και τα λάθη του στην λάσπη τον άφησαν τέταρτο ενώ στο δεύτερο σκέλος προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τον Στούπα τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Με μία δεύτερη και μια τρίτη θέση ο Κων/νος Παπαδόπουλος αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πολύ καλά στην λάσπη του πρώτου σκέλους οδήγησε ο μαθητευόμενος του Γιάννη Πιλαλά, Αλέξανδρος Μπαλατσούρας καταφέρνοντας να πάρει την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος. Πρωταθλητής στην ΟΡΕΝ Β για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε ο Γιάννης Πιλάλας κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στο πρώτο σκέλος στο βάθρο ανέβηκαν ο δεύτερος Νίκος Δρόσος και ο πρωτοεμφανιζόμενος στην πρώτη τριάδα ο τρίτος Γιώργος Κανελλόπουλος. Στο δεύτερο σκέλος το βάθρο συμπλήρωσαν ο δεύτερος και νικητής της κατηγορίας δίχρονων Κων/νος Καραίσκος και ο τρίτος Αλέξανδρος Λιάπης.


Κατηγορία Quad R
Η λάσπη έφερε ανακατατάξεις στο πρώτο σκέλος για τα τετράτροχα τοποθετώντας τον Γίωργο Καπέλη σε θέση ισχύος για το πρωτάθλημα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Καπέλης κέρδισε και τα δύο σκέλη με τον Σπύρο Μπριλή να έχει ένα στραβοπάτημα στο πρώτο σκέλος και να τερματίζει τρίτος πίσω από τον δεύτερο Αλέκο Κατσινέλη ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Μπριλής αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να υποσκελίσει τον Καπέλη για την πρώτη θέση. Τρίτος στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε ο Άρης Τριανταφύλλου.

Κόλλησε στην λάσπη ο Π.Κουζής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 03-04/12/11 (ανεπίσημα στα Τρίκαλα ).

1819 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...