ΑΜΑ/FIM – Ο Ryan Dungey έγραψε ιστορία στο Phoenix(video)

Την πολυπόθητη πρώτη νίκη στο AMA/FIM Supercross έφερε ο Ryan Dungey στην ΚΤΜ, κερδίζοντας εύκολα τον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Μετά από το στραβοπάτημα του πρώτου αγώνα ο Dean Wilson πάτησε γερά στο Phoenix και κατάκτησε την πρώτη του φετινή νίκη.

Κατηγορία Supercross Class
Πέρασαν αρκετά χρόνια, πολλοί οδηγοί και επενδύθηκαν πολλά χρήματα ώστε η ΚΤΜ να μπορέσει να κερδίσει αγώνες σε supercross και motocross επί αμερικανικού εδάφους  Η αρχή έγινε στο Phoenix, το δίδυμο deCoster – Dungey έφερε την πρώτη νίκη και η αυστριακή εταιρία αύξησε τις ελπίδες της να κερδίσει περισσότερο αγοραστικό κοινό στην νέα Ήπειρο. Όσο δύσκολα φάνταζε τα προηγούμενο χρόνια τόσο εύκολα πήρε την νίκη ο Dungey στο Phoenix. Έφυγε μπροστά από την εκκίνηση και χωρίς να ασχοληθεί με το τι γινόταν πίσω του, οδήγησε σταθερά γρήγορα κερδίζοντας μια ιστορική νίκη για την ΚΤΜ και την πρώτη φετινή για τον ίδιο. Πίσω από τον πρωτοπόρο οι φετινοί διεκδικητές της πρώτης θέσης είχαν μπλεξίματα με κακές εκκινήσεις και πτώσεις. Πρώτος ο πρωταθλητής και νικητής του προηγούμενου αγώνα Ryan Villopoto είχε μπλεξίματα στον πρώτο γύρο έχοντας μια πτώση μετά από σύγκρουση με τον Davi Millsaps. Λίγο μετά ο James Stewart καρφώθηκε πίσω από τον Andrew Short στην προσπάθεια του να τον περάσει για την πέμπτη θέση, όσο για τον Chad Reed λίγο η κακή του εκκίνηση και η κακή μέρα που βρέθηκε ο αυστραλός τον άφησαν εκτός βάθρου. Αντίθετα με τα προβλήματα των διεκδικητών, ο Jake Weimer έδειξε ότι η πολύ καλή επίδοση του στον προηγούμενο αγώνα δεν ήταν τυχαία, κατάφερε να βρεθεί μπροστά μετά την εκκίνηση και κράτησε την δεύτερη θέση μέχρι να πέσει η καρό σημαία. Σταθερά στην τρίτη θέση οδήγησε και ο Kevin Windham όμως το “τρένο” Villopoto είχε στάση στο βάθρο. Ο RV από τελευταίος μετά την πτώση του στον πρώτο γύρα, κατάφερε να περάσει τον Windham λίγες στροφές πριν από τον τερματισμό και να πάρει αυτός την τρίτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Reed μετά από μάχη με τον έκτο Short και τον πρωτοεμφανιζόμενο στο πρωτάθλημα Trey Canard.

O Dungey πέτυχε μια ιστορική νίκη.

Αποτελέσματα Phoenix, Supercross Class 
1. Ryan Dungey KTM
2. Jake Weimer Kawasaki
3. Ryan Villopoto  Kawasaki
4. Kevin Windham  Honda
5. Chad Reed Honda
6. Andrew Short  Honda
7. Trey Canard Honda
8. James Stewart Yamaha
9. Brett Metcalfe  Suzuki
10. Josh Hansen Kawasaki

Πρώτη φετινή νίκη για τον Wilson.

Κατηγορία Lites Δύσης
Όπως και στην μεγάλη κατηγορία με τον Ryan Villopoto, έτσι και στην μικρή με τον Cole Seely οι νικητές του προηγούμενου εναρκτήριου αγώνα στο Anaheim δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Ο Seely βρέθηκε αρκετά πίσω μετά την εκκίνηση και δεν κατάφερε να πιάσει την καλή του απόδοση. Αντίθετα ο Dean Wilson έδειξε αρκετά πιο έτοιμος σε αυτόν τον αγώνα, όπως δήλωσε και ο ίδιος απέβαλε την ψυχολογία του φαβορί για τον τίτλο και απλά μπήκε να κερδίσει τον αγώνα. Ο Wilson ήταν πραγματικός σίφουνας στον αγώνα του Phoenix, αν και δεν πήρε καλή εκκίνηση κατάφερε να περάσει πολύ γρήγορα μπροστά αφήνοντας τους Marvin Musquin και Tyla Rattray μάχονται για την δεύτερη θέση. Στον μόλις δεύτερο του αγώνα στο AMA/FIM SX ο γάλλος κατάφερε να κρατήσει την δεύτερη θέση και να ανέβει στο βάθρο. Ο Rattray βλέποντας την επικείμενη τοποθέτηση του στην κορυφή της βαθμολογίας δεν ρίσκαρε και τερμάτισε άνετα στην τρίτη θέση. Για δεύτερο φετινό αγώνα ο Eli Tomac αναγκάστηκε να δώσει πολλές μάχες μετά την κακή του εκκίνηση και αναρριχόμενος από τις πίσω θέσεις κατάφερε να πάρει ακόμα μια τέταρτη θέση.  Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Seely σε μια μέτρια εμφάνιση ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Zach Osborne που αγωνίζεται στο SX μέχρι να ξεκινήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross.

 

Οι νικητές της Lites Δύσης, D.Wilson, M.Musquin και T.Rattray.

Αποτελέσματα Phoenix, Lites Δύσης
1. Dean Wilson Kawasaki
2. Marvin Musquin  KTM
3. Tyla Rattray  Kawasaki
4. Eli Tomac  Honda
5. Cole Seely Honda
6. Zach Osborne Yamaha
7. Jason Anderson Suzuki
8. Nico Izzi Yamaha
9. Max Anstie  Honda
10. Travis Baker  Honda

O J.Weimer ξεκίνησε δυνατά το πρωτάθλημα.

Βαθμολογίες
Supercross Class 

1. Ryan Dungey  45
2. Ryan Villopoto 45
3. Chad Reed  38
4. Jake Weimer  38
5. Kevin Windham  31
6. Andrew Short  29
7. James Stewart  28
8. Justin Brayton  25
9. Josh Hansen  22
10. Brett Metcalfe  22

 Lites Δύσης 
1. Tyla Rattray 42
2. Cole Seely  41
3. Dean Wilson  40
4. Marvin Musquin  40
5. Eli Tomac  38
6. Jason Anderson  28
7. Zach Osborne  27
8. Travis Baker  22
9. Nico Izzi  22
10. Max Anstie  17

Τα πρωταθλήματα κερδίζονται την κακή σου μέρα και ο Viilopoto την κακή του μέρα έφυγε με μια τρίτη θέση, καθόλου άσχημα.

Ακολουθούν video’s με τους δύο τελικούς του αγώνα.

Supercross Class 

Lites Δύσης

4019 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...