AMA/FIM SX – Πρώτες νίκες για τους Chad Reed και Eli Tomac(video)

Οι οδηγοί της Honda Chad Reed και Eli Tomac κατάφεραν να πάρουν τις πρώτες τους νίκες σε Supercross Class και Lites Δύσης αντίστοιχα συνεχίζοντας την φετινή παράδοση που θέλει διαφορετικό νικητή σε κάθε αγώνα του ΑΜΑ/FIM Supercross. Ατυχίες με πτώσεις, ξανά για τους Ryan Villopoto και James Stewart αλλά με ακόμα πιο άτυχο τον Jake Weimer έπεσε ενώ οδηγούσε τον αγώνα.

Κατηγορία Supercross Class
Ένα από τα περίεργα του φετινού πρωταθλήματος ήταν η πρόσφατη ισοβαθμία των δύο Ryan στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Villopoto και Dungey πριν από τον αγώνα του Los Angeles είχαν ο καθένας τους από μία νίκη, από μια τρίτη θέση, από μια εκκίνηση και είχαν οδηγήσει στην πρώτη θέση τους ίδιους γύρους. Στο LA αυτό άλλαξε υπέρ του πάντα σταθερού και πλέον πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ryan Dungey ενώ για άλλη μια φορά ο Villopoto είχε κακή εκκίνηση κάτι που τον έβαλε σε μπελάδες. O μεγάλος άτυχος του αγώνα όμως ήταν ο Trey Canard, στον πρώτο κι όλας γύρο ο Ryan Morais προσγειώθηκε πάνω του μετά το μεγάλο τριπλό αναγκάζοντας την διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία. Και οι δύο οδηγοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Μετά την επανεκκίνηση του τελικού ο Weimer έστριψε πρώτος και μαζί με τον Chad Reed άρχισαν να κάνουν μια μικρή διαφορά από τους Stewart και Dungey. Λίγο πριν τα μισά του αγώνα ο Reed έμεινε πιο πίσω από τον Weimer και έπεσε στην μάχη των Stewart και Dungey. Ο Weimer όμως είχε μια πτώση χάνοντας την πρωτοπορία ενώ και ο Stewart έκανε ένα λάθος που του στέρησε την δεύτερη θέση, δύο γεγονότα που άφησαν άνετα μπροστά τον Reed να οδηγεί τον αγώνα και τον Dungey να τον ακολουθεί σε απόσταση τριών δευτερολέπτων. Οι δύο πρώτες θέσεις δεν άλλαξαν μέχρι και τον τερματισμό ενώ ο Stewart χρειάστηκε να παλέψει με τον Villopoto μέχρι το νήμα, για να κρατήσει τελικά την τρίτη θέση. Ο Bret Metcalfe κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση σημειώνοντας την πρώτη του φετινή εμφάνιση στην πρώτη εξάδα ενώ και ο David Millsaps είχε τον πρώτο του σταθερό αγώνα καταλαμβάνοντας στην έκτη θέση.

Οι νικητές της SX Class, C.Reed, R.Dungey και J.Stewart.

Αποτελέσματα Los Angeles, Supercross Class
1. Chad Reed  Honda
2. Ryan Dungey KTM
3. James Stewart Yamaha
4. Ryan Villopoto  Kawasaki
5. Brett Metcalfe Suzuki
6. Davi Millsaps Yamaha
7. Josh Hansen Kawasaki
8. Broc Tickle  Kawasaki
9. Kevin Windham  Honda
10. Mike Alessi Suzuki

Ο Ε.Tomac πήρε αυτήν τν φορά την εκκίνηση και κατέκτησε την πρώτη του νίκη.

Κατηγορία Lites Δύσης
Οι δυνατές εμφανίσεις του Eli Tomac ήταν θέμα χρόνου να τον οδηγήσουν στην πρώτη του φετινή νίκη.
Για πρώτη φορά φέτος βρέθηκε μέσα στην πρώτη πεντάδα μετά την εκκίνηση και συγκεκριμένα οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Η νίκη στο Los Angeles έφερε τον Tomac στην κορυφή της βαθμολογίας και αν συνεχίσει να έχει καλές εκκινήσεις δύσκολα θα κατέβει από εκεί. Πίσω από τον Tomac στο LA βρέθηκαν στην αρχή οι Martin Davalos και Zack Osborne με τους Dean Wilson, Tyla Rattra και Marvin Μusquin να ακολουθούν. Οι μάχη για την δεύτερη θέση μεταξύ του Davalos και του Osborne ήταν τόσο έντονη που ο Wilson δεν μπόρεσε να εμπλακεί και αρκέστηκε να παρακολουθεί τα πράγματα από την τέταρτη θέση. Η μάχη θα τελείωνε με την πτώση του Davalos αλλά η δεύτερη θέση δεν είχε κατασταλάξει ακόμα. Ο Osborne αντιστάθηκε σθεναρά του Wilson αλλά τελικά υπέκυψε στους τελευταίους γύρους. Δεύτερος τερμάτισε ο Wilson με τρίτο τον Osborne πο θυμίζουμε αγωνίζεται στην Αμερική μέχρι να ξεκινήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της ΜΧ2. Ο Rattray με υποτονικό ρυθμό κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση αν και αρχικά είχε χάσει την μάχη με τον Musquin που έπεσε και εγκατέλειψε. πολύ καλή εμφάνιση των Jason Anderson και Max Anstie που τερμάτισαν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Οι νικητές της Lites Δύσης, E.Tomac, D.Wilson και Z.Osborne.

Αποτελέσματα Los Angeles,  Lites Δύσης
1. Eli Tomac Honda
2. Dean Wilson Kawasaki
3. Zach Osborne  Yamaha
4. Tyla Rattray Kawasaki
5. Jason Anderson, Suzuki
6. Max Anstie  Honda
7. Michael Lieb  Honda
8. Matt Moss , KTM
9. Martin Davalos Suzuki
10. Billy Laninovich Honda

Μετά την πρώτη του νίκη για την ΚΤΜ, ο Dungey απαλλάχτηκε από την ισοβαθμία στην κορυφή της βαθμολογίας.

Βαθμολογία
Supercross Class

1. Ryan Dungey 67
2. Chad Reed  63
3. Ryan Villopoto  63
4. Jake Weimer  48
5. James Stewart  48
6. Kevin Windham  43
7. Brett Metcalfe 38
8. Andrew Short  36
9. Josh Hansen  36
10. Davi Millsaps 28

Lites Δύσης
1. Eli Tomac  63
2. Dean Wilson  62
3. Tyla Rattray  60
4. Cole Seely  47
5. Zach Osborne  47
6. Jason Anderson  44
7. Marvin Musquin  42
8. Max Anstie  32
9. Nico Izzi  32
10. Billy Laninovich,  27

Επόμενος αγώνας 28/01/11 Ockland CA.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...