ΑΜΑ/FIM SX – O James Stewart νικητής στο Oakland

Για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα είχαμε τέταρτο διαφορετικό νικητή στην κατηγορία Supercross Class για το AMA/FIM Supecross με τον James Stewart να επαναλαμβάνει την περσινή του επιτυχία στο Oakland. Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Eli Tomac στην Lites Δύσης του χάρισε προβάδισμα δεκαπέντε βαθμών στην βαθμολογία.

Κατηγορία Supercross Class
Τον πιο έξυπνο αγώνα της καριέρας του έκανε ο James Stewart φεύγοντας νικητής για δεύτερη συνεχόμενη από το Ockland. Ο οδηγός της Yamaha έδειξε περισσότερη υπομονή από τους προηγούμενους αγώνες και με μελετημένες κινήσεις κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση. Ο αγώνας του Stewart επιτεύχθηκε  κάτω από συναισθηματική φόρτιση καθώς ένας μηχανικός της ομάδας Joe Gibbs Racing σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Στο αγώνα τώρα, την εκκίνηση πήρε ο Chad Reed έχοντας πίσω του τους Andrew Short, Josh Hansen και James Stewart. Οι Ryan Villopoto και Ryan Dungey δεν είχαν καλές εκκινήσεις με τον πρώτο να ξεκινάει από την έκτη θέση και ο δεύτερος από την δέκατη. Ο Villopoto γρήγορα κατάφερε να περάσει στην τρίτη θέση πίσω από τον Stewart που εν το μεταξύ είχε περάσει δεύτερος. Από τον τέταρτο γύρο μέχρι και τον δέκατο οι τρεις πρώτοι έδιναν έντονες μάχες χωρίς όμως να αλλάζουν θέσεις. Στον δέκατο γύρο ο Stewart έκανε την αποφασιστική του κίνηση στον Reed, πέρασε μπροστά και κράτησε άνετα την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό, κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του AMA Supercross τέσσερις διαφορετικοί αναβάτες έχουν κερδίσει φέτος τους τέσσερις πρώτους αγώνες πάνω σε τέσσερις διαφορετικές εταιρίες μοτοσυκλετών.  Για την δεύτερη θέση οι Reed και Villopoto έδωσαν όμορφες μάχες με τελικά δεύτερο τον Reed που ισοβάθμησε στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Dungey και άφησε τρίτο τον Villopoto. Η κακή εκκίνηση του Dungey τον άφησε για πρώτη φορά φέτος εκτός βάθρου τερματίζοντας στην τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Short. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Kevin Windham.

Οι νικητές της SX Class J.Stewart, C.Reed και R.Villopoto.

Αποτελέσματα Oakland, κατηγορία Supercross Class
1. James Stewart Yamaha
2. Chad Reed Honda
3. Ryan Villopoto Kawasaki
4. Ryan Dungey  KTM
5. Andrew Short  Honda
6. Kevin Windham  Honda
7. Davi Millsaps Yamaha
8. Jake Weimer  Kawasaki
9. Justin Brayton  Honda
10. Josh Hansen Kawasaki

Σημαντική νίκη του E.Tomac για το πρωτάθλημα.

Κατηγορία Lites Δύσης
Βρισκόμαστε στα μέσα του φετινού πρωταθλήματος για την κατηγορία και ήδη ο Eli Tomac έχει καταφέρει να κερδίσει δύο αγώνες και να προηγείτο στην βαθμολογία με δεκαπέντε βαθμούς διαφοράς από τον δεύτερο. Σίγουρα ο Tomac έχει την ικανότητα αλλά στο Oakland χρειάστηκε και την τύχη για να κερδίσει τον αγώνα αφού οι διεκδικητές του πρωταθλήματος DeanWilson, Cole Seely και Tyla Rattray είχαν πτώσεις με πιο σοβαρή αυτή του Rattray στα προκριματικά. Στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση πρώτος έστριψε ο Martin Davalos με τους Dean Wilson και Eli Tomac να τον ακολουθούν. Στο δεύτερο γύρο ο Wilson βγήκε εκτός πίστας με αποτέλεσμα να έχει μια πτώση ενώ στον ίδιο γύρο και ο Seely έπεσε ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση. Με ελεύθερο το πεδίο ο Tomac κατάφερε στον τρίτο γύρο να περάσει τον Davalos και να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη. Μεγάλο αγώνα έκανε ο Marvin Musquin όπου από την ένατη θέση κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση εντυπωσιάζοντας ο νεαρός γάλλος το αμερικανικό κοινό. Τρίτος για δεύτερη συνεχόμενη φορά τερμάτισε ο Zack Osborne ανεβαίνοντας μάλιστα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ryan Sipes. Ο νικητής του φετινού Super X (250cc) o αυστραλός Matt Moss πήρε την πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Travis Baker. Ο Dean Wilson κατάφερε να τερματίσει στην δέκατη θέση μετά την πτώση του σημειώνοντας το παράδοξο , της μοναδικής συμμετοχής στον τελικό της κατηγορίας με  Kawasaki.

Ο Ryan Villopoto #1 για ακόμα έναν αγώνα ήταν ο ταχύτερος αναβάτης, δεν κατάφερε όμως να πραγματοποιήσει τις προσπεράσεις σε Stewart και Reed.

Αποτελέσματα Oakland, κατηγορία Lites Δύσης
1. Eli Tomac  Honda
2. Marvin Musquin  KTM
3. Zach Osborne Yamaha
4. Ryan Sipes  Yamaha
5. Matt Moss KTM
6. Travis Baker  Honda
7. Nico Izzi Yamaha
8. Max Anstie  Honda
9. Martin Davalos Suzuki
10. Dean Wilson Kawasaki

Βαθμολογίες
Supercross Class 

1. Chad Reed  85
2. Ryan Dungey  85
3. Ryan Villopoto  83
4. James Stewart  73
5. Jake Weimer  61
6. Kevin Windham  58
7. Andrew Short  52
8. Josh Hansen  47
9. Brett Metcalfe  45
10. Davi Millsaps  42

Lites Δύσης
1. Eli Tomac  88
2. Dean Wilson 73
3. Zach Osborne  67
4. Marvin Musquin  64
5. Tyla Rattray  60
6. Cole Seely  57
7. Jason Anderson  53
8. Nico Izzi,  46
9. Max Anstie    43

Επόμενος αγώνας 03/02/12 Anaheim CA.

Δείτε τα video’s του αγώνα.

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...