AMA/FIM SX – Δεύτερη νίκη και πρωτοπορία για τον R.Villopoto(video)

Την δεύτερη φετινή του νίκη πέτυχε ο Ryan Villopoto ξανά στο Anaheim II για το AMA/FIM Supercross και την κατηγορία Supercross Class, επιστρέφοντας μετά από πέντε αγώνες στην κορυφή της βαθμολογίας. Ασταμάτητος ο Eli Tomac στην Lites Δύσης, πέρασε νικηφόρα και από το Anaheim ΙΙ και αύξησε κι άλλο την βαθμολογική διαφορά.

Κατηγορία Supercross Class
Το Anaheim II κάθε χρόνο είναι αφιερωμένο στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και ολόκληρος ο αγώνας παίρνει μια ροζ απόχρωση για να δώσει έμφαση σε αυτήν την προσπάθεια. Είναι μια έξυπνη και όμορφη κίνηση της διοργανώτριας ΑΜΑ ως ανταποδοτικά οφέλη του Supercross προς την κοινωνία. Πέραν των μη αγωνιστικών γεγονότων τον αγώνα απασχόλησε και η άσχημη πτώση του James Stewart στην προκριματική του σειρά που λίγο έλειψε να βάλει τέλος στην φετινή του χρονιά. Παρόλα αυτά ο Stewart κατάφερε με πόνους στα πλευρά του να περάσει στον τελικό μέσω του αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας και μάλιστα να τερματίσει δεύτερος. Ο αγώνας βέβαια ήταν υπόθεση του Ryan Villopoto που για έναν ακόμα αγώνα σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας και κατάφερε αυτήν την φορά να πάρει την σημαντική σε κάθε αγώνα εκκίνηση. Η νίκη όμως δεν ήρθε και τόσο εύκολα για τον Villopoto, στον πρώτο κιόλας γύρο ο Chad Reed κατάφερε να τον περάσει αλλά ο Villopoto απάντησε άμεσα παίρνοντας ξανά την πρωτοπορία. Για δεύτερη φορά φέτος ο πρωταθλητής οδήγησε όλους του γύρους του τελικού από την πρώτη θέση και όταν τερμάτισε τελικά σε αυτήν, είδε το όνομα του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Για να βρεθεί ο Villopoto στην κορυφή της βαθμολογίας έπρεπε ο Reed να μην τερματίσει στην δεύτερη θέση. Μετά από μέτρια εκκίνηση ο Stewart πέρασε στην τρίτη θέση αφήνοντας τέταρτο τον Justin Brayton και λίγο μετά, στον όγδοο γύρο, κατάφερε να περάσει και τον Reed για την δεύτερη θέση. Ο Reed στο τέλος του αγώνα προσπάθησε να απαντήσει και να διεκδικήσει την παραμονή του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όμως ο Stewart κράτησε γερά την δεύτερη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Ο Ryan Dungey παρέμεινε σταθερός για ακόμα έναν αγώνα, ξεκίνησε από την έκτη θέση και καθυστέρησε αρκετά να περάσει τον Brayton για την τέταρτη θέση, χάνοντας έτσι το τρένο του βάθρου. Από την άλλη η οπισθοχώρηση του Brayton σταμάτησε στην πέμπτη θέση ενώ ο Kevin Windham κατέλαβε την έκτη θέση.

Οι νικητές της SX Class, R.Villopoto, J.Stewart και C.Reed.

Αποτελέσματα Anaheim II, Supercross Class 
1. Ryan Villopoto  Kawasaki
2. James Stewart Yamaha
3. Chad Reed Honda
4. Ryan Dungey  KTM
5. Justin Brayton  Honda
6. Kevin Windham  Honda
7. Davi Millsaps Yamaha
8. Mike Alessi Suzuki
9. Brett Metcalfe  Suzuki
10. Broc Tickle Kawasaki

Με 22 βαθμούς πρωτοπορίας στην βαθμολογία ο E.Tomac είναι τρεις αγώνες μακριά από την κατάκτηση του τίτλου.

Κατηγορία Lites Δύσης
Η χρονιά είναι απρόβλεπτη για την μικρή κατηγορία φέτος. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Dean Wilson δεν ανέβηκε στο βάθρο και ο τρίτος της βαθμολογίας Zach Osborne εγκατέλειψε την προσπάθεια του γυρίζοντας στην Ευρώπη, για την συνέχιση της προετοιμασίας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross. Το μόνο που δεν ήταν απρόβλεπτο, ήταν η νίκη του Eli Tomac που έλυσε το πρόβλημα του με τις εκκινήσεις και πλέον μπορεί να επιβάλει τον δικό του γρήγορο ρυθμό στον αγώνα. Όπως στην μεγάλη κατηγορία έτσι και στην μικρή ο νικητής του αγώνα πήρε την εκκίνηση αλλά τον πέρασε ο δεύτερος στον πρώτο κι όλας γύρο. Ο Cole Seely πέρασε το Tomac που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μέχρι την πτώση του στον τέταρτο γύρο. Με αυτόν τον τρόπο ο Tomac τέθηκε επί κεφαλής του αγώνα και ο Seely κατάφερε να μην καθυστερήσει πολύ μετά την πτώση του, κρατώντας έτσι την δεύτερη θέση από τον τρίτο Marvin Musquin. Οι τρεις πρώτοι κράτησαν τις θέσεις τους μέχρι και τον τερματισμό με τον Tomac να κερδίζει τον τρίτο του φετινό αγώνα και να εκτοξεύει το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 22 βαθμούς. Εκτός βάθρου ο Wilson που τα βρήκε δύσκολα με τον Nico Izzy, στην μεταξύ τους μάχη για την τέταρτη θέση. Την πρώτη εμφάνιση στην πρώτη εξάδα πέτυχε ο Michael Leib.

Οι νικητές την Lites Δύσης, E.Tomac, C.Seely και M.Musquin.

Αποτελέσματα Anaheim II, Lites Δύσης
1. Eli Tomac Honda
2. Cole Seely Honda
3. Marvin Musquin KTM
4. Dean Wilson  Kawasaki
5. Nico Izzi  Yamaha
6. Michael Lieb  Honda
7. Matt Moss KTM
8. Vince Friese  Honda
9. Travis Baker  Honda
10. Martin Davalos Suzuki

Η ομάδα της Lucas Oils Troy Lee Designs έδωσε την περισσότερη έμφαση στην ροζ καμπάνια του Anaheim II.

Βαθμολογίες
Supercross Class 

1. Ryan Villopoto  108
2. Chad Reed 105
3. Ryan Dungey 103
4. James Stewart  95
5. Kevin Windham  73
6. Jake Weimer  71
7. Andrew Short  59
8. Brett Metcalfe  57
9. Davi Millsaps  56
10. Justin Brayton 53

Lites Δύσης
1. Eli Tomac  113
2. Dean Wilson  91
3. Marvin Musquin 84
4. Cole Seely 79
5. Zach Osborne  67
6. Nico Izzi 62
7. Tyla Rattray 60
8. Jason Anderson  54
9. Ryan Sipes 53

Επόμενος αγώνας 11/02/12 San Diego CA.

Ακολουθούν video’s με τους δύο τελικούς των δύο κατηγοριών.

Supercross Class

Lites Δύσης

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...