ΑΜΑ/FIM SX – Μίλησαν οι άσσοι στο Dallas(video)

Στον έβδομο γύρο του AMA/FIM Supercross στο Arlington(Dallas) του Texas οι άσσοι των περσινών πρωταθλημάτων ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στην Supercross Class ο Ryan Villopoto συνέχισε το νικηφόρο σερί του ενώ στον πρώτο αγώνα της Lites Ανατολής ο περσινός πρωταθλητής Justin Barcia(φώτο) κατάφερε να πάρει άνετα την νίκη.

Κατηγορία Supercross Class
Ο αγώνας στο Dallas ήταν μια συνέχιση της μάχης του San Diego των δύο πρωτοπόρων της βαθμολογίας. Οι Villopoto και Reed προσέφεραν θέαμα για έξι γύρους διεκδικώντας την πρώτη θέση, δυστυχώς η μάχη είχε άδοξο τέλος αφού ο Reed είχε μια άσχημη πτώση τραυματίζοντας σοβαρά(όπως φαίνεται) το αριστερό του γόνατο. Την εκκίνηση του αγώνα πήρε ο Mike Allesi αλλά λίγα μόλις μέτρα μετά, ο Villopoto με τον Reed τον πέρασαν για την μάχη της πρώτης θέσης. Σίγουρα ο Reed δεν ήταν ευχαριστημένος από τον τρόπο και την ευκολία που τον πέρασε ο Villopoto στον προηγούμενο αγώνα και στο Dallas ο αυστραλός προσπάθησε να “κόψει τον τσαμπουκά” του περσινού πρωταθλητή. Η πίεση του Reed άρχισε να φέρνει καρπούς μετά τον δεύτερο γύρο, με τον Villopoto να κάνει αρκετά λάθη και να φλερτάρει με την πτώση. Όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Reed, στον έκτο γύρο το μοναδικό λάθος του στον αγώνα τον έφερε στο έδαφος και δυστυχώς το αριστερό του πόδι πιάστηκε στον μαρσπιέ της μοτοσυκλέτας του που τον παρέσυρε βίαια λίγο πιο κάτω, τραυματίζοντας έτσι το αριστερό του γόνατο. Ο Reed εγκατέλειψε τον αγώνα και μεταφέρθηκε υποβοηθούμενος στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Από εκεί και μετά ο Villopoto είχε έναν εύκολο αγώνα μέχρι και την καρό σημαία κερδίζοντας τον τρίτο σερί φετινό του αγώνα και παίρνοντας βαθμολογική ανάσα στην κορυφή της βαθμολογίας. Μετά τον έκτο γύρο το θέαμα στο Dallas δεν έλειψε και για αυτό φρόντισε ο Ryan Dungey που από την 15η  θέση όπου ξεκίνησε μάζευε θέσεις και βαθμούς για το φετινό πρωτάθλημα. Η αποφασιστικότητα του Dungey ήταν μεγάλη, καταφέρνοντας στον τελευταίο γύρο να πιάσει και μάλιστα να περάσει τον δεύτερο Jake Weimer. Η δεύτερη θέση του Dungey τον κράτησε διεκδικητή του φετινού τίτλου με δεκατρείς βαθμούς διαφοράς από τον πρωτοπόρο Villopoto.  O Weimer είχε πολύ καλή εκκίνηση στρίβοντας τρίτος στην πρώτη στροφή, κρατήθηκε μπροστά πέρασε δεύτερος μετά την πτώση του Reed αλλά δεν είχε δυνάμεις να κρατήσει τον Dungey πίσω του στον τελευταίο γύρο. Ανέβηκε όμως στο βάθρο για δεύτερη φορά φέτος. Τέταρτος τερμάτισε ο Mike Alessi συνεχίζοντας την ανοδική φετινή του πορεία με πέμπτο τον  “rookie” Josh Hansen και έκτο τον άτυχο για ακόμα έναν αγώνα James Stewart.

Οι νικητές της SX Class, R.Villopoto, R.Dungey και J.Weimer.

Αποτελέσματα Arlington, κατηγορίας Supercross Class
1. Ryan Villopoto  Kawasaki
2. Ryan Dungey  KTM
3. Jake Weimer  Kawasaki
4. Mike Alessi  Suzuki
5. Josh Hansen  Kawasaki
6. James Stewart  Yamaha
7. Kevin Windham  Honda
8. Brett Metcalfe  Suzuki
9. Justin Brayton  Honda
10. Kyle Chisholm  Kawasaki

Κατηγορία Lites Ανατολής
Ο ενακτήριος αγώνας της κατηγορίας επιβεβαίωσε τα φαβορί αλλά έφερε και νέες εκπλήξεις στην διεκδίκηση του τίτλου. Η έκπληξη ακούει στο όνομα Darryn Durham που η καλή του περσινή αγωνιστική χρονιά τον έφερε στις τάξεις της Pro Circuit Kawasaki και δικαίωσε αυτή την επιλογή στον πρώτο κιόλας αγώνα. Ο Durham έφυγε μπροστά μετά την εκκίνηση και με μια άτσαλη κίνηση απαλλάχτηκε από τον Blake Wharton που τον πίεζε για την πρώτη θέση. Πιο πίσω ο φετινός “rookie” της κατηγορίας Justin Bogle κράταγε την δεύτερη θέση από τον Justin Barcia που τον πίεζε ασφυκτικά. Στον πέμπτο γύρο ο Barcia κατάφερε να περάσει δεύτερος και τώρα την θέση του Bogle διεκδικούσε ο Ken Roczen. Στον ενδέκατο γύρο ο Roczen πέρασε στην δεύτερη θέση ενώ ο αγώνας του Bogle τελείωσε στον ίδιο γύρο όταν ο Malcolm Stewart(αδελφός του James) πέταξε κάτω τον ίδιο αλλά και τον εαυτό του δημιουργώντας ένα μικρό επεισόδιο μετά. Μπροστά ένα από τα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος ο Barcia πήρε άνετα την πρώτη θέση ενώ η έκπληξη του αγώνα  Durham χρειάστηκε να παλέψει μέχρι και την  καρό σημαία για να κρατήσει την δεύτερη θέση από τον τρίτο τελικά Roczen. Παρά την πτώση του στον πρώτο γύρο από την άτσαλη προσπέραση του Durham, o Wharton κατάφερε να οδηγήσει εξαιρετικά και να τερματίσει στην τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Phillip Nicoleti. Έκτος τερμάτισε ο M.Stewart ενώ ένα από τα φαβορί του φετινού τίτλου ο Blake Bagget τερμάτισε 15ος μετά την πτώση του στην πρώτη στροφή.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Ken Roczen #70 μετά τον τραυματισμό του.

Αποτελέσματα Arlington, κατηγορίας Lites Ανατολής
1. Justin Barcia  Honda
2. Darryn Dunham  Kawasaki
3. Ken Roczen  KTM
4. Blake Wharton  Suzuki
5. Phillip Nicoletti  Honda
6. Malcolm Stewart  KTM
7. Jake Canada  Suzuki
8. PJ Larsen  KTM
9. Cole Thompson  Honda
10. Lance Vincent  KTM

Το πρωτάθλημα για τον Reed τελέιωσε κάπου εδώ, κρίμα γιατί ήταν ο μόνος που μπορούσε να παλέψει με τον Villopoto.

Βαθμολογίεςα
Supercross Class
1. Ryan Villopoto  158
2. Ryan Dungey  145
3. Chad Reed  128
4. James Stewart  116
5. Jake Weimer  92
6. Kevin Windham  92
7. Brett Metcalfe  88
8. Mike Alessi 81
9. Justin Brayton  80
10. Josh Hansen  80

Lites Ανατολής
1. Justin Barcia  25
2. Darryn Dunham  23
3. Ken Roczen  20
4. Blake Wharton  18
5. Phillip Nicoletti  16
6. Malcolm Stewart, 15
7. Jake Canada  14
8. PJ Larsen  13
9. Cole Thompson  12
10. Lance Vincent  11

Lites Δύσης
1. Dean Wilson  116
2. Eli Tomac  114
3. Cole Seely  101
4. Marvin Musquin  89
5. Nico Izzi  78
6. Matt Moss  73
7. Zach Osborne  67
8. Travis Baker  63
9. Tyla Rattray  60
10. Jason Anderson  58

Επόμενος αγώνας 25/02/12 Αtlanta GA.

Aκολοθούν video’s με τους δύο τελικούς του αγώνα.

Κατηγορία Supercross Class

Κατηγορία Lites Ανατολής

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...