AMA/FIM SX – Δεύτερη νίκη για τον R.Dungey(video)

Χωρίς τον Chad Reed και μετά το στραβοπάτημα του Ryan Villopoto ο Ryan Dungey δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον δεύτερο φετινό του αγώνα στην Atlanta μπροστά σε πάνω από 67000 θεατές(!) για το AMA/FIM Supecross και την κατηγορία Supercross Class. Συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις ο Justin Barcia κατάφερε εύκολα να κερδίσει και τον δεύτερο αγώνα της Lites Ανατολής.

Κατηγορία Supercross
Από τον προηγούμενο αγώνα στο Dallas ο Ryan Dungey έδειχνε αποφασισμένος να έχει συμμετοχή στην διεκδίκηση του τίτλου  μαζί με τους Reed και Villopoto.  Δυστυχώς ο Reed δεν είχε την σταθερότητα του Dungey με τον οδηγό της ΚΤΜ να κάνει έναν εντυπωσιακό αγώνα τερματίζοντας μετά από κακή εκκίνηση δεύτερος. Στην Atlanta η τύχη του χαμογέλασε, πήρε καλή εκκίνηση και κατάφερε να εξαργυρώσει τις ατυχίες του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και περσινού πρωταθλητή Villopoto αλλά και του James Stewart που αν και πήρε κακή εκκίνηση ωστόσο κρατήθηκε πάνω σε δύο τροχούς σε ολόκληρο τον αγώνα(δεν είχε πτώση). Η νίκη του Dungey δεν ήρθε εύκολα, στην αρχή έπρεπε να περάσει τον αντικαταστάτη του Τrey Canard στην Honda Cole Seely που πήρε την εκκίνηση και κρατήθηκε μπροστά για οχτώ γύρους ενώ μετά ο Dungey έπρεπε να αντέξει στην πίεση του ‘δαιμονισμένου’  Villopoto που τον καταδίωκε. Στο τέλος ο Dungey κράτησε την πρώτη θέση κερδίζοντας τον δεύτερο φετινό του αγώνα. Ο Villopoto τερμάτισε δεύτερος μετά από έναν αγώνα με κακή εκκίνηση, μια μικρή πτώση και αστείρευτη θέληση να κερδίσει τον αγώνα. Κακή εκκίνηση είχε και ο James Stewart, οδήγησε όμως χαλαρά και με υπομονή και βρέθηκε στην τρίτη θέση συμπληρώνοντας  το βάθρο. Ο ομόσταυλος του Stewart στην JGR Yamaha Davi Millsaps ήταν γρήγορος όλη την ημέρα πετυχαίνοντας τον τρίτο χρόνο στα δοκιμαστικά και μετά από καλή εκκίνηση στον τελικό κατάφερε να τερματίσει τέταρτος. Αθόρυβα στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Justin Brayton ενώ ο Cole Seely πέτυχε το καλύτερο του αποτέλεσμα στην μεγάλη κατηγορία τερματίζοντας έκτος, δείχνοντας έντονα σημάδια κούρασης μετά τον 150 γύρο μιας και δεν είναι συνηθισμένος σε τελικούς των 20 γύρων. Θυμίζουμε ότι ο Seely είχε αντικαταστήσει πέρσι τον Josh Grant στην μεγάλη κατηγορία με καλύτερο τερματισμό μια ένατη θέση.

Οι νικητές της SX Class R.Dungey, R.Villopoto και J Stewart.

Αποτελέσματα Ατλάντα, Supercross Class
1 Ryan Dungey KTM
2 Ryan Villopoto Kawasaki
3 James Stewart Yamaha
4 Davi Millsaps Yamaha
5 Justin Brayton Honda
6 Cole Seely  Honda
7 Jake Weimer Kawasaki
8 Kevin Windham  Honda
9 Brett Metcalfe  Suzuki
10 Nick Wey Kawasaki

Απαλλαγμένος από την παιδική αθωότητα ο J.Barcia δείχνει ολοκληρωμένος οδηγός φέτος και έτοιμος για ακόμα περισσότερους τίτλους.

Κατηγορία Lites Ανατολής
Περιορισμένο θέαμα σε σχέση με τον προηγούμενο πρώτο αγώνα είχαμε στην κατηγορία. Ο Justin Barcia έκανε έναν ακόμα τέλειο αγώνα οδηγώντας από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση εκτινάσσοντας νωρίς το βαθμολογικό του προβάδισμα στους δώδεκα βαθμούς. Από την αρχή πίσω του βρέθηκε ο Blake Bagget που περισσότερο έψαχνε έναν σταθερό τερματισμό παρά μια ευκαιρία για την πρώτη του φετινή νίκη. Ο Bagget τερμάτισε δεύτερος ενώ τρίτος τερμάτισε ο Justin Bogle κερδίζοντας την μάχη με τον τέταρτο τελικά Blake Wharton. Στην πέμπτη τερμάτισε ο Darryn Durham με έκτο τον Ken Roczen που έκανε ένα μεγάλο λάθος στην εκκίνηση  όταν πιάστηκε στην μπάρα, σε έναν αγώνα που είχε τον ταχύτερο γύρο στα δοκιμαστικά..

Οι νικητές της Lites Ανατολής J.Barcia, B.Bagget και J.Bogle.

Αποτελέσματα Ατλάντα, Lites Ανατολής
1  Justin Barcia  Honda
2  Blake Baggett  Kawasaki
3  Justin Bogle Honda
4 Blake Wharton Suzuki
5 Darryn Durham Kawasaki
6 Ken Roczen  KTM
7 Kyle Cunningham  Yamaha
8 Hunter Hewitt  Suzuki
9 Jake Canada  Suzuki
10 Shane Sewell  KTM

Στον πρώτο του φετινό αγώνα στην μεγάλη κατηγορία ο C.Seely #34 πήρε την εκκίνηση και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Βαθμολογίες
Supercross Class 

1 Ryan Villopoto 180
2 Ryan Dungey  170
3 James Stewart  136
4 Chad Reed  128
5 Jake Weimer  106
6 Kevin Windham  105
7 Brett Metcalfe  100
8 Justin Brayton  96
9 Davi Millsaps  94
10 Mike Alessi  90

Lites Ανατολής
1 Justin Barcia  50
2 Darryn Durham  38
3 Blake Wharton 36
4 Ken Roczen  35
5 Blake Baggett 28
6Justin Bogle 27
7 Jake Canada  26
8 Hunter Hewitt  22
9 PJ Larsen  21
10 Lance Vincent 16

Lites Δύσης
1. Dean Wilson  116
2. Eli Tomac  114
3. Cole Seely  101
4. Marvin Musquin  89
5. Nico Izzi  78
6. Matt Moss  73
7. Zach Osborne  67
8. Travis Baker  63
9. Tyla Rattray  60
10. Jason Anderson  58

Επόμενος αγώνας 03/03/12 ST.Louis MO.

Ακολουθούν video’s με τους τελικούς των δύο κατηγοριών.

Supercross Class 

Lites Δύσης

4015 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – NIKH ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ C.WEBB ΣΤΟ FOXBOROUGH

Την τέταρτη φετινή του νίκη πέτυχε ο Cooper Webb στον 13ο γύρο του AMA Supercross...