Ενημέρωση και προτάσεις για την νέα αγωνιστική χρονιά

Μετά την Γενική Συνέλευση του ΑΣΟΑΜ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/02/12 συγκεντρώσαμε αρκετές πληροφορίες σχετικά με το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς και γνωρίζοντας το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται από τις τάξεις των αγωνιζομένων αναφέρουμε παρακάτω μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν αλλά και τις προτάσεις μας για την νέα χρονιά.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΟΑΜ Παναγιώτης Κουζής μετά από σχετικές επαφές που είχε με ανθρώπους της ΑΜΟΤΟΕ μας ενημέρωσε για τις αλλαγές που θα παρουσιάζουν οι αγώνες της την νέα χρονιά.

Η σημαντικότερη αλλαγή ήταν η αύξηση του παραβόλου συμμετοχής από τα 65 στα 75 ευρώ μια αλλαγή που η ομοσπονδία χρέωσε στην αύξηση των ασφαλιστικών καλύψεων των αγώνων(ή ανανέωση-έκδοση Δελτίου Αθλητή θα κοστίζει 40ευρώ).

Μια εξίσου σημαντική αλλαγή είναι βράβευση των νικητών του κάθε αγώνα που από την νέα χρονιά η κατάταξη θα είναι μια, αθροίζοντας τα αποτέλεσμα του κάθε αθλητή από τα δύο σκέλη. Με λίγα λόγια η συγκομιδή βαθμών σε κάθε σκέλος θα είναι κανονικά όπως πέρσι όμως το βάθρο για την κάθε κατηγορία θα είναι ένα σε κάθε αγώνα. Είναι μια ιδέα που βασίζεται στα πρότυπα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ και θα μειώσει τα έξοδα σε κύπελλα για τους διοργανωτές

Επίσης αλλάζει ο κανονισμός με την ταμπέλα των δύο γύρων μετά το πέρας της κανονικής χρονικής διάρκειας των σκελών και πλέον θα βγαίνει μόνο λευκή σημαία (όχι ταμπέλα) υποδεικνύοντας τον τελευταίο γύρο, όπως γίνεται στο πρωτάθλημα της Αμερικής.

΄Όσον αφορά τα υπόλοιπα σχετικά με κατηγορίες και κανονισμούς ισχύει ότι ίσχυε και στο περσινό πρωτάθλημα της ΑΜΟΤΟΕ.

Τελειώνοντας αυτό το μικρό κομμάτι της ενημέρωσης η κοπή της πίτας του ΑΣΟΑΜ ορίστηκε στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Χαλκίδα 17-18 Μαρτίου.

Πρόταση mxin.gr
Ένα από τα θέματα που απασχολεί των χώρο των αγώνων motocross είναι η προβλεπόμενη μικρή συμμετοχή αγωνιζομένων την φετινή χρονιά λόγω της οικονομικής ύφεσης που βιώνει η χώρα μας. Αγωνιζόμενοι και διοργανωτές προσπαθούν να μεθοδεύσουν τρόπους για να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, προβλέπεται όμως ορισμένοι λόγω των δυσκολιών να μην τα καταφέρουν.

Με αναμενόμενη την χαμηλή προσέλευση αθλητών την νέα χρονιά για να μην θυσιαστεί το θέαμα και το ενδιαφέρον για τους αγώνες μετά από συζητήσεις με αγωνιζόμενους το mxin.gr προτείνει οι κύριες κατηγορίες ΜΧ1 και ΜΧ2/ΜΧ2-2Τ να αγωνίζονται σε μικτά σκέλη με ξεχωριστή όμως κατάταξη και βαθμολογία. Η κίνηση αυτή θα τονώσει τον συναγωνισμό και θα περιορίσει το φτωχό θέαμα που παρουσίαζαν αρκετοί περσινοί αγώνες με λίγες συμμετοχές στις δύο κύριες κατηγορίες.

Για ακόμα περισσότερο θέαμα και συναγωνισμό προτείνεται και η συμμετοχή αθλητών από την ΟΡΕΝ σε αυτά τα μικτά σκέλη με τους συμμετέχοντες να βγαίνουν από μια διαδικασία πρόκρισης.

Πιο αναλυτικά για τα μικτά σκέλη των κατηγοριών ΜΧ1,ΜΧ2/ΜΧ2-2Τ και ΟΡΕΝ προτείνουμε τα παρακάτω:

–    Στο πρόγραμμα του Σαββάτου οι κατηγορίες ΜΧ1, ΜΧ2/ΜΧ2-2Τ  και ΟΡΕΝ κάνουν ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά η κάθε κατηγορία μόνη της(όχι μικτά).
–    Στο τέλος της ημέρας η κάθε κατηγορία των ΜΧ1, ΜΧ2/ΜΧ2-2Τ  και ΟΡΕΝ πραγματοποιούν προκριματικό σκέλος η κάθε κατηγορία μόνη της(όχι μικτά).
–    Από τα προκριματικά σκέλη των κατηγοριών, οι 15 πρώτοι της ΜΧ1, οι 15 πρώτοι της ΜΧ2/ΜΧ2-2Τ   και οι 10 πρώτοι της ΟΡΕΝ(σύνολο 40) προκρίνονται στα μικτά σκέλη της Κυριακής του Γκρουπ Α. Οι υπόλοιποι μη προκριθέντες στο Γκρουπ Α των κατηγοριών ΜΧ1, ΜΧ2/ΜΧ2-2Τ  και ΟΡΕΝ θα πλαισιώσουν και θα αγωνιστούν στα μικτά σκέλη του Γκρουπ Β.
–    Την Κυριακή πραγματοποιούνται δύο μικτά σκέλη του Γκρουπ Α και δύο μικτά σκέλη του Γκρουπ Β.
–    Επισημαίνουμε ότι η κατάταξη του αγώνα και η βαθμολογία για κάθε κατηγορία των ΜΧ1, ΜΧ2/ΜΧ2-2Τ  και ΟΡΕΝ θα είναι ξεχωριστή και δεν θα βγαίνει από την μικτή κατάταξη του κάθε σκέλους(π.χ. ο πρώτος της ΜΧ2 θα πάρει του βαθμούς του πρώτου στην κατάταξη και βαθμολογία της ΜΧ2 έστω κι αν έχει τερματίσει δεύτερος στο μικτό σκέλος).

Τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση θα είναι πρώτα από όλα το θέαμα που θα προκύψει από τον έντονο συναγωνισμό. Το θέαμα θα φέρει θεατές στο motocross και οι θεατές θα προσελκύσουν χορηγούς και περισσότερους αγωνιζόμενους. Επίσης η χρονική διάρκεια του προγράμματος της Κυριακής θα μειωθεί κατά δύο σκέλη ενώ δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες όσοι θεατές βρεθούν στην πίστα το Σάββατο το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλλά και τους υπόλοιπους αγώνες Κυπέλλων περιμένουμε την προκήρυξη των αγώνων motocross 2012 της ΑΜΟΤΟΕ.

Μήνυμα Προέδρου ΑΣΟΑΜ σχετικά με την πρόταση mxin.gr
“Καλημέρα και καλό μήνα,
η πρόταση του mxin.gr θα σταλεί στην Γραμματεία της ΑΜΟΤΟΕ από τον ΑΣΟΑΜ σαν επίσημη πρόταση και επειδή μας ζητήθηκε στην προχτεσινή συνέλευση από τον Κο Χριστοδούλου θα πρέπει όσοι είμαστε παρών και το θέλουμε να το “ψηφίσουμε” την Κυριακή στην προπόνηση της Χαλκίδας. Αν κάποιοι για λόγους απόστασης αλλά και οικονομικούς δεν θα παρευρίσκονται στην προπόνηση της Κυριακής μπορούν να στείλουν την απάντηση τους στο asoam1@yahoo.gr ή τηλεφωνικός στο 6981856483 Πάνος.”

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...