AMA/FIM SX – Ο J.Stewart κερδίζει στην λάσπη της Daytona(video)

Η έντονη βροχόπτωση λίγο πριν το απογευματινό πρόγραμμα του αγώνα της Daytona για το AMA/FIM Supercross έπαιξε τον δικό της ρόλο στην τελική επικράτηση του James Stewart στην μεγάλη κατηγορία και του Justin Barcia στην μικρή κατηγορία της Lites Ανατολής.

Κατηγορία Supercross Class
Το θέμα που κυριάρχησε στην κατηγορία ήταν πρωτίστως η αιφνίδια εγχείρηση στον ώμο του Ryan Dungey λίγο πριν τον αγώνα της Daytona κάτι που σήμαινε την μη συμμετοχή του στον αγώνα και την αναγκαστική παραίτηση του από την διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Μετέπειτα όμως το γεγονός αυτό ξεχάστηκε όταν το μεσημέρι λίγο μετά τα δοκιμαστικά, πάνω από την πίστα άνοιξαν οι ουρανοί και έπεσε μια δυνατή βροχή αλλάζοντας τα δεδομένα και κάνοντας όλους να τρέχουν να προετοιμαστούν για αγώνα με λάσπη. Πιο καλά προετοιμασμένη έδειξε πως ήταν η ομάδα της JGR Yamaha με τους οδηγούς της David Millshaps και James Stewart να φεύγουν μπροστά μετά την εκκίνηση και να οδηγούν με αυτή την σειρά τον αγώνα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Villopoto δεν είχε καλή εκκίνηση και στην βιασύνη του να περάσει κόσμο έκανε ένα λάθος που τον έριξε στην τελευταία θέση. Μετά την εξαιρετική αρχή ο Stewart είχε επίσης εξαιρετική συνέχεια στην λάσπη της Daytona. Πέρασε με όμορφο τρόπο τον πεισματάρη Milshaps και με εκπληκτικούς συνδυασμούς κατάφερε να ανοίξει την διαφορά και να πάρει τον δεύτερο φετινό του αγώνα. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ του Millshaps και του Kevin Windham με τελικό νικητή της μάχης τον Millshaps που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις συνθήκες της πίστας, φροντίζοντας να λασπώνει συνέχεια τον τρίτο τελικά Windham. Με έξυπνη οδήγηση και σταθερή απόδοση ο Μarvin Musquin κατάφερε να κρατηθεί στην τέταρτη θέση σε ολόκληρο τον αγώνα ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε τελικά ο Villopoto μετά την πτώση του λίγο μετά την εκκίνηση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Mike Alessi.

Αποτελέσματα Daytona, Supercross Class
1. James Stewart – Yamaha
2. Davi Millsaps – .Yamaha
3. Kevin Windham – Honda
4. Marvin Musquin – KTM
5. Ryan Villopoto – Kawasaki
6. Mike Alessi – Suzuki
7. Jake Weimer – Kawasaki
8. Broc Tickle – Kawasaki
9. Matt Goerke – Suzuki
10. Brett Metcalfe – Suzuki

Στις δύσκολες συνθήκες θα περίμενε κανείς τον J.Stewart να κάνει πιο εύκολα το λάθος, αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που κάνει την φετινή χρονιά πιο απρόβλεπτη.

Κατηγορία Lites Ανατολής
Παντός καιρού και παντός συναγωνισμού έδειξε πως είναι ο Justin Barcia στην Daytona. Οδήγησε από την αρχή τον αγώνα σαν πρωταθλητής μέσα στην λάσπη και δεν πτοήθηκε από την απειλή στους τελευταίους γύρους του Blake Bagget. Νίκησε στην Daytona οδηγώντας από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση, κατέκτησε τον τέταρτο φετινό του αγώνα έχοντας μάλιστα οδηγήσει τους περισσότερους γύρους στην πρώτη θέση από κάθε άλλο οδηγό φέτος. Άργησε αλλά επιτέλους ξύπνησε ο Bagget και κυνήγησε την ευκαιρία να κερδίσει τον αγώνα που ήταν στα μέτρα του, λόγω της motocross καταβολής της πίστας. Στο τέλος έπιασε και πίεσε τον πρωτοπόρο Barcia μέχρι την καρό σημαία αναγκάζοντας τον μάλιστα να κάνει ένα μεγάλο λάθος που παραλίγο να του στερήσει την νίκη και ίσως το πρωτάθλημα, αλλά ο Barcia το έσωσε και ο Bagget τερμάτισε δεύτερος. Μετά από κακή εκκίνηση και έναν εξαιρετικό αγώνα ο Darryn Durham κατάφερε να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση, προσπερνώντας τον Ken Roczen που βρισκόταν τρίτος σε ολόκληρο σχεδόν τον αγώνα. Σταθερό αγώνα τερματίζοντας στην τέταρτη θέση έκανε ο Blake Wharton με έκτο τον Jake Canada που πραγματοποίησε άλλη μια καλή εμφάνιση.

Αποτελέσματα Daytona, Lites Ανατολής
1. Justin Barcia – Honda
2. Blake Baggett – Kawasaki
3. Darryn Durham – Kawasaki
4. Ken Roczen – KTM
5. Blake Wharton – Suzuki
6. Jake Canada – Honda
7. Kyle Cunningham – Yamaha
8. Cole Thompson – Honda
10. Tommy Weeck – – Suzuki

Τι να πει κανείς για τον J.Barcia που εντυπωσιάζει όλο και περισσότερο από αγώνα σε αγώνα.

Βαθμολογίες
Supercross Class 

1. Ryan Villopoto – 221
2. Ryan Dungey – ..192
3. James Stewart – 177
4. Kevin Windham – .143
5. Jake Weimer – – 134
6. Davi Millsaps – – 131
7. Chad Reed – 128
8. Brett Metcalfe – ..124
9. Justin Brayton – 121
10. Mike Alessi – 113

Lites Δύσης
1. Justin Barcia – .75
2. Ken Roczen – .57
3. Darryn Durham – – ..56
4. Blake Wharton – 56
5. Justin Bogle – .43
6. Jake Canada – 41
7. Blake Baggett – 40
8. Hunter Hewitt – 31
9. Malcolm Stewart – – 29
10. Kyle Cunningham – 28

Lites Δύσης
1. Dean Wilson  116
2. Eli Tomac  114
3. Cole Seely  101
4. Marvin Musquin  89
5. Nico Izzi  78
6. Matt Moss  73
7. Zach Osborne  67
8. Travis Baker  63
9. Tyla Rattray  60
10. Jason Anderson  58

Την πίστα της Daytona σχεδίασε για ακόμα μια χρονιά ο θρύλος του ΜΧ Ricky Carmichael και μάλιστα την δοκίμασε ο ίδιος προσωπικά.

Επόμενος αγώνας 17/03/12 Indianapolis IN.

Ακολουθούν video’s με τους τελικούς αγώνες των δύο κατηγοριών.

Supercross Class 

Lites Δύσης

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...