E-75 Φίλοι Μοτοσυκλέτας – Εσκεμμένες ανακρίβειες

Ανακρίβειες, αναχρονισμοί και αφέλειες χαρακτηρίζουν τις τοποθετήσεις-διαρροές που πρόσωπα εσκεμμένα διαρρέουν στον ευρύτερο χώρο της αγωνιστικής και όχι μόνο μοτοσυκλέτας, και τα οποία προσφάτως για ιδιοτελείς σκοπούς αναγκάστηκαν να ομοσπονδιοποιηθούν. 

Το σωματείο μας θυμίζει στους παλαιότερους και ενημερώνει τους νεώτερους ότι:
• Στελέχη του προώθησαν εδώ και 15 και πλέον χρόνια την αλλαγή καθεστώτος στους αγώνες μοτοσυκλέτας και με κάθε μέσο προσπάθησαν και άλλαξαν  το πρότερο καθεστώς (Αθλητικός Νόμος 2725)
• Είναι από τα πρώτα ιδρυτικά σωματεία της ΑΜΟΤΟΕ
• Είναι  ένα από τα πρώτα σωματεία που έλαβε την ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ (Απρίλιος 2003)
• Οργανώνει, με ομοσπονδιακά πρότυπα, δεκάδες αγώνες από το 1997  και έχει καθιερώσει αγώνες-θεσμούς στο χώρο της χωμάτινης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας
Αγωνίστηκε επί δεκαετίες για την αναγνώριση της ΑΜΟΤΟΕ από την πολιτεία  (ΓΓΑ) διότι πίστευε στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας και στη διοργάνωση των αγώνων μοτοσυκλέτας σε ομοσπονδιακή βάση.

 

Αναγκάστηκε το 2010 να αποχωρήσει από τη μη αναγνωρισμένη ΑΜΟΤΟΕ διότι η συμπεριφορά της ηγεσίας της ήταν αντίθετη στις προσπάθειες του σωματείου μας για τη συνεχή και αυξανόμενη αθλητική δραστηριότητα θυμίζοντας τακτικές του παρελθόντος.

Παρόλα αυτά συνέχισε να υποστηρίζει και να προωθεί με όλες τις δυνάμεις του την αναγνώριση της ΑΜΟΤΟΕ σαν τη μοναδική ομοσπονδία της χώρας για την ανάπτυξη των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Όταν επιτέλους το 2011 αναγνωρίστηκε η ΑΜΟΤΟΕ από την ελληνική πολιτεία, το σωματείο μας έγκαιρα
(6 Δεκεμβρίου 2011) βάσει της εγκυκλίου ένταξης αθλητικών σωματείων στην ΑΜΟΤΟΕ παρέδωσε το φάκελο με όλα τα δικαιολογητικά στον πρόεδρο και τον γραμματέα της ομοσπονδίας προκειμένου να επανενταχθεί για να συνεχίσει τη δραστηριότητά του.

Έκτοτε, με ευθύνη της διοίκησης της ΑΜΟΤΟΕ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επανένταξης του σωματείου μας με αποτέλεσμα δεκάδες αθλητές μας να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Τονίζουμε εντόνως ότι το διάστημα που διανύουμε, αρκετά σωματεία με λιγότερη εμπειρία και αμφίβολη συλλογική λειτουργία εντάχθηκαν “κατά προτεραιότητα”.

Η ακολουθούμενη τακτική του “αποκλεισμού” του σωματείου μας από την διοργάνωση και συμμετοχή σε αγώνες μοτοσυκλέτας είναι ιδιοτελής και εσκεμμένη, θυμίζει παλαιότερες “μαύρες εποχές”, και σε καμία περίπτωση τέτοιες ενέργειες-νοοτροπίες δεν πρέπει να επικρατήσουν στη νέα εποχή ομοσπονδιακής λειτουργίας των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Ε-75 Φίλοι Μοτοσυκλέτας – Αθλητικό Σωματείο

4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...