Inter MX Italia – Για ακόμα μια χρονιά πρωταθλητής ο S.Frossard(video)

Κατά 60.000 ευρώ πλουσιότερη έγινε η ομάδα της Monster Energy Yamaha μετά την δεύτερη θέση του Steven Frossard στο Galaello κατακτώντας έτσι το πρωτάθλημα Internazionnaly di Italia. Αν και ο γάλλος είχε κερδίσει και τους τρεις προηγούμενους αγώνες ωστόσο αυτή την φορά γνώρισε σθεναρή αντίσταση από τον νικητή του αγώνα Antonio Cairoli. 

Σκέλος  MX1
Από την εκκίνηση του σκέλους την κούρσα οδήγησε ο Antonio Cairoli και δεν την άφησε μέχρι και τον τερματισμό παρά την τρομερή πίεση του Steven Frossard σχεδόν από την αρχή του σκέλους. Στην τρίτη θέση βρέθηκε στην αρχή ο David Philippaerts όμως άρχισε σταδιακά να ολισθαίνει προς τα πίσω μέχρι που εγκατέλειψε λίγο πριν τα μισά του σκέλους. Συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις στον θεσμό ο Davide Guarnery πήρε τελικά τν τρίτη θέση αφήνοντας πίσω του τον Antonie Boissiere.

Αποτελέσματα σκέλους ΜΧ1

S.Frossard και A.Cairoli κοιτάζονται στον αέρα στην διάρκεια μια μεγάλης μάχη στο Galaello.

Σκέλος ΜΧ2
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Alessandro Lupino πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα έχοντας πίσω του τον Ivo Monticelli με τον Alexandr Tonkov. Σύντομα ο Tonkov ανέβασε τον ρυθμό του, πίεσε και πέρασε τους Monticelli και Lupino στον δρόμο του για την κατάκτηση του σκέλους. Δεύτερος τερμάτισε ο Lupino με τρίτο τελικά τον Chicco Chiodi που πέρασε τον τέταρτο Monticelli.

Αποτελέσματα σκέλους ΜΧ2

Ο A.Lupino έφερε στην Husqvarna το πρωτάθλημα της ΜΧ2.

Σκέλος Elite
Μεγάλη μάχη έγινε στον μικτό τελικό ΜΧ1-ΜΧ2 με πρωταγωνιστές τους οδηγούς από την ΜΧ1. Ο Guarnery οδήγησε στην αρχή το σκέλος  αφήνοντας πίσω του να δίνουν σκληρές μάχες οι Cairoli, Matteo Binini, Philippaerts και Frossard. Σταδιακά ο Frossard βρήκε τον δρόμο του για την πρώτη θέση έχοντας διανύσει την μισή χρονική διάρκεια του σκέλους και από εκεί και μετά γνώρισε την τρομερή πίεση του Cairoli μέχρι και την καρό σημαία. Στο τέλος, νικητής του σκέλους αναδείχτηκε ο Frossard τερματίζοντας όμως δεύτερος στον αγώνα κάτι που είχε μικρή σημασία αφού ο γάλλος κατέκτησε το πρωτάθλημα με το σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Ο Cairoli πήρε την δεύτερη θέση στο σκέλος όμως μετά την νίκη του στο πρώτο σκέλος της ΜΧ1 κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα και να τερματίσει στην τρίτη στο πρωτάθλημα πληρώνοντας την εγκατάλειψη του στον πρώτο αγώνα στην αρχή του πρωταθλήματος.. Τρίτος στο σκέλος και στον αγώνα τερμάτισε μετά από ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση ο Guarnery ενώ ο Philippaerts κατάφερε να διατηρηθεί στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος παρά την εγκατάλειψη του. Για την ΜΧ2 το καλύτερο αποτέλεσμα έφερε ο νικητής της κατηγορίας Tonkov όμως οι χαρές και τα πανηγύρια ανήκαν στην μεριά του Lupino αφού κατέκτησε τον τίτλο για την κατηγορία.

Αποτελέσματα σκέλους Elite

Βαθμολογία Elite

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα από τα σκέλη του αγώνα.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...