1ος Αγώνας Κυπέλλου Β.Ελλάδος, Καρυώτισσα – Ξεκίνησε το Βορείου(video)

Ο Ο.Φ.Μ.Καρυώτισσας διοργάνωσε τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος ΜΧ στην αγαπητή πίστας της Μακεδονίας την Καρυώτισσα. Μια αλλαγή στους κανονισμούς περιόρισε τις συμμετοχές ειδικά στην κατηγορία OPEN ενώ αντίθετα το θέαμα δεν ήταν περιορισμένο στην κατηγορία ΜΧ2 που είχε και τις περισσότερες συμμετοχές.

Μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στους κανονισμούς της κατηγορίας OPEN, με το ηλικιακό όριο να τοποθετείτε από σαράντα ετών και άνω, απέτρεψε πολλούς να συμμετάσχουν στον αγώνα της Καρυώτισσας , κρατώντας χαμηλά της συμμετοχές στις 58. Μετά από μια μεγάλη πτώση με πολλά θύματα, το πρώτο σκέλος της ΜΧ2 κέρδισε ο βούλγαρος Kristian Angelov δίνοντας όμορφη μάχη με τον δεύτερο τελικά  Αλέξανδρο Γεωργαντά. Στο δεύτερο σκέλος η επικράτηση του Angelov ήταν πιο άνετη αφήνοντας δεύτερο τον επανεμφανιζόμενο  στους ελληνικούς αγώνες τον σκοπιανό Hristian Ilievski. Τρίτος στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε ο Κων/νος Τσάτσος που συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Ο Δ.Μπαξεβάνης δεν αγωνίστηκε στην ΜΧ2 και κέρδισε την ΜΧ1.

Στην ΜΧ1 ο Δημήτρης Μπαξεβάνης δεν είχε αντίπαλο κατακτώντας άνετα και τα δύο σκέλη από τον δεύτερο Todor Totev και τον τρίτο Goce Tomovski. Στην κατηγορία OPEN,  ίσως ήταν η πρώτη φορά που είδαμε οχτώ μόνο συμμετοχές λόγω του κανονισμού που αναφέραμε πρωτίστως. Μετά την πολύ καλή εμφάνιση του στα Γιαννιτσά ο Μάρκος Καρασακαλίδης κατάφερε να κάνει μεγάλη δια φορά από τον δεύτερο Γιώργο Μανδάνη κερδίζοντας και τα δύο σκέλη. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Μαργαρίτης.

Ο Μ.Καρασακαλίδης επικράτησε άνετα στην φτωχή ΟΡΕΝ.

Με λίγες συμμετοχές εξελίχθηκε και ο αγώνας της Mini και της Junior με μόλις τρεις οδηγούς σε κάθε κατηγορία. Ο δημήτρης Τουρατζίδης ήταν ο διπλός νικητής της Junior ενώ τα δύο σκέλη της Mini κέρδισε ο Άγγελος Βογιατζής.

Φωτογραφίες: Γιώργος Σαβαϊδης, Nickoz (περισσότερες φωτογραφίες από τον αγώνα).

.

1811 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 θα συνεχιστεί αυτό το σαββατοκύριακο με τον δεύτερο του γύρο...