AMA/FIM SX – Πήρε τον τίτλο ο J.Barcia(video)

Στον 14ο γύρο του AMA/FIM Supercross στην New Orleans o Justin Barcia κατάφερε μετά από ένα συντηρητικό αγώνα να κατακτήσει τον δεύτερο του τίτλο στην κατηγορία Lites Ανατολής, ενώ την πρώτη του νίκη στην ίδια κατηγορία πήρε ο Darryn Durham. Ακόμα μια άνετη νίκη πέτυχε ο πρωταθλητής από τον προηγούμενο αγώνα Ryan Villopoto στην Supercross Class, ανεβάζοντας τις φετινές επιτυχίες στις εννιά.

Ένατη νίκη για τον R.Villopoto στην New Orleans.

Κατηγορία Supercross Class
Η ανάπαυλα των ημερών του Πάσχα έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες και τους οδηγούς  να αφιερώσουν λίγο χρόνο στην προετοιμασία τους για το πρωτάθλημα AMA Motocross που ξεκινάει σε μερικές εβδομάδες. Λίγο περισσότερο χρόνο αφιέρωσε ο Ryan Villopoto αφού έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στο Supercross και όπως φάνηκε και με την νίκη του στην New Orleans βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Το κίνητρο για ακόμα περισσότερες νίκες στο supercross εκτός της δόξας και των στατιστικών είναι και χρηματικό/ Ο Villopoto πήρε την εκκίνηση του αγώνα κερδίζοντας 1500 δολάρια και μετά από είκοσι γύρους στην πρώτη θέση, πήρε και την νίκη κάτι που πρόσθεσε στον λογαριασμό του ακόμα 12500 δολάρια. Πίσω από τον Villopoto αμέσως μετά την εκκίνηση βρέθηκε ο ομόσταυλος του Jake Weimer όμως μια άσχημη πτώση του στον πρώτο γύρο επέτρεψε να κινηθεί στην δεύτερη θέση ο Josh Grant που κατάφερε να κρατήσει την θέση μέχρι το τέλος ανεβαίνοντας στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος. Για την τρίτη θέση έγιναν πολλές μάχες μεταξύ των Mike Alessi, Gavin Faith, Bret Metcalfe και Justin Brayton με τον Brayton τελικά να καταφέρνει να επιβληθεί των Metcalfe και Faith και να εκμεταλλευτεί την πτώση του Alessi στον 16ο γύρο. Τέταρτος τερμάτισε ο Metcalfe με πέμπτο τον Andrew Short στον πρώτο του αγώνα μετά τον τραυματισμό του στα μέσα της χρονιάς ενώ στην έκτη θέση βρέθηκε ο Davi Millsaps.

Οι νικητές της SX Class, R.Villopoto, J.Grant και J.Brayton.

Αποτελέσματα New Orleans, Supercross Class  
1: Ryan Villopoto Kawasaki
2: Josh Grant  Kawasaki
3: Justin Brayton,  Honda
4: Brett Metcalfe Suzuki
5: Andrew Short  Honda
6: Davi Millsaps Yamaha
7: Weston Peick Yamaha
8: Kyle Chisholm Kawasaki
9: Wil Hahn  Honda
10: Broc Tickle Kawasaki

Την πρώτη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο D.Durham.

Κατηγορία Lites Ανατολής
Τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στην κατηγορία πέτυχε ο Juston Barcia στην New Orleans, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση μετά από ένα συντηρητικό αγώνα. Ο Barcia, έχοντας κατακτήσει του πέντε από τους οχτώ αγώνες κυριάρχησε στο πρωτάθλημα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το πέρασμα του από την μικρή κατηγορία. Του χρόνου πάει αναγκαστικά στην Supercross Class βάση κανονισμών(μετά από δύο τίτλους στην Lites οι οδηγοί πρέπει να ανέβουν κατηγορία).  Ο αγώνας όμως ανέδειξε εκτός από τον πρωταθλητή και έναν νέο νικητή, τον Darryn Durham που έγινε ο τέταρτος αναβάτης φέτος που κερδίζει αγώνα, σπάζοντας το ρόδι για την ομάδα του, την άκρως επιτυχημένη Pro Circuit Kawasaki που κόντευε να κλείσει το πρωτάθλημα χωρίς νίκη. Την εκκίνηση του αγώνα πήρε ο νικητής του προκριματικού της τελευταίας ευκαιρίας Alex Μartin με τους Barcia και Durham να τον ακολουθούν. Ο Durham δεν άργησε να κάνει την κίνηση του και πέρασε στον δεύτερο γύρο τόσο τον Barcia όσο και τον Martin και το ίδιο έκανε και ο άτυχος Malcolm Stewart μέχρι την άσχημη πτώση του με εγκατάλειψη στον πέμπτο γύρο.  Μετά τα μισά του αγώνα ο μόνος που φαινόταν ότι μπορεί να απειλήσει στον Durham ήταν ο Blake Bagget που αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση στον έβδομο γύρο και πλησίασε απειλητικά τον πρωτοπόρο στο τέλος του αγώνα. Ο Durham όμως κράτησε την πρώτη θέση και κατάκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του. Δεύτερος τερμάτισε ο Bagget με τρίτο τον Justin Bogle που ανέβασε και αυτός την απόδοση του μετά τα μισά του αγώνα. Η τέταρτη θέση που έβγαλε τον πρωταθλητή πήγε φυσικά στον Barcia ενώ πέμπτος σε έναν υποτονικό αγώνα τερμάτισε ο Ken Roczen. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Κyle Cunningham.  Στον επόμενο αγώνα το πρωτάθλημα περνάει στην δυτική ακτή για την συνέχιση του πρωταθλήματος Lites Δύσης.

Οι νικητές της Lites Ανατολής, D.Durham, Β.Bagget και J.Bogle.

Αποτελέσματα New Orleans, Lites Ανατολής
1: Darryn Durham Kawasaki
2: Blake Baggett Kawasaki
3: Justin Bogle  Honda
4: Justin Barcia  Honda
5: Ken Roczen  KTM
6:Kyle Cunningham  Yamaha
7: Jake Canada  Honda
8: Tyler Bowers Kawasaki
9: Austin Politelli  Honda
10: Philip Nicoletti Honda

Βαθμολογίες
Supercross Class 

1: Ryan Villopoto  321
2: Davi Millsaps  206
3: Justin Brayton  201
4: Ryan Dungey 192
5: James Stewart  178
6:Brett Metcalfe  172
7: Jake Weimer  171
8: Kevin Windham  166
9: Mike Alessi  162
10: Broc Tickle  133

Lites Ανατολής
1: Justin Barcia  185
2: Darryn Durham  143
3: Ken Roczen  143
4: Blake Wharton  142
5: Blake Baggett 128
6:Jake Canada  118
7: Justin Bogle  107
8: Kyle Cunningham  70
9: Alex Martin  67
10: Matthew Lemoine  66

Lites Δύσης
1. Dean Wilson  116
2. Eli Tomac  114
3. Cole Seely  101
4. Marvin Musquin  89
5. Nico Izzi  78
6. Matt Moss  73
7. Zach Osborne  67
8. Travis Baker  63
9. Tyla Rattray  60
10. Jason Anderson  58

Επόμενος αγώνας 21/04/12 Seattle WA.

Ακολουθούν video’s με τους τελικούς αγώνες των δύο κατηγοριών.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...