Red Bull X-Fighters 2012 – Ο Sherwood νικητής μπροστά σε πλήθος 20,000 θεατών(video)

Ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood, κέρδισε στον πρώτο αγώνα του Red Bull X-Fighters 2012 που πραγματοποιήθηκε στο Dubai. To «παιδί-θαύμα» είχε να σημειώσει αντίστοιχη νίκη από το 2010.Ντουμπάι, ΗΑΕ.  Με την υποστήριξη της Υψηλότητας του Σεΐχη Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Πρίγκιπα του Ντουμπάι, o Levi Sherwood κέρδισε στον πρώτο αγώνα Red Bull X-Fighters της φετινής σεζόν. Ο Sherwood είχε εξαιρετική απόδοση στην εντυπωσιακή χωμάτινη πίστα που κατασκευάστηκε πάνω στη λευκή άμμο του Walk, στη Jumeirah Beach Residence, σε μια διοργάνωση αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, μπροστά σε 20.000 θεατές.

Με την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει έξι αγώνες οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις ηπείρους, το Ντουμπάι χάρισε στον Sherwood την τέταρτη νίκη της καριέρας του και την πρώτη μετά από τον θρίαμβο του στον Λονδίνο το 2010.  Ο Αυστραλός  Rob Adelberg έκανε την έκπληξη καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, ενώ ο Javier Villegas ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση.

Ήταν μια βραδιά γεμάτη ανατροπές, αφού και οι δύο από τους βασικούς διεκδικητές  του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ο Ισπανός Dany Torres και ο Νορβηγός Andre Villa, βγήκαν νοκ άουτ στα ημιτελικά, τερματίζοντας όγδοος και πέμπτος αντίστοιχα. Ο Villa, αφού κέρδισε την δεύτερη θέση στα προκριματικά, ξέσπασε σε δάκρυα χαράς αφού συνειδητοποίησε ότι είναι ακόμα σε θέση να οδηγήσει και πάλι καλά, μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό που είχε την προηγούμενη σεζόν. Ο Sherwood, ο οποίος είχε το προβάδισμα καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και με φοβερό καύσωνα, για ακόμη μια φορά κατάφερε να παρουσιάσει φοβερή ευελιξία και στυλ.

«Σημαίνει πολλά, αν και δεν είχα ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση στην αρχή» δήλωσε ο Sherwood ο οποίος έλαμπε από χαρά, μετά τους πρώτους πανηγυρισμούς. Ο Villegas ήταν ενθουσιασμένος που για πρώτη φορά ανέβηκε στο βάθρο. «Έπειτα από θυσίες πολλών χρόνων, επιτέλους τα κατάφερα» είπε. «Δεν πρόκειται να σταματήσω εδώ. Θέλω να βρίσκομαι στο βάθρο καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.» Το Red Bull X-Fighters,  από την ίδρυση του, το 2001,  θεωρείται το μεγαλύτερο και το πιο αναγνωρισμένο freestyle motocross πρωτάθλημα στον πλανήτη, με τους καλύτερους FMX αναβάτες να μάχονται για να κερδίσουν βαθμούς σε έξι αγώνες ανά τον κόσμο.

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...