ΑΜA/FIM SX – Πρωταθλητής Lites Δύσης ο Eli Tomac(video)

Στο Salt Lake City κρίθηκε ο τελευταίος τίτλος σε εκκρεμότητα του AMA/FIM Supercross της φετινής χρονιάς. Ο Eli Tomac καθάρισε τον αγώνα της Lites Δύσης και με την εγκατάλειψη του Dean Wilson κατέκτησε τον τίτλο της κατηγορίας, τον πρώτο της καριέρας του. Στην Supercross Class ο Ryan Dungey ανέβασε ρυθμούς και πήρε την νίκη. 

Κατηγορία Supercross Class
Με τον τραυματισμό του πρωταθλητή και πολυνίκη της κατηγορίας φέτος Ryan Villopoto άνοιξε ακόμα περισσότερο ο δρόμος για νίκη στους υπόλοιπους οδηγούς της κατηγορίας. Μετά την επιφυλακτική εμφάνιση στον προηγούμενο αγώνα επιστρέφοντας από τραυματισμό ο Ryan Dungey ανέβασε ρυθμούς και κέρδισε έξυπνα τον τρίτο του φετινό αγώνα. Στην αρχή του αγώνα ο Davi Millsaps οδήγησε την κούρσα με τους Jake Weimer και Dungey να δίνουν την μάχη της δεύτερης θέσης για αρκετούς γύρους. Η μάχη της δεύτερης θέσης ήταν έντονη και έφερε λίγο μετά τα μισά του αγώνα τους δύο οδηγούς να συγκρούονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο Dungey να έχει μια πτώση.

Ο R.Dungey πέτυχε την τρίτη του φετινή νίκη φέτος στο Salt Lake.

Ο οδηγός της ΚΤΜ κατάφερε όμως να σηκωθεί γρήγορα και να καταδιώξει τους δύο πρωτοπόρους όπου στον δέκατο έκτο γύρο πέρασε τον Weimer για την δεύτερη θέση και δύο γύρους μετά πέρασε και τον Millsaps, κερδίζοντας εντυπωσιακά τον αγώνα. Ο Millsaps βρέθηκε πολύ κοντά στην πρώτη φετινή νίκη όμως η δεύτερη θέση που τερμάτισε τον έφερε πιο κοντά στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Για ακόμα έναν αγώνα φέτος ο Weimer τερμάτισε τρίτος με τον Justin Brayton τέταρτο μετά από κακή εκκίνηση. Ο Mike Alessi οδήγησε σχεδόν σε ολόκληρο τον αγώνα στην τέταρτη θέση όμως στο τέλος δεν άντεξε στην επίθεση του Brayton, τερματίζοντας πέμπτος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Broc Tickle.  

Αποτελέσματα Salt Lake City, Supercross Class
Ryan Dungey KTM
Davi Millsaps Yamaha
Jake Weimer  Kawasaki
Justin Brayton  Honda
Mike Alessi Suzuki
Broc Tickle  Kawasaki
Andrew Short Honda
Joshua Grant  Kawasaki
Robert Kiniry  Yamaha
Tyler Bowers  Kawasaki

Οι Eli Tomac #17 και Dean Wilson #15 είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα την φετινή χρονιά αλλά ο Tomac ήταν αυτός που ξεχώρισε από την αρχή και δίκαια πήρε τον τίτλο.

Κατηγορία Lites Δύσης
Την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Jason Anderson με τους Marvin Musquin, Dean Wilson και Eli Tomac να τον ακολουθούν. Σύντομα τον Musquin πέρασαν οι Wilson και Tomac στην μάχη τους για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Στα μισά του αγώνα ο Tomac πέρασε καθαρά τον Wilson για την δεύτερη θέση και δύο γύρους μετά πέρασε και τον πρωτοπόρο Anderson για την πρώτη θέση. Ο Tomac κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό σε έναν αγώνα που τελικά θα κατακτούσε και το πρώτο του πρωτάθλημα μετά την πτώση και εγκατάλειψη στον δέκατο τρίτο γύρο του δεύτερου της βαθμολογίας Wilson. Η εξαιρετική εκκίνηση του Anderson του χάρισε την δεύτερη θέση ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Martin Davalos. Τέταρτος τερμάτισε ο Wil Hahn με πέμπτο τον Musquin και έκτο τον Matt Moss. 

Αποτελέσματα Salt Lake City, Lites Δύσης
Eli Tomac  Honda
Jason Anderson Suzuki
Martin Davalos Suzuki
Wil Hahn Honda
Marvin Musquin KTM
Matt Moss  KTM
Billy Laninovich  Honda
Topher Ingalls , Honda
Vince Friese Honda
Scott Champion  Honda

Ποιος θα κερδίσει τον επόμενος αγώνα της Supercross Class;

Βαθμολογίες
Supercross Class 

Ryan Villopoto 323
Davi Millsaps 244
Justin Brayton  237
Ryan Dungey  232
Jake Weimer  211
Mike Alessi 192
James Stewart  178
Brett Metcalfe  174
Kevin Windham 166
Broc Tickle, Holly 161

Lites Δύσης
Eli Tomac  159
Dean Wilson 132
Marvin Musquin 127
Cole Seely 119
Jason Anderson  95
Matt Moss 92
Billy Laninovich  84
Ryan Sipes  83
Nico Izzi   78
Travis Baker  75

Lites Ανατολής
1: Justin Barcia  185
2: Darryn Durham  143
3: Ken Roczen  143
4: Blake Wharton  142
5: Blake Baggett 128
6:Jake Canada  118
7: Justin Bogle  107
8: Kyle Cunningham  70
9: Alex Martin  67
10: Matthew Lemoine  66

Επόμενος αγώνας 05/05/12 Las Vegas NV.

Ακολουθούν video’s με τους αγώνες των δύο κατηγοριών.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...