ΜΧGP – Κέρδισε ο ιδιώτης στο Fermo(video)

Η ιδιωτική ομάδα CP377, βασισμένη στον Christophe Pourcel και τον αδερφό του Sebastian, πήρε στο Fermo της Ιταλίας τον πρώτο της αγώνα στην κατηγορία ΜΧ1 με τον Christophe να επικρατεί μετά από όμορφη μάχη με τον Gautier Paulin. Στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings επέστρεψε στις νίκες σε έναν αγώνα με πολλές εκπλήξεις.

Κατηγορία ΜΧ1
Για τρίτο συνεχόμενο  αγώνα είχαμε τρίτο διαφορετικό νικητή στην κατηγορία, γεγονός που απογειώνει το ενδιαφέρον για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Μετά την επικράτηση του C.Pourcel στο πρώτο σκέλος της Βουλγαρίας που συνοδεύτηκε από το πρώτο του φετινό βάθρο, ήταν θέμα χρόνου για τον γάλλο να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη.  Η νίκη όμως δεν ήρθε εύκολα αφού ο Paulin αντιστάθηκε στο πρώτο σκέλος σθεναρά του C.Pourcel. Και οι δύο οδηγοί έκαναν λάθη που είχαν σαν αποτέλεσμα να ανταλλάσσουν την πρώτη θέση  ειδικά στους τελευταίους γύρους, όμως ο C.Pourcel βρήκε τον τρόπο στον τελευταίο γύρο να πάρει την πρώτη θέση από τον δεύτερο τελικά Paulin. Μάχες χρειάστηκε να δώσει και ο πρωταθλητής Antonio Cairoli για να πάρει την τρίτη θέση μετά από μέτρια εκκίνηση ενώ ο Clement Desalle πάρα την πτώση του στην σύγκρουση με τον David Philippaerts, κατάφερε να τερματίσει τέταρτος.  Πολύ κακή εκκίνηση είχε ο Xavier Boog, κατάφερε όμως να φτάσει στους τελευταίους γύρους μέχρι την πέμπτη θέση αφήνοντας τον Evgeny Bobryshev έκτο.

Ο C.Pourcel πήρε την πρώτη του φετινή νίκη και δείχνει έτοιμος για ακόμα περισσότερες.

Στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli πήρε την εκκίνηση με τον C.Pourcel να τον ακολουθεί την στιγμή που ο Paulin ήταν αρκετά πιο πίσω αφού είχε μια πτώση στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση. Οι δύο πρώτες θέσεις δεν άλλαξαν μέχρι και τον τερματισμό, με τον Cairoli να κερδίζει το σκέλος και να τερματίζει δεύτερος στο σύνολο συνεχίζοντας να προηγείται στην βαθμολογία και τον C.Pourcel να διασφαλίζει την νίκη στον αγώνα τερματίζοντας δεύτερος στο σκέλος. Για την τρίτη θέση υπήρξε μια μικρή μάχη των δύο βέλγων Desalle και Ken deDycker, με τον Desalle όμως να παίρνει την τρίτη θέση σε σκέλος και σύνολο. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Bobryshev με τον Paulin να καταφέρνει να τερματίσει στην έκτη θέση ξεκινώντας από τελευταίος μετά την πτώση του στην εκκίνηση.  Στον αγώνα προσπάθησε να αγωνιστεί και ο Steve Frossard που είχε τραυματιστεί στον προηγούμενο αγώνα στην Βουλγαρία, όμως οι πόνοι στο γόνατο του δεν του επέτρεψε να τερματίσει  στον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου.

Οι νικητές της ΜΧ1. C.Pourcel, A.Cairoli, και C.Desalle.

Αποτελέσματα Fermo, MX1
1. Christophe Pourcel   47
2. Antonio Cairoli   45
3. Clement Desalle   38
4. Gautier Paulin   37
5. Ken de Dycker  32
6. Evgeny Bobryshev  31
7. Kevin Strijbos   25
8. David Philippaerts   25
9. Xavier Boog   23
10. Tanel Leok  20
11. Dean Ferris   15

Δεύτερη φετινή νίκη για τον J.Herlings που ανοίγει την διαφορά στην βαθμολογία.

Κατηγορία ΜΧ2
Απρόσμενες εξελίξεις με πτώσεις, εγκαταλείψεις και νέους διεκδικητές του βάθρου είχαμε στην μικρή κατηγορία. Όλα ξεκίνησαν νωρίς στο πρώτο σκέλος όταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jeffrey Herlings πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μπροστά από τον ομόσταυλο του Jeremy vanHorebeek. Οι οδηγοί της Kawasaki Tommy Searle και Joel Roelants δεν είχαν καλές εκκινήσεις και ο πρώτος εγκατέλειψε μετά από μηχανικό πρόβλημα ενώ ο δεύτερος είχε μια πτώση προς το τέλος του σκέλους που τον ανάγκασε και αυτόν να εγκαταλείψει. Με τον Herlings να απομακρύνεται μπροστά ο vanHorebeek άρχισε να νοιώθει την πίεση του αμερικανού Michael Leib που αναρριχήθηκε μπροστά ξεκινώντας από την 15η θέση. Ο vanHorebeek όμως κατάφερε να κρατηθεί στην δεύτερη θέση αφήνοντας τον νεαρό αντικαταστάτη του τραυματία Zach Osborne στην bike-it Yamaha τρίτο. Τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης εξάδας συμπλήρωσαν τα νέα ταλέντα του Jake Nicholls από την Αγγλία, ο Dylan Ferrandis από την Γαλλία και ο Harri Kullas από την Φιλανδία. Στο δεύτερο σκέλος στην εκκίνηση ο Searle παρέσυρε στην πτώση του αρκετούς οδηγούς ανάμεσα τους και τον Herlings, με αποτέλεσμα και οι δύο οδηγοί να ξεκινήσουν αρκετά πίσω στην κατάταξη. Τον αγώνα οδήγησε ο vanHorebeek δίνοντας μάχη με τον Leib, στον τρίτο γύρο όμως  ο αμερικανός πέρασε τον βέλγο και οδήγησε τον αγώνα μέχρι τον 17ο γύρο όταν οι Herlings και Searle τον πέρασαν για τις δύο πρώτες θέσεις. Ο Herlings κέρδισε και αυτό το σκέλος, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με πρόβλημα στον μπροστινό τροχό μετά την πτώση της πρώτης στροφής, και φυσικά κέρδισε και τον αγώνα. Δεύτερος στο σκέλος τερμάτισε ο Searle με τρίτο τον Leib που έκανε την έκπληξη και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην καριέρα του μετά από δύο χρόνια προσπαθειών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τέταρτος στον αγώνα και τρίτος στο σύνολο τερμάτισε ο vanHorebeek με τους Jordi Tixier και Alessandro Lupino να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Σαμπανομαχία για τους νικητές της ΜΧ2, J.Herlings, M.Leib και J.vanHorebeek.

Αποτελέσματα Fermo, MX2
1. Jeffrey Herlings  50
2. Michael Leib   40
3. Jeremy van Horebeek  40
4. Jordi Tixier   30
5. Jose Butron   26
6. Christophe Charlier   25
7. Dylan Ferrandis   25
8. Max Anstie  23
9. Tommy Searle   22
10. Alessandro Lupino  22

Βαθμολογίες
MX1 

1. Antonio Cairoli 133
2. Gautier Paulin 116
3. Christophe Pourcel 106
4. Clement Desalle  105
5. Ken de Dycker   95
6. Kevin Strijbos   76
7. Xavier Boog   72
8. Evgeny Bobryshev   69
9. David Philippaerts  69
10. Tanel Leok   62

MX2 
1. Jeffrey Herlings   144
2. Jeremy van Horebeek  , 114
3. Tommy Searle  109
4. Joel Roelants  85
5. Max Anstie   80
6. Jordi Tixier   78
7. Dylan Ferrandis  73
8. Jake Nicholls   69
9. Harri Kullas   65
10. Michael Leib  , 61

Επόμενος αγώνας 13/05/12 Guadalajara, Μεξικό.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.


3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...