ΑΜΑ/FIM SX – R.Dungey και J.Barcia οι μεγάλοι νικητές του Las Vegas(video)

Το ΑΜΑ/FIM Supercross 2012 έκλεισε την χρονιά μετά από δεκαεπτά αγώνες,  στο καθιερωμένο τελευταίο αγώνα στο Las Vegas όπου ο Ryan Dungey πήρε την τέταρτη φετινή του νίκη στην Supercross Class ενώ οι πρωταθλητές Δύσης και Ανατολής της Lites καθάρισαν τόσο στους αγώνες των πρωταθλημάτων τους όσο και στο Shootout της κατηγορίας.
Κατηγορία Supercross Class
Στην αποδεκατισμένη από τραυματισμούς μεγάλη κατηγορία και με τον τίτλο να έχει κριθεί εδώ και αρκετούς αγώνες, στον τελευταίο γύρο του Las Vegas  υπήρχε ακόμα ανοιχτή η υπόθεση της δεύτερης θέσης. Οι Davi Millsaps, Justin Brayton και Ryan Dungey είχαν και οι τρεις την ευκαιρία να φύγουν από το λαμπερό Las Vegas με την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Την εκκίνηση του τελικού πήρε ο Mike Alessi με τον Dungey να τον ακολουθεί και να τον περνάει πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

O Ryan Dungey κέρδισε στο Las Vegas τον τελευταίο supercross αγώνα, όμως το μυαλό του είναι στο motocross που ξεκινάει σε μερικές εβδομάδες.

Με τον Dungey να απομακρύνεται μπροστά στον δρόμο του για την κατάκτηση της τέταρτης φετινή του νίκης, για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ του Brett Metcalfe και του Alessi στην αρχή και αργότερα με τον Jake Weimer. Στα μισά του αγώνα όμως ο Millsaps ερχόμενος από την έβδομη θέση κατάφερε να περάσει τον Weimer , καθαρίζοντας την υπόθεση δεύτερη θέση τόσο στον αγώνα όσο και στο πρωτάθλημα. Τρίτος τερμάτισε ο Brayton και αυτός μετά από κακή εκκίνηση, με τέταρτο τον Weimer και πέμπτο τον Josh Grant. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Nico Izzy που προτίμησε να μην αγωνιστεί στον τελευταίο αγώνα στην Lites Δύσης αλλά στην μεγάλη κατηγορία.

Αποτελέσματα Las Vegas, Supercross Class 
1.Ryan Dungey KTM
2.Davi Millsaps Yamaha
3Justin Brayton  Honda
4.Jake Weimer Kawasaki
5.Joshua Grant  Kawasaki
6.Nico Izzi Yamaha
7.Mike Alessi Suzuki
8.Weston Peick Yamaha
9.Andrew Short Honda
10.Nick Wey  Kawasaki

Ακόμα μια νίκη για τον Eli Tomac στην Δύση, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την φετινή χρονιά.

Κατηγορία Lites Δύσης
Την τελευταία εκκίνηση της κατηγορίας για φέτος πήρε ο πρωταθλητής από τον προηγούμενο αγώνα Eli Tomac που κράτησε την πρωτοπορία μέχρι και τον τερματισμό κερδίζοντας έτσι και τον τελευταίο φετινό αγώνα της κατηγορίας. Η δεύτερη θέση γνώρισε αρκετούς διεκδικητές με τον Martin Davalos να οδηγεί σε αυτήν την θέση μετά την εκκίνηση όμως ο  ομόσταυλος του Jason Anderson τον πέρασε στον πέμπτο γύρο. Ο Davalos απάντησε μερικούς γύρους μετά αφήνοντας τον Anderson αρκετά πιο πίσω. Την τελευταία αλλαγή της δεύτερης θέσης έκανε ο Dean Wilson που από την 13η θέση όπου ξεκίνησε είχε ανοδική πορεία και λίγο μετά τα μισά του σκέλους κατάφερε φτάσει τον Davalos τον οποίο και πέρασε εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του οδηγού της Suzuki. Τον αγώνα κέρδισε ο Tomac με τον Wilson δεύτερο και τον Wil Hahn τρίτο που άφησε στους τελευταίους γύρους τον Davalos τέταρτο. Πέμπτος τερμάτισε ο Anderson με έκτο τον Marvin Musquin.

Αποτελέσματα Las Vegas, Lites Δύσης
1.Eli Tomac Honda
2.Dean Wilson Kawasaki
3.Wil Hahn  Honda
4.Martin Davalos Suzuki
5.Jason Anderson  Suzuki
6.Marvin Musquin KTM
7.Matt Moss  KTM
8.Ryan Sipes Yamaha
9.Scott Champion Honda
10.Landen Powell Honda

Ανατολή η Δύση το μεγάλο όνομα της Lites είναι ο Justin Barcia, ειδικά μετά την κατάκτηση και του Shootout.

Κατηγορία Lites Ανατολής
Όπως και στον αγώνα της Lites Δύσης τον πρώτο λόγο από την εκκίνηση είχε ο πρωταθλητής της κατηγορίας στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Justin Barcia που οδήγησε τον αγώνα από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό. Αφού πέρασε στον πρώτο γύρο τον Blake Bagget για την δεύτερη θέση, ο Ken Roczen καταδίωξε τον Barcia μέχρι και τον τερματισμό χωρίς όμως να καταφέρει να τον απειλήσει. Τρίτος τερμάτισε ο Bagget με τον Malcom Stewart τέταρτο και τον Blake Wharton πέμπτο, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Kyle Cunningham.

Αποτελέσματα Las Vegas, Lites Ανατολής
1.Justin Barcia Honda
2.Ken Roczen  KTM
3.Blake Baggett Kawasaki
4.Malcolm Stewart  KTM
5.Blake Wharton Suzuki
6.Kyle Cunningham  Yamaha
7.Hunter Hewitt  Suzuki
8.Jake Canada  Honda
9.Matthew Lemoine  Kawasaki
10.Kyle Peters Yamaha

Η ομάδα της Geico Honda τα πήρε όλα φέτος στην μικρή κατηγορία σπάζοντας την πολυετή κυριαρχία της Pro Circuit Kawasaki.

Lites Δύσης/Ανατολής Shootout
Στον καθιερωμένο μεικτό αγώνα των μικρών κατηγοριών Δύσης/Ανατολής οι φετινοί πρωταθλητές είχαν την τιμητική τους. Αν και η παράδοση θέλει τα τελευταία χρόνια να μην κερδίζουν τον αγώνα οι πρωταθλητές ωστόσο οι Eli Tomac και Justin Barcia βρισκόντουσαν σε άλλο επίπεδο που μόνο ο Martin Davalos μπόρεσε να ακολουθήσει. Την εκκίνηση του αγώνα πήρε ο Barcia με τους Davalos και Tomac να τον ακολουθούν. Στον τρίτο γύρο ο Davalos αξιοποίησε μια εξαιρετική γραμμή που είχε στο ανοιχτό κομμάτι της πίστας περνώντας στην πρώτη θέση, όμως ένα λάθος του δύο γύρους μετά θα έφερνε τους Barcia και Tomac στις δύο πρώτες θέσεις. Απο εκεί και μετά η κατάταξη στις δύο πρω΄τες θέσεις δεν άλλαξε και ο Barcia ήταν ο μεγάλο νικητής της βραδιάς με τον Tomac δεύτερο και τον Davalos τρίτο. Μετά από μέτρια εκκίνηση οι οδηγοί της ΚΤΜ Ken Roczen και Μarvin Musquin κατάφεραν να τερματίσουν τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα ενώ την εξάδα έκλεισε ο Hahn.

Αποτελέσματα Lites Δύσης/Ανατολής Shootout
1. Justin Barcia  Honda
2. Eli Tomac  Honda
3. Martin Davalos Suzuki
4. Ken Roczen KTM
5. Marvin Musquin  KTM
6. Wil Hahn  Honda
7. Ryan Sipes Yamaha
8. Malcolm Stewart  KTM
9. Blake Wharton Suzuki
10. Matt Moss KTM

Βαθμολογίες
Supercross Class 

1.Ryan Villopoto 323
2.Davi Millsaps 266
3.Ryan Dungey  257
4.Justin Brayton 257
5.Jake Weimer 229
6.Mike Alessi 206
7.James Stewart 178
8.Brett Metcalfe 177
9.Broc Tickle 171
10.Kevin Windham 166

Lites Δύσης
1.Eli Tomac 184
2.Dean Wilson 154
3.Marvin Musquin 142
4.Cole Seely, Murrieta 119
5.Jason Anderson 111
6.Matt Moss 106
7.Ryan Sipes  96
8.Martin Davalos  89
9.Billy Laninovich  85
10.Nico Izzi 78

Lites Ανατολής
1.Justin Barcia 210
2.Ken Roczen 165
3.Blake Wharton  158
4.Blake Baggett 148
5.Darryn Durham 143
6.Jake Canada 131
7.Justin Bogle  117
8.Kyle Cunningham  85
9.Matthew Lemoine 78
10.Alex Martin 77

Ακολουθούν video’s με τους τελικούς αγώνες του Las Vegas.

Supercross Class

Lites Δύσης

Lites Ανατολής

Lites Shootout Δύση/Ανατολής

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...