O James Stewart στην Suzuki

Ήταν γνωστό το τελευταίο διάστημα ότι ο James Stewart φλέρταρε με την Suzuki για την συνέχιση της φετινής του αγωνιστικής χρονιάς. Μετά το πρόσφατο διαζύγιο του με την JGR Yamaha όλοι περίμεναν την ανακοίνωση της νέας του συνεργασίας με την Suzuki. Τι όμως τον οδήγησε σε αυτήν την απόφαση;

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή. Ο James Stewart έμεινε χωρίς ομάδα στο τέλος του 2011 όταν η San Manuel Yamaha αποφάσισε να σταματήσει το motocross πρόγραμμα της. Ο Stewart ήθελε να παραμείνει στην Yamaha και η μόνη ομάδα που φαινόταν διαθέσιμη και πρόθυμη να τον δεχτεί στις τάξεις της ήταν η JGR. Έτσι o Stewart βρέθηκε στην JGR σε μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία αγώνων τόσο στο mοtocross όσο και στο NASCAR αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στους αγώνες αυτοκινήτου μετά το τέλος της motocross καριέρας του.

Η νέα μοτοσυκλέτα του James Stewart.

Όμως οι επιδόσεις του Stewart δεν ήταν οι αναμενόμενες. Στην αρχή την πλήρωσαν τα ελαστικά της Pirelli που συνεργαζόταν η JGR, με τον Stewart να αναγκάζει την ομάδα να δοκιμάσει τα ελαστικά της Dunlop στα δοκιμαστικά του δεύτερου αγώνα στο Phoinix κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα media. Με την συνέχιση των κακών επιδόσεων και παρά τις πολλές αλλαγές που είχε κάνει η ομάδα στην μοτοσυκλέτα με τις υποδείξεις του ίδιου του Stewart, αποφάσισαν τελικά να σταματήσουν από κοινού την προσπάθεια τους κυρίως, από ότι λένε οι φήμες, λόγω της μη ανταγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

Μετά την Kawasaki και την Yamaha η Suzuki είναι η τρίτη εταιρία όπου ο Stewart θα αγωνιστεί στην καριέρα του.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν εύκολη για τον Stewart, που ήθελε να αγωνιστεί με άλλη ομάδα και όχι με Yamaha  αλλά ταυτόχρονα και σε ομάδα που δεν είχε σπόνσορα άλλο ενεργειακό ποτό εκτός της Red Bull με την οποία ο Stewart δεσμευόταν. Έτσι βρέθηκε στην Yoshimura Suzuki που δεν έχει σπόνσορα ενεργειακό ποτό και παράλληλα έχει την εργοστασιακή υποστήριξη της Suzuki, κάτι που έψαχνε ο Stewart από την περσινή σεζόν.

Η πρώτη αγωνιστική εμφάνιση του James Stewart με την Yoshimura Suzuki θα πραγματοποιηθεί στις 19/05/12 στον πρώτο αγώνα του AMA Motocross στην πίστα του Hang Town στο Sacramento.

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...