3ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ, Άργος – Αγώνας με ένταση

Στο Άργος πραγματοποιήθηκε ο τρίτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross κάτω από έντονη ζέστη, έντονο συναγωνισμό και εντάσεις στις τάξεις των αγωνιζομένων με τους οργανωτές. Στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής ενώ στην ΜΧ2 ο Δημήτρης Κοντολέτας επικράτησε του Παναγιώτη Παπίλα σε μια μάχη όπου ανέβηκε η ένταση.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross προχώρησε στον τρίτο του αγώνα στο Άργος, μια εβδομάδα μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία  καθώς συνέπιπτε με τις βουλευτικές εκλογές και αναγκαστικά άλλαξε ημερομηνία. Οι καιρικές συνθήκες στο διήμερο του αγώνα ήταν καλοκαιρινές, με υψηλές θερμοκρασίες και ένα ελαφρύ αεράκι να κάνει υποφερτή την ζέστη αλλά και την σκόνη που ξεπρόβαλε σε μερικά σημεία της πίστας. Αυτό μπορεί να μη απέτρεψε τους 110 συμμετέχοντες του αγώνα που έδωσαν για ακόμα μια φορά δυναμικό παρόν, περιόρισε όμως τους θεατές στους 800 περίπου.  Η οργάνωση του Argos Motocross Park και της τοπικής λέσχης-σωματείο ΦΙΛΜΑ διαχειρίστηκαν σωστά την κατάβρεξη της πίστας, με τις αναγκαίες  καθυστερήσεις στο πρόγραμμα. Στο υπόλοιπο οργανωτικό κομμάτι όμως,υπήρχαν αρκετές ελλείψεις με κορυφαία στην περιορισμένη εώς ανύπαρκτη εκτύπωση αποτελεσμάτων και την μη εφαρμογή των κανονισμών στην περίπτωση κίτρινης σημαίας, που ειδικά σε μια περίπτωση έκρινε την έκβαση του αποτελέσματος της πρώτης θέσης. Στο οργανωτικό σκηνικό ήρθε να προστεθεί και η έλλειψη επικοινωνίας και ίσως συμφωνίας της ομοσπονδίας ΑΜΟΤΟΕ με τον σύλλογο των αγωνιζομένων ΑΣΟΑΜ αφού όπως φαίνεται κυρίως σε θέματα ασφάλειας διαφωνούν και το έδειξαν με έντονο τρόπο στον συγκεκριμένο αγώνα. Θέμα ασφάλειας σαφώς και υπάρχει και το έχουμε αναφέρει και στους προηγούμενους αγώνες και δυστυχώς για άλλη μια φορά υπήρξαν σοβαρά ατυχήματα που ευτυχώς δεν συνοδεύτηκαν από τραυματισμούς. Ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση σύντομα(σε δύο εβδομάδες είναι ο επόμενος αγώνας) και να μην χαλάσει το καλό, σε γενικές γραμμές κλίμα του θεσμού.

Όποια και να είναι η απειλή για την πρώτη θέση ο Π.Κουζής φαίνεται να έχει την λύση.

Κατηγορία ΜΧ1
Το μεγάλο ερώτημα για την κατηγορία είναι ποιος τελικά, και αν θα μπορέσει να ανακόψει το νικηφόρο σερί του Παναγιώτη Κουζή. Στον πρώτο αγώνα στην Χαλκίδα θα μπορούσε να το κάνει ο Μανώλης Σκύβαλος, στον δεύτερο αγώνα στα Γιαννιτσά πολύ κοντά βρέθηκε ο Δημήτρης Βαγγελάκος, στο Άργος ήταν η σειρά του Γιώργου Ηλιόπουλου.  Ο “Frozen” πήρε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και οδήγησε τον αγώνα έχοντας πίσω του τον Κουζή και τον πρωτοεμφανιζόμενο στην ΜΧ1 Γιώργο Γεωργούση. Ο Κουζής στους πρώτους γύρους έκανε την επίθεση του στον Ηλιόπουλο αλλά ο Αιγιώτης δεν το έβαλε κάτω, τον ακολούθησε και στον τελευταίο γύρο πίεσε για την νίκη τερματίζοντας τελικά  ενάμιση δευτερόλεπτο πίσω από τον νικητή του σκέλους Κουζή. Μεγάλες μάχες έγιναν και για τις πιο πίσω θέσεις με τον Σκύβαλο και τον Βαγγελάκο να παλεύουν για την τρίτη θέση σε ολόκληρο τον αγώνα με τελικό νικητή τον Σκύβαλο. Στην πέμπτη θέση οδήγησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο  Γεωργούσης αλλά η αγωνιστική του απραξία τον έκανε εύκολη λεία στα δόντια του τοπικού Σοφοκλή Μαμωνά που πήρε την πέμπτη θέση στο τέλος του αγώνα.  Στο δεύτερο σκέλος ο Βαγγελάκος ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για περίπου δύο γύρους μέχρι να τον περάσει ο Κουζής που εντωμεταξύ είχε κάνει την κίνηση του στον Ηλιόπουλο. Με τον Κουζή να απομακρύνεται μακριά, στον δρόμο για την τρίτη του φετινή νίκη ο Ηλιόπουλος μεθοδικά και χωρίς να βιάζεται πέρασε τον Βαγγελάκο για την δεύτερη θέση. Οι Κουζής, Ηλιόπουλος και Βαγγελάκος ήταν η πρώτη τριάδα του σκέλους αλλά και του συνόλου με τον Σκύβαλο να ακολουθεί στην τέταρτη θέση και τον Γεωργούση στην πέμπτη αφού άφησε σε αυτό το σκέλος τον Μαμωνά έκτο.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν συνέχεια στον Δ.Κοντολέτα. Στα Γιαννιτσά η περίπτωση με τον Ν.Λυρίου, στο Άργος η υπόθεση με τον Π.Παπίλα, παρεμένει ωστόσο πρώτος στην βαθμολογία ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Στην αρχή της χρονιάς όλοι περίμεναν μια εύκολη επικράτηση του Δημήτρη Κοντολέτα στην κατηγορία. Η συνεχής άνοδος όμως του Παναγιώτη Παπίλα και οι τραυματισμοί του Κοντολέτα που του έχουν μειώσει την απόδοση, έχουν φέρει τους δύο οδηγούς κοντά σε χρόνους γεγονός που προσφέρει ενδιαφέρον και θέαμα στην κατηγορία. Στο πρώτο σκέλος ο Κοντολέτας αν και πήρε την εκκίνηση έκανε ένα λάθος στην αμέσως επόμενη στροφή που τον έριξε στην τέταρτη θέση επιτρέποντας παράλληλα να οδηγήσει τον αγώνα ο Παπίλας. Μετά από αρκετούς γύρους ο Κοντολέτας βρέθηκε στην δεύτερη θέση και ξεκίνησε την προσπάθεια του να μειώσει την διαφορά από τον Παπίλα. Μετά τα μισά του σκέλους ο Κοντολέτας βρέθηκε σε απόσταση βολής από τον Παπίλα και δεν άργησε να τον περάσει για την πρώτη θέση. Ο Παπίλας απάντησε άμεσα με μια αμφιλεγόμενη προσπέραση σε καθεστώς κίτρινης σημαίας, κάτι που έγινε αντιληπτό και από τον αλυτάρχη  που ήταν και εκφωνητής στον αγώνα περιγράφοντας το συμβάν. Ο Κοντολέτας προσπάθησε χωρίς επιτυχία να περάσει ξανά στην πρώτη θέση όμως ο Παπίλας οδήγησε σταθερά κερδίζοντας το δεύτερο φετινό του σκέλος.  Ο Κοντολέτας τερμάτισε δεύτερος και από όσο γνωρίζουμε δεν έκανε ένσταση για το συμβάν, θα έπρεπε όμως να είχαν επιληφθεί οι αγωνοδίκες. Για να μην αδικήσουμε τον Παπίλα να πούμε ότι ήταν μια δύσκολη περίπτωση με τον τρόπο που εξελίχθηκε αλλά η προσπέραση έγινε ακριβώς εκεί που υπήρχε η πτώση και προειδοποιούσε η κίτρινη σημαία. Μάχη έγινε και για την τρίτη θέση με τον Δημήτρη Μπαξεβάνη να κρατάει την θέση μέχρι και τον τερματισμό και να επικρατεί του τέταρτου Γιάννη Τουρατζίδη. Μετά από κακές εκκινήσεις ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς    και ο Μανώλης Κρητικός κατάφεραν να τερματίσουν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα. Στο δεύτερο σκέλος ο Κοντολέτας δεν έκανε λάθος στην εκκίνηση,  έστριψε πρώτος οδηγώντας τον αγώνα σε αυτήν την θέση  από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό.Αντίθετα δεν έφυγε καλά στην αρχή του αγώνα ο Παπίλας, που άργησε να βρεθεί στην τρίτη θέση πίσω από τον εκπληκτικό στην εκκίνηση με το 125cc Κρητικό, που οδηγούσε στην δεύτερη θέση. Λίγο πριν τα μισά του σκέλους ο Παπίλας πέρασε τον Κρητικό για την δεύτερη θέση και η πρώτη τριάδα παρέμεινε έτσι μέχρι και τον τερματισμό. Μετά την κατάκτηση του δεύτερου σκέλους τον αγώνα κέρδισε ο Κοντολέτας με δεύτερο τον Παπίλα και τρίτο τον Μπαξεβάνη που πήρε άνετα την τέταρτη θέση στο δεύτερο σκέλος. Την εξάδα του σκέλους συμπλήρωσαν οι Γεωργαντάς και Τουρατζίδης πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Στο Άργος ο Μανώλης Κρητικός έδειξε ότι όχι μόνο είναι ο κυρίαρχος της κατηγορίας ΜΧ2-125 αλλά και ότι δεν ήταν τυχαία η νίκη του στα Γιαννιτσά…το βάθρο το έχει.

Κατηγορία ΜΧ2-125
Μια και στην κατηγορία δεν υπάρχει ηλικιακό όριο, βρέθηκε να συναγωνίζεται με τα παιδιά του όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο παλιός πρωταθλητής και λάτρεις των δίχρονων Νεκτάριος Παπαβασιλείου. Στο πρώτο σκέλος μάλιστα βρέθηκε να οδηγεί στην πρώτη θέση της κατηγορίας(έκτος στην ΜΧ2) αλλά γρήγορα τόσο ο Μανώλης Κρητικός που είχε κακή εκκίνηση όσο και ο Νικόλας Φανουράκης τον άφησαν στην τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος η πολύ καλή εμφάνιση συνολικά στην ΜΧ2 του Κρητικού, τον έφερε πρώτο σε σκέλος και σύνολο για την κατηγορία αλλά και στην βαθμολογία αφού ο πρωτοπόρος του θεσμού Ανέστης Ράδος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.   Με τερματισμούς 10-7 ο Παπαβασιλείου τερμάτισε δεύτερος στο σύνολο με τρίτο τον Φανουράκη 9-11.Θα θέλαμε να τονίσουμε για αυτήν την κατηγορία την έλλειψη αποτελεσμάτων και την αντιμετώπιση της σαν υποκατηγορία του θεσμού. Είναι μια κατηγορία με δική της βαθμολογία έστω κι αν συμμετέχει στα σκέλη της ΜΧ2. Ας το κοιτάξουν οι υπεύθυνοι και με την ευκαιρία θα πρέπει να βγαίνουν και οι κατατάξεις του αγώνα σε όλες τις κατηγορίες από τα συνδυασμένα αποτελέσματα των δύο σκελών.

Κατηγορία ΜΧ3-ΟΡΕΝ
Για ακόμα έναν αγώνα είχαμε εκπληκτικές μάχες στην κατηγορία της ΟΡΕΝ. Η απουσία του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Σταμάτη Λυρίου και η πρώτη εμφάνιση του Σταμάτη Δημολιάνη μετά από αρκετό καιρό αποχής από τους αγώνες αλλά και του Βασίλη Τσεκούρα, τόνωσε το ενδιαφέρον για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Στο πρώτο σκέλος οι πρωτοεμφανιζόμενοι φέτος Τσεκούρας και Δημολιάνης έδωσαν σκληρές μάχες για την πρώτη θέση μαζί τους και ο Κυριάκος Κιουτσουκώστας που κατάφερε στο τέλος να περάσει δεύτερος πίσω από τον Τσεκούρα που πήρε τελικά το σκέλος.  Τρίτος τερμάτισε ο Δημολίανης που επέστρεψε δυνατά στο δεύτερο σκέλος για να οδηγήσει το σκέλος και να εγκαταλείψει τελικά από δίσκους λίγο πριν τον τερματισμό. Έτσι την πρώτη θέση σε σκέλος και σύνολο πήρε ο Κιουτσουκώστας με δεύτερο τον Νίκο Κριμπούνη που έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο σκέλος ξεκινώντας έξω από την πρώτη εξάδα. Τρίτος στο σκέλος και στο σύνολο βρέθηκε ο Βασίλης Ράπτης και αυτός ανεβάζοντας την απόδοση του στο δεύτερο σκέλος.

Ο Γρ.Κραμβουσάνος δύσκολα από ότι φαίνεται θα χάσει τον φετινό τίτλο Mini.

Κατηγορία Junior
Με μόλις τέσσερις συμμετοχές στην κατηγορία ο Γιώργος Γαβρίλης κατάφερε άνετα να πάρει ακόμα δύο νίκες αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα. Δεύτερος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Γιώργος Ευμορφιάδης που είχε μια άσχημη πτώση στο δεύτερο σκέλος με αποτέλεσμα να διακοπή ο αγώνας. Ευτυχώς δεν ήταν τελικά κάτι σοβαρό και του ευχόμαστε περαστικά κι γρήγορη επάνοδο στους αγώνες. Με αποτελέσματα 3-2 ο Δημήτρης Τουρατζίδης πήρε την δεύτερη θέση στο σύνολο με τρίτο τον Δημήτρη Μπάκα(4-3).

Κατηγορία Μini
Ο Γρηγόρης Κραμβουσάνος κατάφερε εύκολα στο πρώτο σκέλος και δύσκολα στο δεύτερο να πάρει ακόμα δύο νίκες για την κατηγορία και φυσικά να επικρατήσει στο σύνολο. Δεύτερος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Άγγελος Βογιατζής αφήνοντας τρίτο τον Ανδρέα Ανδρέου ενώ το δεύτερο σκέλος ο Ανδρέου πίεσε τον Κραμβουσάνο για την πρώτη θέση τερματίζοντας δεύτερος σε σκέλος και σύνολο με τρίτο τον Βογιατζή.

Κατηγορία Quad
Αρκετό θέαμα προσέφεραν οι τετράτροχες μοτοσυκλέτες με τον έντονο συναγωνισμό τους, τις αρκετές προσπεράσεις αλλά και τις εντυπωσιακές πτώσεις τους(ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς). Στο πρώτο σκέλος ο Αλέκος Κατσινέλης οδήγησε τον αγώνα με τον Αριστείδη Τριανταφύλλου να τον πιέζει ασφυκτικά μέχρι που τον πέρασε στα μισά περίπου του σκέλους. Ο Τρανταφύλλου πήρε και το σκέλος ενώ ο Κατσινέλης έπεσε στην τρίτη θέση αφού κατάφερε να τον περάσει και ο δεύτερος τελικά Θανάσης Λάμπρου που δεν είχε καλό ξεκίνημα. Στο δεύτερο σκέλος ο Ζαχαρίας Χριστόπουλος οδήγησε τον αγώνα με τον Κατσινέλη πίσω του και τον Λάμπρου πιο πίσω. Στον τρίτο γύρο μια τρομακτική πτώση του Χριστόπουλου στο άλμα του τερματισμού, έφερε τον ίδιο εκτός αγώνα και τον Κατσινέλη να οδηγεί ακόμα ένα σκέλος. Όμως ο Κατσινέλης δεν θα έπαιρνε και πάλι την νίκη αφού ο Λάμπρου με τον Τριανταφύλλου κατάφεραν να τον περάσουν για τις δύο πρώτες θέσεις του σκέλους και του αγώνα.

Μετά την Χαλκίδα ο Θ.Λάμπρου επέστρεψε στις νίκες

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 27/05/12 Κοζάνη.

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...