ΑΜΑ ΜΧ – Ανατροπές και νέοι νικητές(video)

Στον τρίτο αγώνα του AMA Motocross στο Denver του Colorado και την πίστα του Thunder Valley υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα και  μεγάλες ανατροπές στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, μετά την πτώση με εγκατάλειψη και τραυματισμό του James Stewart στην μεγάλη κατηγορία. Αυτό άνοιξε τον δρόμο για μια εύκολη επικράτηση του Ryan Dungey στα 450cc ενώ και στα 250cc είχαμε τρίτο διαφορετικό νικητή με την επικράτηση του Justin Barcia. Κατηγορία 450cc
Η πίστα του Thunder Valley(Κοιλάδα των Κεραυνών) επιβεβαίωσε το όνομα της και προκάλεσε την καθυστέρηση του προγράμματος κατά περίπου μία ώρα μέχρι να σταματήσουν οι κεραυνοί που έπλητταν την περιοχή. Χωρίς να έχει βρέξει ιδιαίτερα οι αγώνες ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα. Στο πρώτο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας, μετά την εκκίνηση ο Tommy Hahn βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα μέχρι να βρει τον δρόμο του για την πρώτη θέση ο James Stewart που είχε ξεκινήσει λίγο πιο πίσω. Από τον δεύτερο γύρο ο Stewart οδήγησε τον αγώνα μέχρι τον τέταρτο όπου είχε μια άσχημη πτώση στα βαθιά λούκια ενός γρήγορου κομματιού της πίστας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον καρπό του και να εγκαταλείψει.

Με σταθερή οδήγηση και υπομονή ο R.Dungey πήρε την πρώτη του φετινή νίκη.

Λίγο πριν την πτώση του, ένας φωτογράφος διέσχισε μπροστά του την πίστα κάτι που η ομάδα του Stewart εξέφρασε παράπονα στους διοργανωτές ότι απέσπασε την προσοχή του οδηγού τους(δείτε το σχετικό video παρακάτω). Από εκεί και μετά το σκέλος ήταν μια εύκολη υπόθεση για τον Ryan Dungey που πήρε την νίκη αφήνοντας 20 δευτερόλεπτα τον Jake Weimer πίσω του. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Brett Metcalfe ξεκινώντας από την έκτη θέση και δίνοντας όμορφη μάχη με τον τέταρτο Mike Alessi. Την εξάδα συμπλήρωσαν τα δύο Yamaha των Nico Izzy και Ryan Sipes. Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε χωρίς τον James Stewart και από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό ο Dungey οδήγησε το σκέλος κερδίζοντας τελικά τον αγώνα αλλά και την κορυφή την βαθμολογίας. Ο τοπικός Andrew Short είχε σε αυτό το σκέλος πολύ καλύτερη εκκίνηση από το πρώτο σκέλος και μετά από μια μάχη με τον Weimer κατάφερε να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση την οποία και τερμάτισε. Τρίτος στο σκέλος τερμάτισε ο Broc Tickle που ανέβασε ρυθμό στους τελευταίους γύρους αφήνοντας τέταρτο τον Weimer. Πέμπτος τερμάτισε ξανά ο Izzy με τον Justin Brayton να μπαίνει για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη εξάδα. Στο βάθρο δίπλα από τον Dungey ανέβηκαν οι Weimer δεύτερος και Short τρίτος.

Η ατυχία χτύπησε ξανά τον J.Stewart.

450 Class Overall
1. Ryan Dungey KTM (1-1)
2. Jake Weimer  Kawasaki (2-4)
3. Andrew Short Honda (7-2)
4. Nico Izzi Yamaha (5-5)
5. Brett Metcalfe Suzuki (3-10)
6. Mike Alessi Suzuki (4-9)
7. Justin Brayton Honda (9-6)
8. Michael Byrne Suzuki (12-7)
9. Billy Laninovich Honda (11-8)
10. Kyle Chisholm Kawasaki (10-11)

Κατηγορία 250cc
Για τρίτο συνεχόμενο αγώνα είχαμε διαφορετικό νικητή στην άκρως ενδιαφέρουσα μικρή κατηγορία. Μετά τους Blake Baggett και Eli Tomac ήταν η σειρά του Justin Barcia να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας το ένα σκέλος και τερματίζοντας δεύτερος στο άλλο. Και στα δύο σκέλη όμως ο Barcia αντιμετώπισε την πίεση του Ken Roczen, στο μεν πρώτο σκέλος οι δύο οδηγοί βρέθηκαν να παλεύουν για την πρώτη θέση μέχρι την πτώση του Roczen ενώ στο δεύτερο σκέλος έδωσαν σκληρή μάχη για την δεύτερη θέση μέχρι να πέσει και πάλι ο Roczen στον τελευταίο γύρο μετά την προσπέραση του Barcia.

Πρώτη φετινή νίκη του J.Barcia.

Η προσπέραση αυτή έδωσε την νίκη στον Barcia έναντι του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και νικητή του δεύτερου σκέλους Baggett με τρίτο τον Roczen που τερμάτισε τέταρτος στο δεύτερο σκέλος αφού μετά την πτώση του τον πέρασε και ο Tomac. Με δύο πέμπτες θέσεις ο Μarvin Musquin συνέχισε την σταθερή φετινή του πορεία ενώ από μια έκτη θέση πέτυχαν οι Blake Wharton και Malcolm Stewart. Στην βαθμολογία παρά την πτώση του στο πρώτο σκέλος ο Baggett κατάφερε με τερματισμούς 3-1 να παραμείνει πρώτος  ενώ ο Barcia ανέβηκε στην δεύτερη θέση μετά την νίκη του.

250 Class Overall
1. Justin Barcia  Honda (1-2)
2. Blake Baggett Kawasaki (3-1)
3. Ken Roczen KTM (2-4)
4. Eli Tomac  Honda (4-3)
5. Marvin Musquin KTM (5-5)
6. Malcolm Stewart KTM (8-6)
7. Blake Wharton Suzuki (6-9)
8. Wil Hahn Honda (10-7)
9. Kyle Cunningham  Yamaha (9-10)
10. Jake Canada Honda (7-14)

O Β.Baggett οδηγεί το πρωτάθλημα στα 250cc.

Βαθμολογίες
450cc

1. Ryan Dungey KTM, 136
2. Jake Weimer Kawasaki, 101
3. James Stewart  Suzuki, 100
4. Mike Alessi Suzuki, 100
5. Andrew Short Honda, 97
6. Brett Metcalfe Suzuki, 84
7. Josh Grant Kawasaki, 73
8. Nico Izzi Yamaha, 71
9. Broc Tickle  Kawasaki, 63
10. Kyle Chisholm Kawasaki, 50

250cc
1. Blake Baggett Kawasaki, 139
2. Justin Barcia  Honda, 123
3. Ken Roczen  KTM, 120
4. Eli Tomac  Honda, 117
5. Marvin Musquin  KTM, 84
6. Blake Wharton  Suzuki, 82
7. Wil Hahn Honda, 71
8. Kyle Cunningham Yamaha, 65
9. Jake Canada Honda, 62
10. Ivan Tedesco Kawasaki, 61

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

Ακολουθεί video με την πτώση του J.Stewart.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...