MXGP – Νίκες για A.Cairoli και J.Herlings μέσα στην Γαλλία(video)

Ο έκτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στο St. Jean d’Angely της Γαλλίας είχε νικητή τον ιταλό A.Cairoli στην ΜΧ1 περιορίζοντας τους τοπικούς γάλλους διεκδικητές του τίτλου να μάχονται για τις υπόλοιπες θέσεις. Στην ΜΧ2 ο J.Herling επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου. 

Κατηγορία ΜΧ1
Την απάντηση του έδωσε ο Antomio Cairoli στον συναγωνισμό από την Γαλλία, που του στέρησε μερικούς αγώνες πριν, την νίκη από το GP της πατρίδας του στην Ιταλία. Στην Ιταλία το GP είχε κερδίσει ο γάλλος Christophe Pourcel που όμως δήλωσε ότι στο St. Jean d’Angely δεν είχε φέρει ποτέ καλό αποτέλεσμα στο παρελθόν. Στον δρόμο του Cairoli βρέθηκαν όμως κι άλλοι γάλλοι, όπως ο Gautier Paulin και ο Steven Frossard ωστόσο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον ιταλό. Στο πρώτο σκέλος ο Cairoli πήρε την εκκίνηση και μετά από μια μικρή μάχη με τον Xavier Boog στον πρώτο γύρο κατάφερε να εδραιωθεί στην πρώτη θέση. Πίσω του βρέθηκε από νωρίς ο C.Pourcel, που όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του ιταλού. Προς το τέλος του σκέλους ο Gautier Paulin  ανέβασε ρυθμό και από την τέταρτη θέση ανέβηκε στην δεύτερη, πλησιάζοντας μάλιστα επικίνδυνα τον πρωτοπόρο. Ο Cairoli τελικά κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά κερδίζοντας το σκέλος από τον δεύτερο Paulin. Τρίτος τερμάτισε ο C.Pourcel με τέταρτο τον Boog, πέμπτο τον Clement Desalle κει έκτο τον Evgeny Bobryshev.

Σημαντική νίκη του Α.Cairoli στο St.Jean d’Angely.

Στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli πήρε και πάλι την εκκίνηση όμως αυτήν την φορά ο Frossard τον πίεσε και μάλιστα του πήρε την πρωτοπορία στον τέταρτο γύρο να να την επιστρέψει στον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, μερικούς γύρους μετά αφού δεν άντεξε στον δυνατό ρυθμό. Μετά τα μισά του σκέλους στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Paulin που γνώρισε ασφυκτική πίεση από τον David Philippaerts μέχρι να τους περάσει και τους δύο στο τέλος ο C.Pourcel. Οι Cairoli, C.Pourcel και Paulin ήταν με την ίδια σειρά η πρώτη τριάδα του δεύτερου σκέλους αλλά και οι νικητές του αγώνα. Τέταρτος σε αυτό το σκέλος τερμάτισε ο Desalle μετά από έναν κακό αγώνα για τον βέλγο που μάλιστα του στέρησε και την δεύτερη θέση στην βαθμολογία.  Πέμπτος τερμάτισε ο Philippaerts με έκτο τον Sebastian Pourcel.

Επιτυχημένο με την δεύτερη θέση χαρακτήρισε το πέρασμα του από “γρουσούζικο” St.Jean d’Angely o C.Pourcel.

Αποτελέσματα St. Jean d’Angely, MX1 
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 50
2. Christophe Pourcel (FRA, Kawasaki), 42
3. Gautier Paulin (FRA, Kawasaki), 42
4. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 34
5. Xavier Boog (FRA, Kawasaki), 32
6. David Philippaerts (ITA, Yamaha), 27
7. Steven Frossard (FRA, Yamaha), 26
8. Sebastien Pourcel (FRA, Kawasaki), 25
9. Ken de Dycker (BEL, KTM), 25
10. Rui Goncalves (POR, Honda), 24

Κατηγορία ΜΧ2
Στις νίκες επέστρεψε ο Jeffrey Herlings στην Γαλλία κερδίζοντας το πρώτο σκέλος και τερματίζοντας πίσω από τον Tommy Searle στο δεύτερο. Οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος είχαν από μια κακή εκκίνηση που τους εμπόδισε να διεκδικήσουν την νίκη και στα δύο σκέλη. Με κακή εκκίνηση ξεκίνησε στο πρώτο σκέλος ο Searle που βρέθηκε έξω από την πρώτη δεκάδα σε μια δύσκολη πίστα για προσπέραση. Μπροστά, ο Herlings με τον Jeremy vanHorebeek οδήγησαν τον αγώνα μέχρι και την καρό σημαία κάνοντας το ένα δύο για την Red Bull KTM. Αν και ο Searle κατάφερε στα μισά περίπου του σκέλους να βρεθεί στην τρίτη θέση ωστόσο δεν κατάφερε να πιάσει ποτέ τους δύο πρωτοπόρους. Τέταρτος τερμάτισε ο Joel Roelants με πέμπτο τον Jordi Tixier.

Επικράτησε ο J.Herlings στην Γαλλία.

Στο δεύτερο σκέλος ήταν η σειρά του Herlings να μείνει λίγο πίσω στην εκκίνηση(έκτος) με τον  Searle να δίνει την μάχη με τον Arnaud Tonus που οδηγούσε το σκέλος. Ο Herlings τελικά θα έφτανε στην δεύτερη θέση στον ένατο γύρο μετά από μια άσχημη προσπέραση στον Tonus(είχε πτώση μετά την προσπέραση), αλλά και αυτός δεν θα μπορούσε να απειλήσει τον πρωτοπόρο Searle. Για σχεδόν ολόκληρο τον αγώνα ο vanHorebeek οδήγησε στην τρίτη θέση την οποία και τερμάτισε, κρατώντας πίσω του τον τέταρτο Rolants που τον απείλησε στο τέλος του αγώνα. Πέμπτος τερμάτισε ο Tixier με έκτο τον Alessandro Lupino. 

Αποτελέσματα St. Jean d’Angely, MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 47
2. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 45
3. Jeremy van Horebeek (BEL, KTM), 42
4. Joel Roelants (BEL, Kawasaki), 36
5. Jordi Tixier (FRA, KTM), 31
6. Valentin Teillet (FRA, Kawasaki), 28
7. Jake Nicholls (GBR, KTM), 24
8. Max Anstie (GBR, Honda), 23
9. Petar Petrov (BUL, Suzuki), 19
10. Romain Febvre (FRA, KTM), 18

Ο Searle το πάλεψε στην Γαλλία όμως στις λεπτομέρειες κερδίζει πάντα ο Herlings.

Βαθμολογίες
MX1 

1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 253
2. Christophe Pourcel (FRA, Kawasaki), 214
3. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 213
4. Gautier Paulin (FRA, Kawasaki), 212
5. Ken de Dycker (BEL, KTM), 179
6. David Philippaerts (ITA, Yamaha), 169
7. Xavier Boog (FRA, Kawasaki), 161
8. Kevin Strijbos (BEL, KTM), 154
9. Rui Goncalves (POR, Honda), 134
10. Tanel Leok (EST, Suzuki), 121

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 270
2. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 248
3. Jeremy van Horebeek (BEL, KTM), 231
4. Joel Roelants (BEL, Kawasaki), 188
5. Max Anstie (GBR, Honda), 160
6. Jordi Tixier (FRA, KTM), 159
7. Jake Nicholls (GBR, KTM), 144
8. Alessandro Lupino (ITA, Husqvarna), 118
9. Jose Butron (ESP, KTM), 110
10. Dylan Ferrandis (FRA, Kawasaki), 107

Επόμενος αγώνας 10/06/12 Agueda Πορτογαλία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.



3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...