ΑΜΑ ΜΧ – Εντυπωσιακή νίκη του Eli Tomac στο High Point(video)

Ο τέταρτος γύρος του ΑΜΑ Motocross στο High Point ανέδειξε νικητές τους Ryan Dungey στα 450cc και τον Eli Tomac στα 250cc που πέτυχε πρώτος δεύτερη φετινή νίκη στην εξαιρετικά ανταγωνιστική μικρή κατηγορία και μάλιστα με έναν μοναδικά εντυπωσιακό τρόπο. 

Κατηγορία 450cc
Έκπληξη προκάλεσε η συμμετοχή του James Stewart στον αγώνα μια εβδομάδα μετά την πτώση με τραυματισμό στον προηγούμενο αγώνα στο Thunder Valley. O Stewart κατάφερε να πετύχει μάλιστα και τον ταχύτερο γύρο στα δοκιμαστικά όμως στον αγώνα τον επηρέασε ο χτυπημένος του καρπός με αποτέλεσμα να τερματίσει πέμπτος στο πρώτο σκέλος και να μην αγωνιστεί στο δεύτερο, θα αγωνιστεί από ότι δήλωσε στον επόμενο αγώνα στο Budds Creek.

Δεύτερη φετινή νίκη για τον R.Dungey στην μεγάλη κατηγορία, δεύτερη και για την ιστορία της ΚΤΜ στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Στον αγώνα τώρα ο Ryan Dungey δεν βιάστηκε να πάρει την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη αφήνοντας τον ορεξάτο Mike Alessi να οδηγήσει και τα δύο σκέλη μετά την εκκίνηση μέχρι να κουραστεί, να κάνει πολλά λάθη και να παραδώσει την πρώτη στον Dungey. Στο πρώτο σκέλος ο Dungey είχε να αντιμετωπίσει στην αρχή και τον Andrew Short που οδηγούσε δεύτερος όμως ο οδηγός της ΚΤΜ τον πέρασε στον τρίτο γύρο και βρέθηκε στην πρώτη θέση στον όγδοο γύρο την οποία δεν άφησε μέχρι και τον τερματισμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Alessi με τρίτο τον Jake Weimer που πέρασε και κράτησε τον Short στην τέταρτη θέση. Μετά από κακή εκκίνηση και έναν επιφυλακτικό αγώνα ο Stewart κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι και την πέμπτη θέση περνώντας στο νήμα τον έκτο τελικά Broc Tickle. Στο δεύτερο σκέλος αν και ο Dungey πήρε την εκκίνηση ωστόσο ο Alessi κατάφερε να οδηγήσει και αυτό το σκέλος μέχρι και τον έβδομο γύρο μέχρι τα πολλά του λάθη να παραδώσουν την πρωτοπορία στον Dungey την οποία κράτησε μέχρι και τον τερματισμό. Δεύτερος και πάλι τερμάτισε ο Alessi με τρίτο τον Weimer οι οποίοι συμπλήρωσαν και την πρώτη τριάδα του βάθρου. Επανερχόμενος στο πρωτάθλημα μετά από απουσία δύο εβδομάδων λόγω τραυματισμού, ο David Millsaps κατάφερε από την έβδομη θέση να βρεθεί και να τερματίσει τέταρτος περνώντας στον τελευταίο γύρο τον πέμπτο Brett Metcalfe. Την εξάδα στο δεύτερο σκέλος συμπλήρωσε ο Ryan Sipes.

Αποτελέσματα High Point, 450
1. Ryan Dungey KTM (1-1)
2. Mike Alessi Suzuki (2-2)
3. Jake Weimer  Kawasaki (3-3)
4. Andrew Short  Honda (4-8)
5. Davi Millsaps Yamaha (9-4)
6. Brett Metcalfe Suzuki (7-5)
7. Broc Tickle  Kawasaki (6-9)
8. Ryan Sipes Yamaha (12-6)
9. Nico Izzi Yamaha (8-10)
10. Michael Byrne  Suzuki (13-7)

Ο E.Tomac δεν το έβαλε ποτέ κάτω στο High Point και δικαιώθηκε πετυχαίνοντας την δεύτερη φετινή του νίκη.

Κατηγορία 250cc
Μέχρι τον αγώνα του High Point η κατηγορία είχε γνωρίσει τρεις διαφορετικούς νικητές σε τρεις διαφορετικούς αγώνες. Ο Eli Tomac όμως  κατάφερε να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη σε ένα οριακό αγώνα όπως θα διαβάσετε παρακάτω. Την εκκίνηση του πρώτου σκέλους πήρε ο Justin Barcia με τα δύο Honda των Wil Hahn και Alex Martin να τον ακολουθούν. Μετά από κακές εκκινήσεις οι Ken Roczen, Eli Tomac και Blake Baggett ήταν σε ανoδική πορεία με τον Tomac να βρίσκεται σε δαιμονισμένη φόρμα. Σύντομα αυτοί οι τρεις οδηγοί βρέθηκαν να παλεύουν για την δεύτερη και τρίτη θέση πλησιάζοντας μάλιστα και τον πρωτοπόρο του αγώνα. O Barcia όμως κέρδισε τελικά το σκέλος με δεύτερο τον Tomac και τρίτο Baggett. Τέταρτος τερμάτισε ο Hahn εκμεταλλευόμενος μια την πτώση του πέμπτου Roczen ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Marvin Musquin. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Barcia έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση όμως ο Roczen τον πέρασε και οδήγησε τον αγώνα.  Και πάλι μετά από κακή εκκίνηση ο Tomac κατάφερε να ανέβει στις πρώτες θέσεις, και μετά από μάχες και λάθη των Barcia και Baggett βρέθηκε δεύτερος πίσω από τον Roczen. Στον τελευταίο γύρο ο Roczen έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στον Tomac να τον περάσει και να πάρει το σκέλος και τον αγώνα με αυτόν τον επεισοδιακό τρόπο. Ο Roczen τερμάτισε δεύτερος στο σκέλος και τρίτος στον αγώνα με τον Barcia να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μετά την τρίτη του θέση στο δεύτερο σκέλος. Τέταρτος τερμάτισε ο Musquin με πέμπτο τον Baggett που σε αυτό το σκέλος οι δύο του πτώσεις δεν του επέτρεψαν μια καλύτερη διάκριση. Έκτος τερμάτισε ο Jason Anderson πετυχαίνοντας τον καλύτερο φετινό του τερματισμό.
Αποτελέσματα High Point, 250
1. Eli Tomac  Honda (2-1)
2. Justin Barcia  Honda (1-3)
3. Ken Roczen  KTM (5-2)
4. Blake Baggett  Kawasaki (3-5)
5. Marvin Musquin France, KTM (6-4)
6. Wil Hahn  Honda (4-9)
7. Ivan Tedesco Kawasaki (7-10)
8. Jason Anderson  Suzuki (13-6)
9. Kyle Cunningham Yamaha (14-7)
10. Jessy Nelson  Honda (10-11)

Ο B.Baggett οδηγεί το ανταγωνιστικό φετινό πρωτάθλημα στα 250cc.

Βαθμολγίες
450 

1. Ryan Dungey 186
2. Mike Alessi 144
3. Jake Weimer 141
4. Andrew Short  128
5. James Stewart  116
6. Brett Metcalfe   114
7. Nico Izzi  95
8. Broc Tickle  90
9. Josh Grant  84
10. Kyle Chisholm, 66

250 
1. Blake Baggett 175
2. Justin Barcia 168
3. Eli Tomac 164
4. Ken Roczen  158
5. Marvin Musquin 117
6. Wil Hahn 101
7. Blake Wharton  87
8. Ivan Tedesco  86
9. Kyle Cunningham 86
10. Jason Anderson 77

Επόμενος αγώνας 16/06/12 Budds Creek MD.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...